Reclamă

Filme vechi de dragoste pe care să le vezi într-o seară romantică

În luna iubirii ți-am pregătit o listă cu filme vechi de dragoste pe care să le vezi într-o seară romantică alături de persoana iubită. Aceste producții de succes au reușit de-a lungul timpului să bucure milioane de îndrăgostiți. Dacă ești adepta comendiilor romantic sau a poveștilor de dragoste nemuritoare, atunci una din aceste producții s-ar putea să-ți schimbe complet viziunea asupra iubirii.

Publicat: 6 februarie 2022, 7:10 / Actualizat: 27 aprilie 2022, 16:00

Pentru că luna Februarie este despre iubire, ne-am gândit să pregătim unele dintre cele mai îndrăgite pelicule cu povești de dragoste nemuritoare. Sunt câteva filme care au reușit să scrie istorie datorită interpretării de success a actorilor, dar și a poveștilor transpuse în fața camerelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filme vechi de dragoste

Filmele de dragoste sunt unele dintre cele mai appreciate din întreaga lume, însă puține reușesc să scrie istorie cu poveștile lor.

Deși în fiecare an se lansează zeci de producții noi care surprind povești de iubire, prea puține reușesc cu adevărat să captiveze publicul pentru mai mulți ani consecutive. Noi ți-am pregătit câteva povești vechi de iubire care au schimbat istoria cinematografiei.

Reclamă

Gone With the Wind – 1939

Regia: Victor Fleming
Cu: Clark Gable, Vivien Leigh, Barbara O’Neil

Gone With the Wind este unul dintre cele mai bune filme vechi de dragoste pe care trebuie să le vezi într-o seară romantică alături de persoana iubită. Filmul este considerat a fi unul dintre cele mai vizionate din istoria cinematografiei la scară largă. Anii la rândul a bucurat mii de persoane cu o poveste unică și nemuritoare.

Producția are la bază romanul omonim scris de Margaret Mitchell. Realizat în 1939, el a devenit rapid primul film color de asemenea proporții. De-a lungul timpului acesta a reușit să atragă admirația tuturor. Filmul se bucură de zece premii Oscar, spunând povestea unei lumi care s-a stins definitiv din istorie.

Reclamă

Casablanca – 1942

Regia: Michael Curtiz
Cu: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Un alt film vechi de dragoste este Casablanca realizat în 1942. Producția a fost regizată de Michael Curtiz și i-a avut ca protagoniști pe Humphrey Bogart și Ingrid Bergman. Acțiunea se petrece în cel de-Al Doilea Război Mondial. În tot acest timp povestea se concentrează asupra unui bărbat care se vede nevoit să se împartă între virtut și dragoste. Este un film cu un puternic impact în istoria cinematografiei și este considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX. Deși puțini se așteptau să aibă un asemenea succes, Casablanca a reușit să obțină trei premii Oscar și continuă să se afle printre primele alegeri ale iubitorilor de filme vechi de dragoste.

An Affair to Remember – 1957

Regia: Leo McCarey
Cu: 
Cary Grant, Deborah Kerr, Neva Patterson

An Affair to Remember este un film american de dragoste din 1957 regizat de Leo McCarey, care a reușit să alăture staruri precum Cary Grant și Deborah Kerr. Este considerat a fi unul dintre cele mai romantice filme din toate timpurile, conform Institutului American de Film. Cary Grant în rolul lui Nicolo Ferrante este un bărbat binecunoscut pentru multele sale relații. Terry McKay, interpretată de Deborah Kerr îl întâlnește pe Nicolo în timpul unei călătorii din Europa spre New York. Amândoi au la acel moment o relație cu alte persoane, dar după mai multe întâlniri cei doi stabilesc să fie prieteni. Totul se schimbă însă când Nicolo ajunge să o vadă peTerry cu alți ochi și să realizeze că are sentimente puternice pentru ea. O poveste romantică, plină de suspans și de momente dramatice pe care merită să o vei într-o seară liniștită alături de persoana iubită.

Breakfast at Tiffany’s – 1961

Regia: Blake Edwards
Cu: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal

Producția de succes din 1961 se numără pe lista de filme vechi de dragoste pe care trebuie s le vezi alături e persoana iubită. Filmul se bucără de interpretarea mult îndrăgitei actrițe Audrey Hepburn. Este un film care aduce la un oc ținutele elegante ale personajului principal, bijuteriile, gustul și clasa într-o poveste de dragoste care te va lăsa fără cuvinte. Nominalizat pentru cinci premii Oscar, acesta deține în prezent două dintre ele. La Premiile Grammy a reușit cinci victorii din șase nominalizări.

Pretty Woman – 1990

Regia: Garry Marshall
Cu: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander

Pretty Woman este o comedie romantică regizată de Garry Marshall, scrie IMDb.com. În rolurile principale se regăsesc actorii Richard Gere și Julia Roberts, fiind bazat pe o poveste adevărată. Povestea se desfășoară în jurul personajului Vivian Ward, interpretată de Julia Roberts, care este angajată de un om de afaceri bogat petru a-l însoții la diferite evenimente. Relația lor se dezvoltă pe parcurs și se transformă într-o poveste de iubire cu multe suișuri și coborâșuri. Filmul s-a dorit a fi inițial o dramă neagră, însă a reuși să strângă un buget mult mai mare, fiind adaptat pentru o comedie romantică. Este unul din filmele de la începutul anilor 1990 care a reușit să strângă unele dintre cele mai mari încasări de la acea vreme.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×