Reclamă

Interviu CaTine La Masculin cu Ovidiu Buta: „Dacă vrei să ai un stil corect, important e să te cunoști pe tine”

Ovidiu Buta este unul dintre cei mai cunoscuți stiliști de la noi din țară. De-a lungul timpului, acesta a lucrat cu o mulțime de vedete internaționale, iar editorialele sale au apărut în revistele de modă din întreaga lume. Urmărește un interviu CaTine La Masculin cu Ovidiu Buta.

Publicat: 2 mai 2022, 14:30 / Actualizat: 3 februarie 2023, 10:47

Stilistul Ovidiu Buta și-a răpit din timp și a luat parte la interviul echipei noastre. Cu o atitudine relaxată, el a răspuns tuturor întrebărilor noastre și ne-a oferit mai multe informații despre modul în care poți să-ți descoperi propriul stil vestimentar, dar și despre felul în care și-a descoperit pasiunea pentru modă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interviu CaTine La Masculin cu Ovidiu Buta

Ovidiu Buta și-a descoperit pasiunea odată cu trecerea timpului. Acesta ne-a mărturisit că pasiunea se descoperă în urma atracției pe care o simți față de un anumit hobby, pe care apoi înveți să-l transformi într-o meserie. Creativitatea, curiozitatea, dar și dorința de cunoaștere sunt doar câteva dintre lucrurile care contribuie la descoperirea chemării pe care o ai.

– Cum a început pasiunea ta?
– Pasiunea mea a început cu teatrul. La un moment dat am realizat că sunt mult mai interesat de ceea ce se întâmplă în spate, decât ceea ce vezi în sală. Fugeam de la școală și mă ascundeam podul teatrului și mă uitam la repetiții. De atunci mi-a rămas această atracție de pudră, de decor, de backstage-ul teatrului. Am venit la București unde am dat un examen la Facultatea de Artă pe care nu l-am luat. Am intrat la Design Industrial, o secție pe care nu am suportat-o. Cum am făcut toată viața, am ales un om și o zonă în care să mă simt confortabil. Așa am ales să lucrez cu Doina Levintza care indirect m-a învățat să fac această schimbare de la modă la teatru.

Dintre toate persoanele cu care ai lucrat, care a fost cea mai greu de mulțumit?
– Niciuna. Cei de pe covorul roșu sunt obișnuiți să aibă încredere în stilist. Până ajungi să lucrezi cu aceste vedete treci printr-o serie de verificări. În clipa în care agentul spune că e ok, atunci vedeta se relaxează. În general, problemele țin de aceste deal-uri pe care le au cu un brand și pe care încearcă să le respecte.

Ce te sperie pe tine cel mai tare?
– Cred că ceea ce sperie pe oricine, să pierd lucrul la care țin cel mai mult. Vederea este foarte importantă pentru mine.

Vezi în AntenaPLAY toate interviurile din seria CaTine.ro!

Ovidiu Buta, despre modă și stil

Când vine vorba de modă și stil în România, se pare că lucrurile merg în direcția potrivită. Stilistul ne-a vorbit mai multe despre felul în care a evoluat stilul oamenilor în perioada pandemiei și cum anume s-au schimbat hainele în ultimii ani. Poți afla mai multe despre stil și în cadrul interviului cu designerului vestimentar Ellida Toma.

Reclamă

– Care este pulsul modei în România?
– Ca și în alte industrii trage să moară, dar este resuscitată de niște oameni talentați.

Crezi că pandemia a influențat stilul vestimentar al oamenilor?
– Toată lumea a trecut spre confort. Am vrut să ne simțim bine cu noi, pentru că singurul lucru de care nu aveam nevoie în acea perioadă era să ne stresăm corpul. Automat am început să purtăm lucruri mult mai largi. Noi încă suntem într-o pandemie, dar pretindem că nu este. Tot ce a apărut pe podium de un an de zile e format din lucruri foarte confortabile.

Ce sfaturi i-ai da unei femei care vrea să-și creeze propriul său stil?
– Să se cunoască foarte bine pe ea. Stil înseamnă felul în care ești tu. Dacă vrei să ai un stil corect, important e să te cunoști pe tine, după care să înveți să-l exprimi vestimentar.

Sunt anumite elemente care trebuie să stea la baza garderobei?
– Creierul.

Urmărește mai jos un Interviu CaTine la Masculin cu Ovidiu Buta!

Detalii ma puțin cunoscute despre Ovidiu Buta

Ovidiu Buta este un stilist care se bucură de recunoaștere la nivel național și internațional. Talentul său nu poate fi contestat, iar editorialele pe care le realizează transmit de cele mai multe ori un mesaj puternic. Când vine vorba de inspirație și amintirile care îl emoționează, Ovidiu spune că are mai multe elemente care stau la baza acestui lucru.

L-am întrebat pe stilist și ce regulă ar inventa, dacă aceasta ar trebui să fie respectată cu strictețe de toată lumea. Acesta ne-a mărturisit că există o lejeritate foarte mare când vine vorba de comentariile din mediul online. Astfel, pentru el ar fi foarte important să se interzică într-un mod comentariile făcute la postările din mediul online.

Ovidiu Buta pe platourile de filmare ale interviului CaTine la masculin
Pentru Ovidiu Buta o femeie puternică este o femeie care știe să-și folosească mintea și creierul / CaTine.ro

La capitolul modă și stil pentru femei, Ovidiu ne-a oferit mai multe amănunte despre ce anume o face pe o femeie să-și exprime într-un mod corect stilul. Desigur, cel mai mare atuu al unei femei este mintea acesteia, iar pentru exprimarea stilului corect este nevoie de o autocunoaștere amănunțită.

Pentru Ovidiu Buta, o femeie puternică este o femeie care știe să-și folosească mintea și creierul. Stilistul pune foarte mult accentul pe inteligența și personalitatea unei femei, în timp ce hainele acesteia vin abia la sfârșitul imaginii de ansamblu.

Pe Ovidiu Buta îl puteți urmări alături de Iulia Albu în cadrul show-ului Poliția Modei, la Antena Stars. Cei doi „taxează” vedetele care se abat de la regulile ce țin de bunul gust și eleganță.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×