Reclamă

Interviu CaTine La Masculin cu Ovidiu Buta: „Dacă vrei să ai un stil corect, important e să te cunoști pe tine”

Ovidiu Buta este unul dintre cei mai cunoscuți stiliști de la noi din țară. De-a lungul timpului, acesta a lucrat cu o mulțime de vedete internaționale, iar editorialele sale au apărut în revistele de modă din întreaga lume. Urmărește un interviu CaTine La Masculin cu Ovidiu Buta.

Publicat: 2 mai 2022, 14:30 / Actualizat: 3 mai 2022, 11:52

Stilistul Ovidiu Buta și-a răpit din timp și a luat parte la interviul echipei noastre. Cu o atitudine relaxată, el a răspuns tuturor întrebărilor noastre și ne-a oferit mai multe informații despre modul în care poți să-ți descoperi propriul stil vestimentar, dar și despre felul în care și-a descoperit pasiunea pentru modă.

Interviu CaTine La Masculin cu Ovidiu Buta

Ovidiu Buta și-a descoperit pasiunea odată cu trecerea timpului. Acesta ne-a mărturisit că pasiunea se descoperă în urma atracției pe care o simți față de un anumit hobby, pe care apoi înveți să-l transformi într-o meserie. Creativitatea, curiozitatea, dar și dorința de cunoaștere sunt doar câteva dintre lucrurile care contribuie la descoperirea chemării pe care o ai.

– Cum a început pasiunea ta?
– Pasiunea mea a început cu teatrul. La un moment dat am realizat că sunt mult mai interesat de ceea ce se întâmplă în spate, decât ceea ce vezi în sală. Fugeam de la școală și mă ascundeam podul teatrului și mă uitam la repetiții. De atunci mi-a rămas această atracție de pudră, de decor, de backstage-ul teatrului. Am venit la București unde am dat un examen la Facultatea de Artă pe care nu l-am luat. Am intrat la Design Industrial, o secție pe care nu am suportat-o. Cum am făcut toată viața, am ales un om și o zonă în care să mă simt confortabil. Așa am ales să lucrez cu Doina Levintza care indirect m-a învățat să fac această schimbare de la modă la teatru.

Dintre toate persoanele cu care ai lucrat, care a fost cea mai greu de mulțumit?
– Niciuna. Cei de pe covorul roșu sunt obișnuiți să aibă încredere în stilist. Până ajungi să lucrezi cu aceste vedete treci printr-o serie de verificări. În clipa în care agentul spune că e ok, atunci vedeta se relaxează. În general, problemele țin de aceste deal-uri pe care le au cu un brand și pe care încearcă să le respecte.

Ce te sperie pe tine cel mai tare?
– Cred că ceea ce sperie pe oricine, să pierd lucrul la care țin cel mai mult. Vederea este foarte importantă pentru mine.

Ovidiu Buta, despre modă și stil

Când vine vorba de modă și stil în România, se pare că lucrurile merg în direcția potrivită. Stilistul ne-a vorbit mai multe despre felul în care a evoluat stilul oamenilor în perioada pandemiei și cum anume s-au schimbat hainele în ultimii ani. Poți afla mai multe despre stil și în cadrul interviului cu designerului vestimentar Ellida Toma.

– Care este pulsul modei în România?
– Ca și în alte industrii trage să moară, dar este resuscitată de niște oameni talentați.

Reclamă

Crezi că pandemia a influențat stilul vestimentar al oamenilor?
– Toată lumea a trecut spre confort. Am vrut să ne simțim bine cu noi, pentru că singurul lucru de care nu aveam nevoie în acea perioadă era să ne stresăm corpul. Automat am început să purtăm lucruri mult mai largi. Noi încă suntem într-o pandemie, dar pretindem că nu este. Tot ce a apărut pe podium de un an de zile e format din lucruri foarte confortabile.

Ce sfaturi i-ai da unei femei care vrea să-și creeze propriul său stil?
– Să se cunoască foarte bine pe ea. Stil înseamnă felul în care ești tu. Dacă vrei să ai un stil corect, important e să te cunoști pe tine, după care să înveți să-l exprimi vestimentar.

Sunt anumite elemente care trebuie să stea la baza garderobei?
– Creierul.

Urmărește mai jos un Interviu CaTine la Masculin cu Ovidiu Buta!

Detalii ma puțin cunoscute despre Ovidiu Buta

Ovidiu Buta este un stilist care se bucură de recunoaștere la nivel național și internațional. Talentul său nu poate fi contestat, iar editorialele pe care le realizează transmit de cele mai multe ori un mesaj puternic. Când vine vorba de inspirație și amintirile care îl emoționează, Ovidiu spune că are mai multe elemente care stau la baza acestui lucru.

L-am întrebat pe stilist și ce regulă ar inventa, dacă aceasta ar trebui să fie respectată cu strictețe de toată lumea. Acesta ne-a mărturisit că există o lejeritate foarte mare când vine vorba de comentariile din mediul online. Astfel, pentru el ar fi foarte important să se interzică într-un mod comentariile făcute la postările din mediul online.

Ovidiu Buta pe platourile de filmare ale interviului CaTine la masculin
Pentru Ovidiu Buta o femeie puternică este o femeie care știe să-și folosească mintea și creierul / CaTine.ro

La capitolul modă și stil pentru femei, Ovidiu ne-a oferit mai multe amănunte despre ce anume o face pe o femeie să-și exprime într-un mod corect stilul. Desigur, cel mai mare atuu al unei femei este mintea acesteia, iar pentru exprimarea stilului corect este nevoie de o autocunoaștere amănunțită.

Pentru Ovidiu Buta, o femeie puternică este o femeie care știe să-și folosească mintea și creierul. Stilistul pune foarte mult accentul pe inteligența și personalitatea unei femei, în timp ce hainele acesteia vin abia la sfârșitul imaginii de ansamblu.

Pe Ovidiu Buta îl puteți urmări alături de Iulia Albu în cadrul show-ului Poliția Modei, la Antena Stars. Cei doi „taxează” vedetele care se abat de la regulile ce țin de bunul gust și eleganță.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie mov merge prin pădure
Horoscop
Top 3 femei geniale din zodiac. Ele sunt cele care au întotdeauna lumea la picioare
Este normal ca reprezentantele sexului frumos să aibă lumea la picioare, însă există top 3 femei geniale din zodiac. Ele sunt cele care au tot ce își doresc și știu cum să facă ca...
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Angelina o ține în brațe pe Vivienne, la balconul unei camere, pe când fata era mică
Divertisment
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Diferența de vârstă dintre cele două este de 2 ani
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Vivienne și fratele ei geamăn, Knox, au fost fotografiați recent în timp ce își cumpărau înghețată în Los Angeles. Actrița a încercat mereu să-și țină copiii...
4
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
5
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
PARTENERI
×