Ellida Toma, designer de top din România: „Moda este un stil de viață”

Ellida Toma este una dintre cele mai de succes femei din România. Designerul a acceptat imediat să vină la interviul pentru CaTine.ro. Chiar ne-a mulțumit pentru faptul că ne-am gândit la ea.

19 aprilie 2021 la 14:12

Nu aveam cum să o excludem din lista de femei celebre care ilustrează atributele unei femei puternice. Ellida e extrem de elegantă, atât în ceea ce privește stilul vestimentar, dar și în exprimare. Ea ne-a oferit din calmitatea ei, dar și din energia pozitivă pe care o transmite de fiecare dată când vorbește.

Ellida Toma, designer de top

Deși are deja un nume în industria modei, Ellida Toma spune fără rețineri că cea mai mare realizare a ei este faptul că are în prezent o rubrică în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Stil de succes cu Ellida Toma. Este o rubrică în care încearcă să readucă cu fiecare ediție în prim-plan design-ul românesc și creativitatea. Acesta este proiectul ei de suflet. De fiecare dată este extrem de fericită să realizeze această rubrică pentru că are ocazia să se reîntâlnească cu vechi colegi, dar descoperă și tinere talente.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Ellida Toma, cu mâna la față, în timp ce pozează pentru CaTine.ro
Cheia succesului Ellidei Toma este însă munca constantă / CaTine.ro

Ellida și-a schimbat rapid tonul vocii atunci când și-a amintit de copilărie și de bunici. Aceștia au fost cei care au pus bazele educației ei, de la citit și până la dorința de a o învăța rugăciuni. Ghidată după o educație tradițională, Ellida spune acum că ea nu are principii de viață pe care le respectă cu strictețe. Designerul își dorește să fie un om liber. Acest lucru o ajută mult să fie creativă în domeniul de activitate în care activează de ani buni.

Industria modei este un domeniu în care provocările sunt foarte multe. Cheia succesului Ellidei Toma este însă munca constantă. Acesta a declarat că are foarte puțin timp pentru a se ocupa de dorințele personale, pentru că mereu are ceva de făcut.

Ellida Toma, despre industria modei

În fiecare zi pune o cărămidă la cariera pe care o construiește de ani buni. Originalitatea este elementul care face diferența între designeri inovatori și designeri imitatori. Cel mai important lucru este, spune ea, să te menții, să aduci mereu ceva nou, să impresionezi cu ceva.

Ellida vede lucrurile mai departe, iar pentru ea hainele trebuie să spună o poveste, să se încadreze într-un context. Sacourile, cămășile și rochiile tip furou sunt însă elementele care îi plac cel mai mult. Ea spune că acestea sunt elemente versatile, pe care le poți integra ușor într-o ținută. În același timp îți oferă și confortul de care ai nevoie zi de zi.

Ellida Toma spune despre ea că deși la bază este designer, munca ei se completează adesea cu cea de stilist. Pentru a avea succes în ambele domenii, ea urmărește trendurile din modă. Cu toate acestea, mereu le recomandă clientelor ei să poarte doar ceea ce le avantajează. Designerii nu ar trebui din punctul ei de vedere să creeze ținute în funcție de trenduri pentru că atunci s-ar îndrepta foarte mult spre zona comercială, iar piața de mass-market a invadat industria hainelor.

Cele mai multe colecții ale Ellidei se bazează pe lucrurile care îi plac au adevărat. Zona sculpturii, creațiile lui Brâncuși au fost adesea puncte de reper pentru hainele pe care le realizează în atelierul ei. Arta și cultura japoneză au fost de asemenea puncte de reper pentru creațiile sale. Acestea au fost trecute prin filtrul personalității sale și au ajutat-o să-și creeze un nume în această industrie atât de schimbătoare.

Tot ceea ce face trebuie să-i placă

Pasiunea pentru haine și modă se trage din copilărie. Cei din familia ei au fost pasionați de haine, de la conceperea și până la fabricarea lor. La numai 5 ani era pasionată de artă, de pictură. Principala calitate a jucăriilor ei trebuia să fie să le poată dezbrăca și îmbrăca așa cum îi plăcea.

Totul a fost în zona creativă. La 18 ani am intrat în lumea modei. Participam la prezentări de modă atât în țară, dar și în afară. Eram prezentă în atelierele designerilor. Am fost foarte atrasă de această zonă, dar am pus și foarte mare accent pe studii.

– Ellida Toma

În prezent, Ellida face un doctorat la Universitatea de Arte și are ca subiect moda conceptuală. Moda nu este doar o pasiune sau un job, reprezintă un mod de viață pentru ea. Cel mai mult la ceea ce face este faptul că se poate exprima liber, că nu este constrânsă de nimeni și nimic.

Haina are capacitatea de a schimba o siluetă sau o stare. Prin intermediul hainei poți să transformi total un om. Îi poți transforma starea sau poți aduce magie pe scena unui spectacol.

– Ellida Toma

Din dorința de a învăța constant, dacă ar exista posibilitatea să se reîncarneze, Ellida Toma a spus că ar vrea să fie în pielea mai multor oameni care fac parte din domenii diferite. Nu ar spune nu unui sportiv de performanță, unui chimist sau unui pilot de curse.

Aș vrea să fiu în pielea mai multor personaje, să văd cum ar reacționa în anumite situații limită. Cred că ar fi fascinant.

– Eliida Toma

Cum își trăiește viața Ellida Toma

Mereu recunoscătoare pentru ceea ce se întâmplă în viața sa, Ellida spune că după sănătate, cel mai valoros lucru pe care îl are este experiența pe care a acumulat-o până în acest moment și pe care are posibilitatea să o dea mai departe generațiilor pasionate de modă.

Dacă este un lucru pe care îl detestă cel mai mult la oamenii care o înconjoară este minciuna și falsitatea. Dacă este ceva ce regretă din anii trecut este faptul că oamenii nu mai gândesc în echipă. Au devenit individualiști, iar acest lucru o întristează. La fel ca și colega de emisiune, Ramona, Ellida spune că și-ar dori să aibă un talent care să o ajute să performeze pe scenă.

Ellida, omul sensibil care dă viață materialelor textile

Apreciază foarte mult situațiile din care are ceva de învățat. Lecțiile de viață sunt printre lucrurile care o fac să reflecteze la ceea ce înseamnă cu adevărat viața. Nu a gafat niciodată din punct de vedere profesional. Acest lucru se datorează faptului că cântărește foarte bine deciziile înainte să le ia.

Ellida Toma spune că rețeta succesului constă în foarte multă muncă, dedicare și perseverență. Îi place să fie pregătită pentru schimbările care apar în viața ei. Nu trăiește după reguli și nici nu are principii pe care să le urmeze cu strictețe. Acestea i-au dat libertatea de care are atâta nevoie în meseria pe care o practică.

Flexibilitatea, comunicarea și implicarea sunt cuvintele care o descriu cel mai bine pe frumoasa Ellida Toma. Indiferent de câtă muncă este nevoie, designerul spune că cel mai important sfat al ei pentru cei din jur este să-și urmeze visul.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Alex Rodriguez, zâmbitor, îmbrăcat în cămașă cu cravată, la o conferință cu tematică sportivă
Divertisment
Cum a fost fotografiat Alex Rodriguez după ce JLo și Ben Affleck s-au împăcat
Vestea că Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au împăcat a ținut primele pagini ale tabloidelor. Cei doi au fost fotografiați în Montana, iar împăcarea lor este un subiect intens discutat. Nici faptul că fostul...
2
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor și este îmbrăcat într-un tricou negru și o cămașă gri desfăcută, cu părul prins într-o bandană albă în timp ce în spatele său apare publicul plin de lumini
Divertisment
Justin Bieber s-a lăsat pe mâinile stiliștilor. Cum arată noul look al cântărețului
Artistul a fost fotografia recent alături de soția sa Hailey Bieber în Miami. Fanii săi au fost surprinși să vadă cum Justin Bieber s-a lăsat din nou pe mâinile stiliștilor. Ultimele sale apariții au...
3
O căpușă, alături de o pensetă specială de extracție
Sănătate
Ce trebuie să știi despre mușcătura de căpușă
Căpușele fac parte din familia Arahnidelor. Acestea se hrănesc cu sângele organismului parazitat în fiecare ciclu de viață. În întrega lume există peste 800 de specii de căpușe, iar în România doar 27, dintre...
4
Arnold Schwarzenegger și Joseph Baena sunt îmbrăcați sport și se plimbă cu bicicletele
Divertisment
Joseph Baena s-a angajat. În ce domeniu va lucra
Joseph Baena s-a angajat și a ales un domeniu foarte dinamic, dar și foarte interesant. Fiul lui Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 23 de ani, a anunțat că va intra în domeniul imobiliar....
5
Adele pe scenă îmbrăcată într-o rochie albastră cu paiete în timp ce zâmbește și îndreaptă microfonul către public
Divertisment
Adele, muzica poate trece dincolo de orice aparență
Copilăria, tărâmul magic în care Adele și-a întalnit pasiunea care avea să o transforme într-una dintre cele mai apreciate interprete muzicale. De la pereții camerei acoperiți cu posterele fetelor de la Spice Girls, la...
PARTENERI
×