Reclamă

Ellida Toma, designer de top din România: „Moda este un stil de viață”

Ellida Toma este una dintre cele mai de succes femei din România. Designerul a acceptat imediat să vină la interviul pentru CaTine.ro. Chiar ne-a mulțumit pentru faptul că ne-am gândit la ea.

Publicat: 19 aprilie 2021, 14:12 / Actualizat: 21 aprilie 2021, 13:57

Nu aveam cum să o excludem din lista de femei celebre care ilustrează atributele unei femei puternice. Ellida e extrem de elegantă, atât în ceea ce privește stilul vestimentar, dar și în exprimare. Ea ne-a oferit din calmitatea ei, dar și din energia pozitivă pe care o transmite de fiecare dată când vorbește.

Ellida Toma, designer de top

Deși are deja un nume în industria modei, Ellida Toma spune fără rețineri că cea mai mare realizare a ei este faptul că are în prezent o rubrică în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, Stil de succes cu Ellida Toma. Este o rubrică în care încearcă să readucă cu fiecare ediție în prim-plan design-ul românesc și creativitatea. Acesta este proiectul ei de suflet. De fiecare dată este extrem de fericită să realizeze această rubrică pentru că are ocazia să se reîntâlnească cu vechi colegi, dar descoperă și tinere talente.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Ellida Toma, cu mâna la față, în timp ce pozează pentru CaTine.ro
Cheia succesului Ellidei Toma este însă munca constantă / CaTine.ro

Ellida și-a schimbat rapid tonul vocii atunci când și-a amintit de copilărie și de bunici. Aceștia au fost cei care au pus bazele educației ei, de la citit și până la dorința de a o învăța rugăciuni. Ghidată după o educație tradițională, Ellida spune acum că ea nu are principii de viață pe care le respectă cu strictețe. Designerul își dorește să fie un om liber. Acest lucru o ajută mult să fie creativă în domeniul de activitate în care activează de ani buni.

Reclamă

Industria modei este un domeniu în care provocările sunt foarte multe. Cheia succesului Ellidei Toma este însă munca constantă. Acesta a declarat că are foarte puțin timp pentru a se ocupa de dorințele personale, pentru că mereu are ceva de făcut.

Ellida Toma, despre industria modei

În fiecare zi pune o cărămidă la cariera pe care o construiește de ani buni. Originalitatea este elementul care face diferența între designeri inovatori și designeri imitatori. Cel mai important lucru este, spune ea, să te menții, să aduci mereu ceva nou, să impresionezi cu ceva.

Reclamă

Ellida vede lucrurile mai departe, iar pentru ea hainele trebuie să spună o poveste, să se încadreze într-un context. Sacourile, cămășile și rochiile tip furou sunt însă elementele care îi plac cel mai mult. Ea spune că acestea sunt elemente versatile, pe care le poți integra ușor într-o ținută. În același timp îți oferă și confortul de care ai nevoie zi de zi.

Ellida Toma spune despre ea că deși la bază este designer, munca ei se completează adesea cu cea de stilist. Pentru a avea succes în ambele domenii, ea urmărește trendurile din modă. Cu toate acestea, mereu le recomandă clientelor ei să poarte doar ceea ce le avantajează. Designerii nu ar trebui din punctul ei de vedere să creeze ținute în funcție de trenduri pentru că atunci s-ar îndrepta foarte mult spre zona comercială, iar piața de mass-market a invadat industria hainelor.

Cele mai multe colecții ale Ellidei se bazează pe lucrurile care îi plac au adevărat. Zona sculpturii, creațiile lui Brâncuși au fost adesea puncte de reper pentru hainele pe care le realizează în atelierul ei. Arta și cultura japoneză au fost de asemenea puncte de reper pentru creațiile sale. Acestea au fost trecute prin filtrul personalității sale și au ajutat-o să-și creeze un nume în această industrie atât de schimbătoare.

Tot ceea ce face trebuie să-i placă

Pasiunea pentru haine și modă se trage din copilărie. Cei din familia ei au fost pasionați de haine, de la conceperea și până la fabricarea lor. La numai 5 ani era pasionată de artă, de pictură. Principala calitate a jucăriilor ei trebuia să fie să le poată dezbrăca și îmbrăca așa cum îi plăcea.

Totul a fost în zona creativă. La 18 ani am intrat în lumea modei. Participam la prezentări de modă atât în țară, dar și în afară. Eram prezentă în atelierele designerilor. Am fost foarte atrasă de această zonă, dar am pus și foarte mare accent pe studii.

– Ellida Toma

În prezent, Ellida face un doctorat la Universitatea de Arte și are ca subiect moda conceptuală. Moda nu este doar o pasiune sau un job, reprezintă un mod de viață pentru ea. Cel mai mult la ceea ce face este faptul că se poate exprima liber, că nu este constrânsă de nimeni și nimic.

Haina are capacitatea de a schimba o siluetă sau o stare. Prin intermediul hainei poți să transformi total un om. Îi poți transforma starea sau poți aduce magie pe scena unui spectacol.

– Ellida Toma

Din dorința de a învăța constant, dacă ar exista posibilitatea să se reîncarneze, Ellida Toma a spus că ar vrea să fie în pielea mai multor oameni care fac parte din domenii diferite. Nu ar spune nu unui sportiv de performanță, unui chimist sau unui pilot de curse.

Aș vrea să fiu în pielea mai multor personaje, să văd cum ar reacționa în anumite situații limită. Cred că ar fi fascinant.

– Eliida Toma

Cum își trăiește viața Ellida Toma

Mereu recunoscătoare pentru ceea ce se întâmplă în viața sa, Ellida spune că după sănătate, cel mai valoros lucru pe care îl are este experiența pe care a acumulat-o până în acest moment și pe care are posibilitatea să o dea mai departe generațiilor pasionate de modă.

Dacă este un lucru pe care îl detestă cel mai mult la oamenii care o înconjoară este minciuna și falsitatea. Dacă este ceva ce regretă din anii trecut este faptul că oamenii nu mai gândesc în echipă. Au devenit individualiști, iar acest lucru o întristează. La fel ca și colega de emisiune, Ramona, Ellida spune că și-ar dori să aibă un talent care să o ajute să performeze pe scenă.

Ellida, omul sensibil care dă viață materialelor textile

Apreciază foarte mult situațiile din care are ceva de învățat. Lecțiile de viață sunt printre lucrurile care o fac să reflecteze la ceea ce înseamnă cu adevărat viața. Nu a gafat niciodată din punct de vedere profesional. Acest lucru se datorează faptului că cântărește foarte bine deciziile înainte să le ia.

Ellida Toma spune că rețeta succesului constă în foarte multă muncă, dedicare și perseverență. Îi place să fie pregătită pentru schimbările care apar în viața ei. Nu trăiește după reguli și nici nu are principii pe care să le urmeze cu strictețe. Acestea i-au dat libertatea de care are atâta nevoie în meseria pe care o practică.

Flexibilitatea, comunicarea și implicarea sunt cuvintele care o descriu cel mai bine pe frumoasa Ellida Toma. Indiferent de câtă muncă este nevoie, designerul spune că cel mai important sfat al ei pentru cei din jur este să-și urmeze visul.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un pat dintr-un dormitor, care are pe el o lenjerie gri
Timp liber
Culori de evitat pentru lenjeria de pat. Experții avertizează împotriva folosirii acestor nuanțe în dormitor
De la alb la gri și albastru deschis, experții spun că aceste nuanțe te pot împiedica să obții un somn bun. Află care e lista de culori de evitat pentru lenjeria de pat. Culoarea...
2
Georgina Rodriguez, la o prezentare de modă, într-o rochie neagră
Divertisment
Georgina Rodriguez a îmbrăcat un costum de baie verde pe un iaht în Ibiza. Cum a fost fotografiată alături de Ronaldo
Georgina Rodriguez a îmbrăcat un costum de baie verde pe un iaht în Ibiza. Frumoasa iubită a lui Ronaldo și fotbalistul își petrec vacanța de vară în Spania. Cuplul îi are alături și pe...
3
Supă de dovlecei cu mentă în bol alb, alături de pâine integrală și lămâie
Rețete
Supă rece de dovlecei cu mentă 
Pentru că este sezonul dovleceilor de grădină, gustoși și hrănitori, îți oferim o rețetă de supă rece de dovlecei cu mentă. Te vei bucura de gustul plăcut și aromat al unei supe simple și...
4
Porție de Supă cremă de roșii coapte, cu usturoi și crutoane aromate în cană de ceramică, alături de un bol cu roșii coapte și o lingură pe o tavă de lemn, rotundă
Rețete
Supă cremă de roșii coapte, cu usturoi și crutoane aromate
Este sezonul roșiilor de grădină gustoase și sănătoase și vrei să te bucuri cât mai mult de savoarea lor în bucate? Încearcă o rețetă de supă cremă de roșii coapte, cu usturoi și crutoane...
5
Sylvie Meis, în apă, alături de soțul ei, Niclas
Divertisment
Sylvie Meis și Niclas Castello sunt din nou în vacanță. Cum au fost fotografiați cei doi în Saint Tropez
Sylvie Meis și Niclas Castello sunt din nou în vacanță. Cei doi soți au oferit imagini de senzație fotografilor pe o plajă din Saint Tropez. Vedeta în vârstă de 43 de ani aprinde flacăra...
PARTENERI
×