Reclamă

Întrebări la prima întâlnire. Ce spun specialiștii despre ele și când e indicat să le pui

Cele mai recente studii au arătat că peste 47 % dintre americani găsesc întâlnirile ca fiind tot mai dificile în zilele noastre. 67 % dintre persoanele singure susțin că viața lor amoroasă „nu merge prea bine”. Oameniii au uitat cum să socializeze în viața de zi cu zi, iar întâlnirile online au prins tot mai multă popularitate. Specialiștii au dezvăluit ce întrebări poți să pui la prima întâlnire pentru a avea parte de o zi de neuitat.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 13 februarie 2024, 3:54

Specialiștii în întâlniri spun că persoanele care pun mai multe întrebări, în special la primele întâlniri, sunt mai apreciate de partenerii lor de conversație. Mai exact, persoanele care se întâlnesc și pun întrebări suplimentare în timpul primei întâlniri au o și mai mare să obțină și o a doua întâlnire de la partenerii lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întrebări la prima întâlnire

Studiile arată că oamenii sunt atrași de persoanele care pun întrebări despre viața partenerilor de conversație și care sunt consecvenți în discuție. Oamenii spun că persoanele care au o conversație profundă și care pun întrebări bune devin mult mai atractivi.

Cele mai multe persoane care „au pus întrebări bune” au reușit adeseori să obțină și o a doua întâlnire, scrie publicația Parade.com.

Specialiștii susțin că curiozitatea este „geneza intimității”. A fi curios despre partenerul tău de conversație te ajută să știi mai multe despre el, ceea ce duce la dorința de a crea interacțiuni conversaționale și nu numai. Curiozitatea prezice în mod unic evaluări mai bune ale partenerilor de întâlnire.

Totuși, specialiștii spun că întrebările trebuie puse cu tact și inteligență pentru a avea parte de succes. Peste 47 % dintre persoanele care au participat la un sondaj despre primele întâlniri, au susținut că abilitățile de conversație sunt foarte importante.

Reclamă

De cele mai multe ori, abilitățile bune de conversație reușeasc să întreacă aspectul fizic.

Conversațiile crează încă de la prima întâlnire mai multă conexiune între parteneri.

Persoanele care reușesc să facă o conversație să pară fără efort vor avea mai multe șanse să iasă și la o a doua întâlnire cu partenerii lor.

Reclamă

Cât de important este să te deschizi în fața partenerului de cuplu

Deși a pune întrebări pare să fie o abilitate cheie când vine vorba de o conversație, „deschiderea” partenerului este, de asemenea, foarte importantă.

Oamenii care se angajează în dezvăluiri intime tind să fie mult mai plăcuți de partenerii lor. Cercetările indică faptul că autodezvăluirea este un predictor important al intimității. Dezvăluirea reciprocă este, de asemenea, importantă la o primă întâlnire.

Studiile sugerează că autodezvăluirea reciprocă în conversație este receptivă și eficientă. Oamenii se simt validați, înțeleși și sinceri atunci când un partener de conversație împărtășește experiențe comparabile. Totuși, specialiștii ne sfătuiesc să fim atenți la partenerii de conversație.

Opusul abilităților pozitive de conversație este a fi „un narcisist conversaționale”. Mai precis, o persoană care deseori stăpânește conversația și care are prea puțină atenție pentru poveștile celorlalți.

Un narcisist conversațional va urmări atenția și va folosi tehnici pentru a îndepărta cursul unei conversații asupra sa. Află mai multe despre relația cu un narcisist. Cum îți dai seama că ai o relație toxică.

Cum să pui întrebări fără să transformi întâlnirea într-un interogatoriu

Un al doilea opus al unei conversații bune este dat de interogarea partenerului de discuție. Specialiștii recomandă ca întâlnirea să decurgă natural, iar întrebările puse să nu se transforme într-un interogatoriu.

Este important ca interacțiunea dintre parteneri să se sincronizeze pentru a duce la chimia romantică. Astfel, oamenii dezvoltă o percepție a unei identități comune, un efect pozitiv al unei conversații naturale. Un al treilea lucru la care ar trebui să fii atentă este „conversația solidă”.

Acest tip de conversație face referire la momentele lungi de tăcere dintre parteneri, Când oamenii sunt mai plictisiți într-o relație, întâlnirile sunt de calitate mai scăzută, cu sentimente tot mai scăzute de satisfacție și apropiere. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×