Reclamă

Kim Kardashian a deteriorat rochia lui Marilyn Monroe pe care a purtat-o la Met Gala 2022. Cum arată acum ținuta emblematică

Marilyn Monroe a purtat rochia strălucitoare pentru a-i face o serenadă președintelui de atunci John F. Kennedy la împlinirea a 45 de ani, în 1962. Chiar dacă este o ținută emblematică, Kim Kardashian a deteriorat rochia lui Marilyn Monroe pe care a purtat-o la Gala Met 2022.

Publicat: 15 iunie 2022, 11:03 / Actualizat: 15 iunie 2022, 15:25

O bucată din istoria culturii pop poate fi schimbată pentru totdeauna. Rochia emblematică Jean Louis a lui Marilyn Monroe pe care Kim Kardashian a purtat-o ​​la Gala Met 2022 din 2 mai pare să prezinte semne de deteriorare, așa cum se vede în fotografiile înainte și după publicate pentru prima dată pe rețelele sociale de istoricul și colecționarul Marilyn Monroe, Scott Fortner și obținute de People.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kim Kardashian a deteriorat rochia lui Marilyn Monroe

Rochia, pe care Kardashian a purtat-o ​​doar câteva minute în timp ce făcea fotografii pe covorul roșu la Gala Met înainte de a se schimba într-o replică, este expusă în prezent la Ripley’s Believe It or Not! Muzeu din Hollywood, California. Fortner a primit imaginile de la artistul vizual și directorul de creație ChadMichael Morrisette, care deține compania Oh Mannequin! și a colaborat cu Julien’s la o serie de licitații. Inclusiv pentru evenimentul din 2016 în care Ripley’s a cumpărat celebra rochie pentru 4,81 milioane de dolari.

La acea vreme, Ripley a menționat că integritatea rochiei a fost păstrată intactă.

Morrisette a spus pentru People că a mers să vadă rochia expusă la Ripley’s din Hollywood pe 12 iunie 2022. Atunci a observat presupusele daune și a făcut fotografii și videoclipuri. În imaginile împărtășite de Morrisette, rochiei, dintr-o țesătură delicată de sufleu de mătase, pare să-i lipsească cristale. De asemenea, are câteva rupturi mici de-a lungul cusăturii fermoarului.

Reclamă

Dezamăgirea celor care se ocupă de celebra rochie

„Am fost angajat de Julien’s în 2016 pentru a expune rochia și nu doar rochia, am expus întreaga colecție a lui Marilyn Monroe”, a spus Morrisette pentru People. „M-am ocupat de mai multe artefacte ale ei decât oricine în lume. I-am atins permisul de conducere. I-am atins anuarul de liceu. I-am atins cartea de identitate în Coreea, când a plecat în Coreea cu Joe DiMaggio. Am atins tot ce s-a scos vreodată la vânzare, inclusiv rochia aceea.”

El adaugă: „Cunosc această rochie, iar pagubele sunt atât de evidente. Am lăsat-o pe Ripley în lacrimi. Am fugit cu mâna la gură, ținându-mi lacrimile. Nu îmi venea să cred că paguba vine după ce s-a permis o cascadorie publicitară”.

Reclamă

Fortner, care deține una dintre cele mai mari colecții private de suveniruri Marilyn Monroe din lume, spune pentru People că, în calitate de colecționar, a fost dificil să urmărești călătoria actuală a rochiei.

„Am fost extrem de dezamăgit să văd că rochia chiar suferise daune semnificative”, spune Fortner. „Ripley a făcut câteva declarații imediat după Gala Met despre cât de important a fost să protejăm rochia și să-i menținem integritatea”.

„Țesătura originală a rochiei nici măcar nu este disponibilă astăzi. Cristalele care au fost văzute în fotografiile și videoclipurile rochiei înainte de Gala Met nu mai sunt prezente, iar unele sunt literalmente atârnate de fire. Țesătura rochiei este ruptă și trasă. în afară”, adaugă el.

Ce s-a întâmplat cu rochia la Gala Met 2022

În mai, Ripley’s a spus că s-au făcut eforturi pentru a păstra rochia pe care Monroe a purtat-o pentru a-i face o serenadă președintelui de atunci John F. Kennedy la împlinirea a 45 de ani, în 1962.

„S-a avut mare grijă pentru a păstra această bucată din istoria culturii pop”, a scris atunci compania pe Instagram. „Cu contribuția conservatorilor de articole de îmbrăcăminte, evaluatorilor și arhiviștilor, starea îmbrăcămintei a fost o prioritate maximă. Credeți sau nu! nu trebuiau făcute modificări rochiei, iar Kim chiar s-a schimbat într-o replică după covorul roșu!⁠”

Mogulul SKIMS a vorbit și despre păstrarea rochiei iconice în timp ce a participat la eveniment.

Kim Kardashian alături de Pete Davidson la evenimentul Met Gala 2022
Kim Kardashian a purtat o copie a celebrei rochii a lui Marilyn Monroe / Getty Images

„Sunt extrem de respectuoasă cu rochia și cu ceea ce înseamnă pentru istoria americană. Nu mi-aș dori niciodată să stau în ea sau să mănânc în ea sau să risc să o deteriorez și nu voi purta machiaj corporal. De obicei o fac”, a spus ea. „Totul a trebuit să fie cronometrat în mod specific și a trebuit să exersez urcarea scărilor”.

Pentru a se potrivi în rochie, Kardashian, în vârstă de 41 de ani, a slăbit 7 kg în trei săptămâni, deoarece rochia, care i-a fost transportată pentru prima dată cu avionul privat de la Muzeul Ripley’s Believe It or Not din Orlando, Florida, inițial nu i se potrivea și nu putea fi modificată.

„Am purtat un costum de saună de două ori pe zi. Am alergat pe banda de alergare, am eliminat complet zahărul și carbohidrații. Am mânca doar cele mai curate legume și proteine”, a spus ea pentru Vogue despre rutina ei strictă de antrenament. „Nu m-am înfometat, dar am fost atât de strictă”.

Marilyn Monroe și-a dorit o rochie unică

Fortner le-a mai spus jurnaliștilor la acea vreme că legenda de la Hollywood dorea ca rochia să fie unică.

„Când Marilyn a știut că va cânta la gala de naștere a președintelui John F. Kennedy, l-a contactat pe Louis și i-a spus „Vreau să creați o rochie cu adevărat istorică, o rochie uluitoare, care este unică”. Ea a cerut să fie o rochie pe care „doar Marilyn Monroe o poate purta”, a spus Fortner.

„Marilyn a fost nud, deoarece țesătura pentru rochie a fost literalmente sculptată pe corp pentru a se potrivi precis cu fiecare curbă. Țesătura, care este un tifon de sufleu de culoarea cărnii, importat din Franța, a fost stratificat strategic, astfel încât să nu fie nevoie să poarte lenjerie de corp”.

Fortner a adăugat că rochia lui Monroe „i se potrivește perfect. Rochia purtată de oricine altcineva nu va fi o potrivire precisă. În acest caz, dimensiunile lui Kim Kardashian sunt oarecum diferite de cele ale lui Marilyn. Țesătura și cusăturile au fost sub presiune”.

Colecționarul, care a fost martor la cumpărarea rochiei de către Ripley pentru 4,81 milioane de dolari în 2016, a remarcat că „vârsta rochiei” este, de asemenea, o „problemă”. Monroe a purtat-o în mai 1962, făcând haina să aibă 60 de ani.

Nick Woodhouse, președintele și CMO al grupului Authentic Brands a declarat că echipa sa crede că starul Gentleman Prefer Blondes ar fi celebrat repurtarea și a citat asemănările dintre cele două femei, potrivit TMZ.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×