Reclamă

Prima Doamnă a Ucrainei a publicat noi imagini pe contul de Instagram. Olena Zelensky a reușit să scoată din Ucraina mai mulți copii din centre de îngrijire

Soția președintelui ucrainean, Olena Zelensky, a început să publice poveștile de război ale oamenilor care s-au aflat în zona ostilităților pe fondul invaziei Ucrainei de către Rusia. Prima Doamnă a Ucrainei a publicat noi imagini pe contul de Instagram.

Publicat: 5 aprilie 2022, 12:59

Cele mai recente imagini de pe contul oficial de Instagram al Olenei au un puternic impact emoțional. Soția lui Volodymyr Zelensky a publicat fotografii cu copii care au fost abandonați imediat după naștere. Din păcate, aceștia sunt singuri și trebuie salvați din calea războiului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceasta nu este prima dată când Olena a mulțumit pentru ajutorul oferit de alte țări. Ea a scris în trecut, tot pe contul personal că a fost ajutată să transfere copiii bolnavi de cancer către spitale din lume pentru a primi tratamentul adecvat.

Prima Doamnă a Ucrainei a publicat noi imagini

„Unii dintre acești copii au fost abandonați imediat după naștere – chiar mai mult – lăsați la ușile spitalului! Pe scurt, toți sunt orfani – dacă nu literal, atunci de fapt. În plus, aproape toți au una sau mai multe dizabilități.

Reclamă

Și aici este războiul, când este dificil să evacuăm chiar și un copil, iar noi trebuia să salvăm întregul orfelinat. Poate că părinții lor nu aveau nevoie de acești copii. Cu toate acestea, ei au fost îngrijiți de mulți alți adulți din toată țara noastră și din alte țări. Toți cei 25 de copii ai orfelinatului Kamyanka au plecat cu trenul în Polonia. Și de acolo au plecat cu autobuzul spre Elveția. Aseară, copiii (cel mai mic are doar câteva luni!) au ajuns la locul unde au fost primiți cu căldură de către Departamentul pentru Protecția Copilului și Tineretului (DGEJ) împreună cu partenerii sociali locali, conduși de Philippe Leuba și Cesla Amarelle, Vaud. Consilieri, Unisante și Spitalul CHUV. Acum sunt în siguranță și vor primi îngrijiri medicale adecvate.

Olena a trimis mulțumiri Ambasadei Ucrainei în Elveția, Tetianei Rybchenko, Administrației Regionale de Stat Dnipropetrovsk, Serviciului Social Național al Ucrainei, administrației cantonului Vaud, Oficiului Elvețian pentru Migrație (Staatssekretariat für Migration SEM).

Le-a adresat cuvinte frumoase și voluntarilor, medicilor, asistentelor, șoferilor, interpreți, toți cei care au asistat la transportul copiilor în Elveția și care vor avea grijă de ei pe durata șederii lor acolo.

Împreună cu echipa care a implementat acest proiect, sper că în viitorul apropiat vom putea duce alți copii din orfelinate în Elveția. Repet – nu ne vom da copiii la război.

– Olena Zelensky

Reclamă

Olena Zelensky a creat un chatbot pentru ucraineni

Ucrainenii au fost îndemnați anterior să trimită poveștile personale prin intermediul unui chatbot, a scris Prima Doamnă pe Telegram, potrivit Ukrinform.

Cel mai recent videoclip este o poveste a Liliei din Irpin, regiunea Kiev, care se afla acolo împreună cu soțul și copilul ei când aveau loc luptele cu ocupanții ruși. Lilya spune că pe 24 februarie, când a izbucnit războiul, era acasă cu soțul și copilul ei și se pregătea să meargă la muncă. Până pe 5 martie, familia a rămas în Irpin, auzind toate exploziile și ascunzându-se în adăposturi, reușind în cele din urmă să fugă din zona de război. Acum sunt persoane strămutate în interior, ajutând voluntarii și răspândind cât mai mult cuvântul adevărului despre război. „Rezistăm, luptăm, nu renunțăm, Ucraina va câștiga, cred în asta!” spune Lilia.

Prima Doamnă Olena Zelensky a lansat un chatbot special „Vidlik (Countdown) … 24 | 02”, unde oricine poate împărtăși un videoclip cu experiențele despre război.

„Fiecare are propriile amintiri despre 24 februarie, când a început totul. Și acum au trecut 40 de zile de la începutul războiului. Este important să auzi mai multe din aceste povești. Toată lumea trebuie să învețe despre experiențele prin care ai trecut. Toată Ucraina aude aceste povești și cu siguranță vor fi auzite în Occident”, se spune în declarație.

„Fiecare dintre povești este o mărturie a crimelor rușilor împotriva poporului ucrainean”, a mai spus Zelensky.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×