Reclamă

Olena Zelensky le mulțumește altor Prime Doamne pentru sprijinul oferit Ucrainei. Cel mai recent mesaj al soției lui Volodymyr Zelensky

Olena Zelensky le mulțumește altor Prime Doamne pentru sprijinul Ucrainei. Soția Președintelui ucrainean mai spune că soțul ei a fost întotdeauna hotărât și calm. Olena a adus un omagiu europenilor care au adăpostit și au ajutat refugiații ucraineni, spunând că merită un premiu Nobel pentru pace.

Publicat: 23 martie 2022, 11:31 / Actualizat: 24 martie 2022, 17:15

Soția președintelui ucrainean, Vlodymyr Zelensky, a mulțumit primei doamne a Franței, Brigitte Macron, și soțiilor altor lideri pentru că au ajutat la transportul copiilor bolnavi din Ucraina spre alte țări. Aceștia au ajuns în siguranță și își primesc tratamentul de care au atâta nevoie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olena Zelensky le mulțumește altor Prime Doamne

Pentru ziarul Le Parisien, Olena Zelensky, în vârstă de 44 de ani, a spus că atunci când Rusia a început să atace Ucraina, ea a lansat un apel pentru primele doamne ale lumii. Brigitte Macron a fost una dintre primele care au răspuns, a adăugat ea, iar relația lor a fost „caldă și prietenoasă”.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Soții Zeledinsky, la Palatul Buckingham, în haine elegante
Prima Doamnă a Ucrainei este și ea cunoscută pentru devotamentul pe care îl are față de țara sa / Getty Images

„Recursul meu a fost ascultat”, a spus Zelensky. „Vreau să le mulțumesc tuturor europenilor care acum ajută oamenii noștri, le oferă case, îi hrănesc, îi încurajează. Ca și noi, nu ați fost pregătiți să aveți atât de mulți oameni traumatizați în țara voastră. Dar felul în care ați reacționat merită un premiu Nobel colectiv pentru pace. Ucrainenii sunt oameni minunați și foarte recunoscători. Copiii noștri nu vor uita niciodată ce s-a făcut pentru noi.”

Reclamă

Ea a vorbit și despre admirația ei pentru curajul soțului său

„Îl admir pe acest om? In fiecare zi. Sunt surprinsă? Nu. Volodymyr a fost întotdeauna așa: hotărât și calm. În timp de război, toți ucrainenii și întreaga lume au văzut clar principiile pe care le deține și au simțit puterea în el. El nu va abandona niciodată ceea ce este în interesul Ucrainei.”

După ce Rusia a invadat Ucraina în februarie, Zelensky a scris pe Instagram: „Nu voi intra în panică și nu voi plânge. Voi fi calmă și încrezătoare.” Ea a recunoscut că de atunci acest lucru a devenit imposibil, scrie theguardian.com.

Reclamă

„Sunt lacrimi când văd victimele, copiii morți, familiile împușcate sau îngropate sub dărâmăturile propriilor case. Nu ma pot abtine. Dar nu există panică. Panica vine când nu știi ce să faci. Eu, știu perfect ce trebuie să facem și știe și poporul ucrainean. Planul nostru este să protejăm ucrainenii și să câștigăm.”

Ea a spus că a suna membrii familiei pentru a vedea dacă mai sunt în viață a fost un „ritual zilnic” pentru ucraineni.

„Vă verificați mesajele, dacă sunt marcate ca citite, există încă speranța că au încă o conexiune la rețea și că sunt încă în viață și aceasta este deja o veste incredibil de fericită în timpul unui război. Este terifiant să citești postări pe rețelele de socializare în care ucrainenii își caută în zadar membrii dispăruți ai familiei. Avem nevoie de coridoare umanitare sigure, care să nu fie vizate de mortiere, în care bătrânii nu mor de atacuri de cord și în care familii întregi sunt ucise.”

Cine sunt Primele Doamne care i-au acordat ajutor Olenei

Zelensky a lucrat cu Brigitte Macron și Agata Kornhauser-Duda, care este căsătorită cu Președintele Poloniei, pentru a evacua copiii ucraineni bolnavi, în special cei care au nevoie de un tratament salvator pentru cancer.

„Aceste convoaie pentru viață sunt fără precedent. Când a devenit evident că e imposibil să tratăm copiii bolnavi de cancer în adăposturile anti-bombă, am căutat imediat o soluție. Unii copii vor rămâne în Polonia, alții vor fi trimiși în Franța, Italia, Germania, Statele Unite și Canada. Sunt fericită că am fost de folos în acest proces. În special, mă bucur că, cu acordul doamnei Macron, am putut trimite micii noștri pacienți în Franța.”

Unde se află acum Olena Zelensky

Le Parisien a spus că Zelensky se afla încă la Kiev, dar într-o locație nespecificată pentru propria ei siguranță, fiind identificată ca ținta principală a rușilor după soțul ei.

Întrebată care este rolul femeilor în război, ea a răspuns: „Rezistența noastră, ca victorie viitoare, a căpătat o față deosebit de feminină. Femeile luptă în armată, sunt înscrise în unități de apărare teritorială, sunt fundamentul unei mișcări puternice de voluntari care aprovizionează, livrează, hrăneasc. Ele nasc în adăposturi, își salvează copiii și au grijă de copiii altora. Țin economia în funcțiune, pleacă în străinătate să caute ajutor. Alții pur și simplu își fac treaba, în spitale, farmacii, magazine, transport, servicii publice, pentru ca viața să continue.”

Zelensky a spus că nu are „nimic de spus” rușilor care au susținut atacul lui Vladimir Putin asupra țării sale. A vrut totuși să transmită un mesaj mamelor soldaților ruși.

„Fiii tăi ucid civili ucraineni, femei, copii, familii întregi. Ei au venit aici pentru asta și execută sistematic ordinele superiorilor lor. Nu au venit pentru o operațiune specială. Au venit să extermine oamenii. Soldații ruși mor aici, blestemați de alte mame. Putin a promis despăgubiri pentru moartea lor. Nu știu ce compensație poate înlocui un copil.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×