Reclamă

Olga Smirnova, balerina Teatrului Bolshoi, a renunțat la faima primită în Moscova: „Nu am crezut niciodată că o să-mi fie rușine de Rusia”

Olga Smirnova, balerina Teatrului Bolshoi, a renunțat la faima primită în Moscova și s-a alăturat Baletului Național Olandez. Decizia a fost luată în urma „acestei catrastofe globale”, iar celebra balerină a condamnat acțiunile conducătorului rus.

Publicat: 18 martie 2022, 7:54

Olga Smirnova, o balerină de talie internațională, care a denunțat recent invazia trupelor ruse în Ucraina. Aceasta a renunțat la Teatrul din Moscova și s-a alăturat Baletului Național Olandez. Anunțul a fost publicat de organizația din Amsterdam, scrie washingtonpost.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olga Smirnova, balerina Teatrului Bolshoi, a renunțat la faima primită în Moscova

„Întreaga companie este încântătoare și energică. Este un artist frumos și o persoană superbă. Este ceva cu adevărat magic la ea. Dansează cu tot sufletul. Faptul că s-a alăturat organizației noastre este cu adevărat minunat. Situația în urma căreia s-a luat această decizie este cu adevărat tragică”, a spus Directorul artistic Ted Brandsen la telefon din Amsterdam.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Olga Smirnova, fotografie portret, pe un fundal albastru
Olga Smirnova, balerina Teatrului Bolshoi, a renunțat la faima primită în Moscova și s-a alăturat Baletului Național Olandez / Profimedia Images

Într-o mișcare curajoasă, dar riscantă, Smirnova a condamnat războiul din Ucraina într-o postare pe platforma Telegram. E a spus: „Nu putem rămâne indiferenți acestei catrastrofe”.

Reclamă

„Nu am crezut niciodată că o să-mi fie rușine de Rusia”, a scris balerina în continuarea mesajului ei. Aceasta s-a descris ca fiind un sfert ucraineancă, cu un bunic din Ucraina. Cu toate acestea, nu doar acest lucru a determinat-o să ia această decizie de a scrie despre Rusia: „Noi continuăm să trăim ca și cum acesta ar fi secolul al XX-lea. Acum simt că o linie a fost desenată și separă înainte și după. Doare când vezi că oamenii mor. Că oamenii își pierd acoperișurile de deasupra capului. Că sunt forțați să-și părăseacă locuințele”.

Unele dintre cele mai importante femei ale lumii susțin Ucraina. Olena Zelensky scrie mereu în mediul online mesaje pentru poporul condus de soțul ei.

Kate Middelton poartă aceleași bijuterii pe care le-a purtat la întâlnirea cu soții Zelensky la Palatul Buckingham. Regina Elisabeta a făcut o donație generoasă către Ucraina.

Reclamă

Ce alți dansatori au mai plecat din Rusia în semn de protest

Brandsen a mai spus că Smirnova a luat legătura cu un prieten comun al lor și l-a rugat să se alăture organizației lor. Acesta a mai spus că a admirat-o de mai mulți ani, de la distanță, de când i-a atras atenția cu spectacolul ei de absolvire de la renumita Academie Vaganova din Sankt Petersburg.

Acesta a mai primit în compania sa un fost dansator de la Baletul Mariinsky, Victor Caixeta, din Brazilia, care a plecat de asemenea din Rusia în semn de protest. Potrivit lui Brandsen, Caixeta a plecat din trupa de balet alături de dansatorul principal, Xander Parish și soția acestuia. Parish și-a anunțat plecare din Rusia pe contul de Instagram spunând că va rămâne plecat până când pacea se va reinstaura: „Inima mea este alături de poporul ucrainean”.

Războiul are un impact uriaș asupra comunității internaționale de balet. Dansatorii ruși și ucraineni sunt mulți datorită proeminenței baletului în ambele țări și rădăcinilor vechi de secole ale formei de artă în aceste zone ale lumii. Pentru a face față situației, Brandsen a mai spus că a angajat deja trei dansatori de origine ucraineană și strânge bani că să aducă și mai mulți în compania sa: „Avem mai multe cereri decât putem onora”, a spus acesta cu regret în voce.

În plus, Academia Națională de Balet Olandeză, terenul de antrenament al companiei, a acceptat șapte studenți din Ucraina, iar școala le-a găsit adăpost în familiile olandeze.

Ce se întâmplă cu dansatorii ruși și ucraineni

Războiul a avut efecte devastatoare asupra numărului mare de dansatori ruși și ucraineni expatriați care au cariere în balet pe tot globul, așa cum a văzut Brandsen printre membrii de multă vreme ai companiei sale.

„A fost foarte greu în ultimele săptămâni. Avem dansatori ucraineni ai căror părinți se ascund în subteran de bombe. O angajată de mai bine de 12 ani are familia în Kharkiv. A reușit să-și aducă mama aici. Dar tatăl și fratele ei au rămas în Ucraina pentru a lupta. Fiecare din lumea baletului încearcă să facă ceva. Nu pot să ofer slujbe pentru toată lumea. Dar pot să ofer cursuri și antrenament pentru dansatorii care încearcă să-și găsească un loc de muncă în altă parte.

Directorul artistic al Academiei Olandeze a mai spus că au venit la el chiar și dansatori ucraineni care locuiesc în Rusia și a spus că a încercat să-i trimită în alte țări unde mai are relații și oameni pe care îi cunoaște.

În ceea ce o privește pe Olga Smirnova, aceasta a început deja repetițiile la Academia Olandeză. Va urca pe scenă începând cu data de 3 aprilie, în compania baletului clasic rusesc, „Raymonda”. Noapte ei de deschidere se va juca cu casa închisă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×