Reclamă

Katalin Novak este prima femeie aleasă ca președinte al Ungariei. Cum arată povestea sa de viață

Katalin Novak este prima femeie aleasă ca președinte al Ungariei. Fostul ministru al Tineretului și Familiei a reușit să primească 137 de voturi favorabile din cele 188 exprimate. Candidatul opoziției, Peter Rona, a reușit să strângă doar 51 de voturi. Decizia i-a bucurat pe cei prezenți, fiind prima dată în istoria țării când o femeie se va afla la președinția acesteia.

Publicat: 11 martie 2022, 12:59

Parlamentul de la Budapesta a ales pentru prima dată în istoria țării o femeie în funcția de președinte al Ungariei. Katalin Novak a fost desemnată președinte pentru un mandat de cinci ani. La aflarea deciziei definitive, aceasta a susținut un discurs emoționant de mulțumire. Katalin își va prelua funcția începând cu data de 10 mai 2022, scrie Digi24.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Katalin Novak este prima femeie aleasă ca președinte al Ungariei

Katalin Novak a fost favorita în cadrul alegerilor și a oferit poporului său un discurs emoționant după ce a fost desemnată prima femeie președinte a Ungariei, Novak a declarat că alegerea sa este o ”victorie a tuturor femeilor”, scrie publicația Aljazeera.co

Vezi mai multe imagini cu Katalin Novak în Galeria Foto!

Alegera sa nu a fost deloc o surpriză pentru cei din jur, întrucât a fost încă de la început favorita Parlamentului. Katalin a fost susținută de Primul Ministru al Ungariei, Viktor Orban și s-a bucurat de o majoritate impresionantă în Parlamentul de la Budapesta. 

Reclamă

Înainte ca Novak să câștige alegerile a scris ”așa să mă ajute Dumnezeu” pe rețelele sociale. Ulterior aceasta a punctat câteva aspecte legate de situația actuală din Ucraina. La fel ca multe alte personalități din lumea întreagă, Katalina a încercat să-și arate sprijinul și suportul față de cei aflați în nevoie. 

Novak a declarat că va apăra valorile tradiționale ale familiei și că acestea vor fi fundamentul președinției sale.

Noi femeile ne ocupăm de creșterea copiilor, avem grijă de cei bolnavi, gătim, iar uneori trebuie să fim în două locuri simultan. Noi câștigăm bani, predăm, câștigăm premii Nobel sau curățăm ferestre. Noi cunoaștem cel mai bine puterea cuvintelor, dar putem rămâne tăcute și să ascultăm dacă este nevoie. Noi ne apărăm familiile cu un curaj de neimaginat. Pentru că sunt o femeie îmi doresc să fiu un președinte bun pentru Ungaria.”

– Katalin Novak

Reclamă

Katalin Novak este prima femeie aleasă ca președinte al Ungariei. Decizia a fost luată cu mai puțin de o lună înainte de alegerile parlamentare din Ungaria. Novak s-a arătat de-a lungul timpului o susținătoare a familiilor tinere. Aceasta le-a încurajat să aibă mai mulți copii, scrie publicația EuroNews.com

Cum arată povestea de viață a președintei Katalin Novak

Katalin Novak este prima femeie aleasă ca președinte al Ungariei. Înainte de începerea alegerilor, aceasta a postat o fotografie emoționantă alături de familia sa pe rețelele sociale. Katalin a spus că susținerea familie sale este cea mai de preț.

Câștigarea alegerilor a venit cu multă bucurie în sufletul susținătorilor săi. Katalin este o femeie politician, avocată și economistă. Aceasta și-a desăvârșit studiile la mai multe universități de prestigiu. În anul 2001 aceasta a obținut o licență în economie de la Universitatea de Economie și Administrație Publică din Budapesta.

Paralel cu aceasta, din 1999 până în 2004, a studiat dreptul comunitar la Facultatea de Drept și Științe Politice a Universității din Szeged, dar și la Universitatea Paris Nanterre. Președinta Ungariei vorbește fluent trei limbi.

Pe lângă limba magiară, aceasta vorbește engleza, franceza și germana. De-a lungul timpului a obținut mai multe burse de studiu la instituții de renume, printre care Institutul de Studii Politice din Paris. Aceasta a ocupat mai multe funcții începând cu anul 2001.

Katalin a fost Secretar de Stat pentru Familie și Tinere între anii 2014- 2020. Între 2020 și 2021 a fost Ministru pentru Familii, iar în prezent deține președinția Ungariei. Katalin reușește să aibă o carieră de succes, dar în același timp să fie o mamă și o soție minunată.

Aceasta este căsătorită cu Attila Istvan Veres care din 2013 a devenit directorul pieței monetare și valutare la Banca Națională a Ungariei. Alături de soțul său are trei copii. Katalin este mama a doi băieți și o fată: Adam, Tamas și Kata.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×