Reclamă

Prima femeie vicepreședinte al SUA. Kamala Harris, povestea succesului

Cunoscută drept „femeia Obama”, senatorul Kamala Harris a scris istorie devenind prima femeie vicepreședinte al SUA. De-a lungul carierei sale a fost și prima femeie care a deținut funcția de procuror al districtului San Francisco.

Publicat: 3 februarie 2021, 11:37 / Actualizat: 11 februarie 2021, 18:51

Kamala Harris a fost aleasă în august 2020 de candidatul democratic la președinția SUA, Joe Biden, să-i devină partener de guvernare. Cu câteva luni înainte, își suspendase propria candidatură la prezidențiale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Origini

Kamala Harris este fiică a doi imigranți: un tată afro-american și o mamă cu origini indiene. Mama ei, Shyamala Gopalan, a fost cercetător în domeniul cancerului și activistă pentru drepturile civile.

După ce părinții au divorțat, a fost crescută doar de mama ei. Kamala Harris a dezvăluit că mama ei a adoptat cultura afro-americană pe care a transmis-o cu ardoare fiicelor ei, Kamala și Maya. În copilărie, Harris a îmbrățișat cultura indiană și s-a mândrit cu originile afro-americane. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

A aflat la o vârstă fragedă că țara pe care o numește acasă nu este întotdeauna prietenoasă cu cetățenii afro-americani.

Reclamă

Într-un interviu pentru Los Angeles Times, Harris a povestit cum unul dintre vecinii tatălui ei, care a locuit în Palo Alto după divorț, nu își lăsa copiii să se joace cu ea și cu sora ei din cauza originii lor afro-americane. 

​Educația

Kamala Harris s-a născut în Oakland și a crescut în Berkeley. Și-a petrecut anii de liceu în Canada unde mama ei preda la Universitatea McGill din Montreal. A studiat patru ani la Universitatea Howard din S.U.A., pe care a descris-o drept una dintre cele mai formative experiențe din viața ei. După Howard, a obținut o diplomă în drept la Universitatea din California și și-a început cariera în Procuratura Districtului Alameda, potrivit The Economic Times.

Reclamă

În 2003, a devenit procuror șef în San Francisco. În 2010, a fost aleasă prima femeie și prima persoană afro-americană în funcția de procuror general al Californiei.

În cele aproape două mandate de procuror general, Harris și-a câștigat reputația de vedetă în devenire a Partidului Democrat. În 2017, a fost aleasă ca senator junior al statului California.

Cele două religii care îi ghidează viața

Kamala Harris a crescut într-o familie tolerantă atât la practicile religioase hinduse, cât și la cele creștine. Numele ei, „Kamala Devi” înseamnă „zeița Kamala” – unul dintre numeroasele nume ale zeiței hinduse a bogăției, Lakshmi. 

Când a candidat pentru funcția de procuror general al Californiei, Harris i-a cerut mătușii sale din India să spargă 108 nuci de cocos – un ritual hindus de bun augur – la un templu local.

Kamala Harris are și un nume chinezesc: He Jinli, a cărui traducere este „complex și frumos”, conform South China Morning Post.

Candidatura la președinția Statelor Unite

Pe 21 ianuarie 2019, Harris a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2020. „Îmi iubesc țara”, a spus ea atunci, informează Flare.

Și acesta este un moment în care simt responsabilitatea să lupt pentru ce avem mai bun în noi.

A început în forță campania prezidențială cu o primă dezbatere în iunie 2019 alături de nimeni altul decât Joe Biden.

Popularitatea ei a început să scadă după ce contra-candidații au adus în prim plan deciziile controversate pe care aceasta le-a luat în calitate de procuror general. În decembrie 2019, Kamala Harris a anunțat că se retrage din cursa prezidențială.

Prima femeie vicepreședinte al SUA

Kamala Harris și-a asigurat un loc de cinste în paginile de istorie ale Statelor Unite ale Amercii după ce a devenit prima femeie, prima persoană din Asia de Sud și prima persoană afro-americană care să dețină funcția de vicepreședinte al SUA.

Kamala Harris le-a spus apropiaților că vrea să-și contureze mandatul de vicepreședinte după modul în care Biden a lucrat cu președintele Barack Obama timp de opt ani, potrivit CNN.

O poziție secundă va fi un rol nou pentru Kamala Harris. De când a devenit procurorul districtului San Francisco în 2004, a ocupat numai poziții de top în toate instituțiile în care a lucrat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×