Reclamă

Prima femeie vicepreședinte al SUA. Kamala Harris, povestea succesului

Cunoscută drept „femeia Obama”, senatorul Kamala Harris a scris istorie devenind prima femeie vicepreședinte al SUA. De-a lungul carierei sale a fost și prima femeie care a deținut funcția de procuror al districtului San Francisco.

Publicat: 3 februarie 2021, 11:37 / Actualizat: 11 februarie 2021, 18:51

Kamala Harris a fost aleasă în august 2020 de candidatul democratic la președinția SUA, Joe Biden, să-i devină partener de guvernare. Cu câteva luni înainte, își suspendase propria candidatură la prezidențiale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Origini

Kamala Harris este fiică a doi imigranți: un tată afro-american și o mamă cu origini indiene. Mama ei, Shyamala Gopalan, a fost cercetător în domeniul cancerului și activistă pentru drepturile civile.

După ce părinții au divorțat, a fost crescută doar de mama ei. Kamala Harris a dezvăluit că mama ei a adoptat cultura afro-americană pe care a transmis-o cu ardoare fiicelor ei, Kamala și Maya. În copilărie, Harris a îmbrățișat cultura indiană și s-a mândrit cu originile afro-americane. 

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

A aflat la o vârstă fragedă că țara pe care o numește acasă nu este întotdeauna prietenoasă cu cetățenii afro-americani.

Reclamă

Într-un interviu pentru Los Angeles Times, Harris a povestit cum unul dintre vecinii tatălui ei, care a locuit în Palo Alto după divorț, nu își lăsa copiii să se joace cu ea și cu sora ei din cauza originii lor afro-americane. 

​Educația

Kamala Harris s-a născut în Oakland și a crescut în Berkeley. Și-a petrecut anii de liceu în Canada unde mama ei preda la Universitatea McGill din Montreal. A studiat patru ani la Universitatea Howard din S.U.A., pe care a descris-o drept una dintre cele mai formative experiențe din viața ei. După Howard, a obținut o diplomă în drept la Universitatea din California și și-a început cariera în Procuratura Districtului Alameda, potrivit The Economic Times.

Reclamă

În 2003, a devenit procuror șef în San Francisco. În 2010, a fost aleasă prima femeie și prima persoană afro-americană în funcția de procuror general al Californiei.

În cele aproape două mandate de procuror general, Harris și-a câștigat reputația de vedetă în devenire a Partidului Democrat. În 2017, a fost aleasă ca senator junior al statului California.

Cele două religii care îi ghidează viața

Kamala Harris a crescut într-o familie tolerantă atât la practicile religioase hinduse, cât și la cele creștine. Numele ei, „Kamala Devi” înseamnă „zeița Kamala” – unul dintre numeroasele nume ale zeiței hinduse a bogăției, Lakshmi. 

Când a candidat pentru funcția de procuror general al Californiei, Harris i-a cerut mătușii sale din India să spargă 108 nuci de cocos – un ritual hindus de bun augur – la un templu local.

Kamala Harris are și un nume chinezesc: He Jinli, a cărui traducere este „complex și frumos”, conform South China Morning Post.

Candidatura la președinția Statelor Unite

Pe 21 ianuarie 2019, Harris a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2020. „Îmi iubesc țara”, a spus ea atunci, informează Flare.

Și acesta este un moment în care simt responsabilitatea să lupt pentru ce avem mai bun în noi.

A început în forță campania prezidențială cu o primă dezbatere în iunie 2019 alături de nimeni altul decât Joe Biden.

Popularitatea ei a început să scadă după ce contra-candidații au adus în prim plan deciziile controversate pe care aceasta le-a luat în calitate de procuror general. În decembrie 2019, Kamala Harris a anunțat că se retrage din cursa prezidențială.

Prima femeie vicepreședinte al SUA

Kamala Harris și-a asigurat un loc de cinste în paginile de istorie ale Statelor Unite ale Amercii după ce a devenit prima femeie, prima persoană din Asia de Sud și prima persoană afro-americană care să dețină funcția de vicepreședinte al SUA.

Kamala Harris le-a spus apropiaților că vrea să-și contureze mandatul de vicepreședinte după modul în care Biden a lucrat cu președintele Barack Obama timp de opt ani, potrivit CNN.

O poziție secundă va fi un rol nou pentru Kamala Harris. De când a devenit procurorul districtului San Francisco în 2004, a ocupat numai poziții de top în toate instituțiile în care a lucrat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×