Reclamă

Cine este Olena Zelensky, soția președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelensky

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, este pe primele paginii ale presei din întreaga lume, după invazia Rusiei în țara pe care o conduce. Olena Zelensky a intrat și ea în atenția mass-media imediat. Conducătorul Ucrainei a declarat că el este ținta numărul 1 a lui Vladimir Putin.

Publicat: 28 februarie 2022, 15:04 / Actualizat: 9 martie 2022, 17:26

Potrivit tribuneonlineeng.com, Volodymyr Zelensky a declarat că atât el cât și familia sa se află pe primele două locuri în fruntea listei de oameni care trebuie capturați. Cu toate acestea, conducătorul Ucrainei spune că va rămâne în țara sa chiar dacă sunt atacați din toate părțile: "Stau cu oamenii mei".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Recent, Statele Unite ale Americii s-a oferit să-l evacueze din Kiev pe Volodymyr Zelenski, dar acesta a refuzat. Chiar dacă atât el cât și familia sa e în pericol, acesta a spus că rămâne în Ucraina. El vrea să conducă țara în continuare, așa cum a făcut-o în cele mai dificile situații.

Președintele Ucrainei, de la rolul de președinte, la rolul unui președinte adevărat

Soția sa, Olena și cei doi copii de 17 și 9 ani se ascund, dar sunt încă în Ucraina. Președintele Ucrainei și partenera sa au fost văzuți ultima dată împreună în public pe data de 14 februarie 2022, de Valentine’s Day.

Potrivit DailyMail din Marea Britanie, Zelensky a fost fotografiat ultima dată în public pe data de 25 februarie 2022. Acesta a fost surprins vorbind la telefon cu liderii lumii, inclusiv Boris Johnson. Tot atunci a avut și un discurs public în care și-a rugat oamenii să fie puternici în fața invaziei rusești.

Acesta nu a mai fost văzut în public de câteva zile. Presa internațională scrie că Președintele Ucrainei se află acum într-un buncăr secret, altul decât cel de la Palatul Prezidențial din Kiev. Acesta a mai spus că soția sa, Olena, arhitect și scriitoare în vârstă de 44 de ani, dar și cei doi copii, Aleksandra de 17 ani și Kiril de 9 ani vor rămâne în Ucraina într-o locație secretă.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Soții Zeledinsky, la o vizită de stat în Tokyo, îmbrăcați elegant
Recent, Statele Unite ale Americii s-a oferit să-l evacueze din Kiev pe Volodymyr Zelenski, dar acesta a refuzat / Getty Images

Mediul online este plin de mesaje de susținere pentru Ucraina. Iată ce vedete au reacționat imediat după invazia Rusiei.

Reclamă

Cum a ajuns Volodymyr Zelensky Președintele Ucrainei

Înainte de a ajunge Președinte cu adevărat, acesta a jucat rolul unui Președinte la televizor. Volodymyr Zelenski a interpretat rolul unui profesor de istorie în comedia tv Sluga Poporului. El a devenit într-un mod neașteptat președinte cu adevărat, după ce un elev i-a publicat tiradă anticorupție care s-a viralizat.

După ce și-a anunțat candidatura în Noaptea de Anul Nou, pe data de 31 decembrie 2018, acesta și-a înființat partidul politic cu numele Partidul Slujitorul Poporului. S-a folosit de rolul său din film pentru a-și concepe campania electorală. Acesta le-a promis oamenilor că va lupta împotriva corupție. Că va încerca să aducă pacea în țara sa, în zona de est.

Chiar dacă puterea Rusiei este mult mai mare, Zelensky, care este un orator excelent, și-a mobilizat poporul prin discursurile sale. Le-a dat oamenilor puterea să-și exprime nemulțumirile.

Președintele Ucrainei s-a ridicat mult în ochii oamenilor după ce s-a văzut clar că este un conducător imparțial. El vrea doar liniște și pace în țara sa. Cu câteva ore înainte de invazia Rusiei, acesta a avut un discurs pe un ton sobru. A vorbit în limba rusă și a încercat să le spună oamenilor că deși a vrut să discute cu Vladimir Putin, nu a putut trece mai departe de tăcerea Kremlinului.

A spus că dacă vor fi atacați ucrainenii se vor apăra singuri. La scurt timp după ce a început invazia, el a fost fotografiat numai în haine militare, alături de soldați.

Cine este Olena Zelensky

Prima Doamnă a Ucrainei este și ea cunoscută pentru devotamentul pe care îl are față de țara sa. Aceasta a jucat de-a lungul anilor un rol important în succesul și prosperitatea țării sale.

Olena Zelensky joacă un rol important în istoria Ucrainei, un rol care vine la pachet cu multe provocări și oportunități. Aceasta s-a remarcat de-a lungul timpului încercând să aducă resurse, parteneriate și tot felul de inițiative benefice țării sale.

Olena a spus de-a lungul timpului că a profitat de mai multe ori de puterea pe care o are în acest moment pentru a susține cauze sociale. S-a implicat și în latura diplomatică ca să aducă țara sa pe lista priorităților marilor puteri ale lumii.

Ce se întâmplă cu Olena Zelensky după invazia Rusiei

Prima Doamnă a Ucrainei a menținut tot timpul legătura cu țara sa. Aceasta se află într-un loc secret după ce a început invazia Rusiei. Ea a scris regulat pe Instagram. A spus că este extrem de mândră de oamenii din țara pe care soțul ei o conduce: „Poporul meu drag. Mă uit la voi. Văd postările și filmulețele cu voi. Sunteți incredibili. Sunt mândră că locuiesc în aceeași țară cu voi. Azi voi fi calmă și încrezătoare și nu voi plânge. Voi fi alături de copii, de soțul meu și de voi toți”.

Ulterior, Olena a mai avut o postare cu un impact covârșitor. Aceasta a publicat o poză cu un bebeluș care s-a născut într-un buncăr din Kiev. Cu această ocazie, Prima Doamnă a Ucrainei a spus din nou că este mândră de ucraineni, că armata este în fiecare dintre ei. Ea crede că fiecare copil care se va naște în această perioadă în adăposturi va trăi într-o țară pașnică care a luptat pentru a se apăra.

Cariera Primei Doamne a Ucrainei

Olena Zelensky s-a născut în 1978 în Ktyvyi Rih. Deși a fost pasionată de arhitectură și a și studiat în acest sens, ulterior s-a orientat spre literatură . Ea este în acest moment co-fondator la una dintre cele mai mari companii de producție publicitară din Ucraina. E acreditată pe scris pentru conținut de filme și tot felul de spectacole.

Soția lui Volodymyr Zelensky s-a implicat încă de la început în campanii umanitare, campanii de educare în școli. La numai câteva luni de la data în care a devenit Prima Doamnă a Ucrainei, aceasta a fost inclusă în topul celor mai influenți oameni din Ucraina, pe locul 30 din 100, de către revista Focus.

Relația dintre Olena și Volodymyr a început pe când Olena era studentă la Facultatea de Inginerie Civilă a Universității Naționale Kryvyi Rih. Cei doi au avut o relație de 8 ani, iar mai apoi s-au căsătorit, pe data de 6 septembrie 2003.

În anul 2004, pe data de 15 iulie, Olena a născut-o pe fiica ei și a lui Volodymyr, Aleksandra. În anul 2013 familia lor s-a mărit și a venit pe lume Kyrylo, fiul celor doi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×