Reclamă

Kamala Harris a ajuns în România. Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii se află în vizită la Palatul Cotroceni

Kamala Harris a ajuns în România. Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a aterizat pe aeroportul Otopeni cu aeronava Air Force Two. După ce echipele sale de securitate au verificat împrejurimile și scara avionului, aceasta a coborât din avion.

Publicat: 11 martie 2022, 15:11 / Actualizat: 15 martie 2022, 18:05

Kamala Harris a fost întâmpinată de o delegație formată din Ministrul de Externe Bogdan Aurescu și Ambasadorul Român în SUA Andrei Muraru. Ulterior, aceasta a plecat de la Aeroportul Otopeni într-o coloană de trei mașini oficiale identice care fac parte din delegația americană. Kamala Harris a mers direct la Palatul Cotroceni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kamala Harris a ajuns în România

Kamala Harris a venit în România într-o ținută sobră, neagră. Aceasta a avut părul coafat lejer pe spate. A salutat colțul media de pe Aeroportul Otopeni.

Pentru vizita în țara noastră, Kamala Harris a purtat un palton negru. Ea a optat și pentru un costum format din sacou și pantaloni, în aceeași culoare. Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a ales pentru această ținută pentru o pereche de pantofi cu toc, negri, stiletto.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Kamala Harris, întâmpinată de delegația română pe aeroportul Otopeni
Kamala Harris a fost întâmpinată de o delegație formată din Ministrul de Externe Bogdan Aurescu și Ambasadorul Român în SUA Andrei Muraru / Profimedia Images
Reclamă

La Palatul Cotroceni, Kamala Harris a fost întâmpinată de Klaus Iohannis. Ea a fost primită pe Platoul de ceremonii unde a ascultat alături de Președintele României intonarea imnurilor naționale ale SUA și României.

Potrivit Observatornews.ro, aceasta a semnat cartea de onoare, iar Klaus Iohannis i-a fost mereu alături. Cei doi vor avea o întâlnire față în față, iar mai apoi vor face declarații comune de presă. Află și tu cele mai noi știri sociale, externe și interne, despre sănătate, educație, economie și politică pe Observator News.

Kamala Harris se află în România pentru a discuta alianța țării noastre cu Statele Unite, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Reclamă

Vicepreședintele Kamala Harris a venit la București pentru a reconfirma soliditatea Parteneriatului strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul Estic.

Potrivit Administrației Prezidențiale a României, ea își va arăta și aprecierea administraţiei americane pentru abordarea responsabilă a ţării noastre în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse, precum şi în gestionarea fluxurilor de refugiaţi de la graniţe şi acordarea de asistenţă umanitară, scrie digi24.ro.

Kamala Harris, un nume puternic în politica SUA

Kamala Harris este cunoscută drept „femeia Obama”. Aceasta a scris istorie după ce a fost aleasă vicepreședintele SUA, fiind prima femeie cu o astfel de funcție. De-a lungul timpului, ea a mai fost și prima femeie care a deținut funcția de de procuror al districtului San Francisco.

Kamala Harris a fost aleasă în august 2020 de Joe Biden să-i fie partener la conducerea Statelor Unite.

Kamala Harris s-a născut în Oakland și a crescut în Berkeley. Și-a petrecut anii de liceu în Canada unde mama ei preda la Universitatea McGill din Montreal. A studiat patru ani la Universitatea Howard din S.U.A., pe care a descris-o drept una dintre cele mai formative experiențe din viața ei. După Howard, a obținut o diplomă în drept la Universitatea din California. Ulterior, și-a început cariera în Procuratura Districtului Alameda, potrivit The Economic Times.

În 2003, a devenit procuror șef în San Francisco. În 2010, a fost aleasă prima femeie și prima persoană afro-americană în funcția de procuror general al Californiei. În 2017, a fost aleasă ca senator junior al statului California.

Ce a declarat Kamala Harris despre contextul actual și angajamentul SUA față de România

Kamala Harris și-a început discursul de la Palatul Cotroceni cu mulțumiri pentru prietenie și primirea călduroasă.

Aceasta a ținut să se adreseze direct românilor și să le mulțumească din partea SUA. Iată cele mai importante declarații ale vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris:

„România e extraordinară prin curaj si generozitate. Suntem fermi în angajamentul nostru. Puterea Alianței noastre e mai mare ca oricând. Am fost foarte emoționată, domnule Președinte, de informațiile pe care mi le-ați dat despre refugiații din Ucraina.”

”Statele Unite și România vor face tot ce pot ca sa pună la dispoziție asistență umanitară refugiaților. E important să conduci un guvern bazat pe resurse.”

”România a fost un centru al asistenței umanitare. Vreau să mulțumim Președintelui și poporului român pentru că a primit zeci de mii de refugiați. Vă mulțumesc domnule Președinte și poporului acestei țări frumoase pentru tot ce faceți.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×