Reclamă

Jill Biden, femeia care i-a redat încrederea lui Joe Biden

Ținuta purtată de Jill Biden în seara de dinaintea numirii soțului ei în funcția de Președinte al Statelor Unite ține prima pagină a publicațiilor din întreaga lume.

Publicat: 20 ianuarie 2021, 12:57 / Actualizat: 25 februarie 2021, 12:41

Joe Biden, Președintele ales al Statelor Unite, a rostit un discurs aseară, pe esplanada Monumentului lui Lincoln. Momentul a fost dedicat celor peste 400 000 de victime făcute de coronavirus numai în SUA. Acesta a fost însoțit de soția sa, Jill Biden, dar și de Kamala Harris și soțul acesteia.

Prima doamnă a Statelor Unite a purtat o ținută elegantă. Aceasta a fost compusă dintr-o rochie mov, cu palton în aceeași nuanță, o pereche de pantofi stiletto, nude și o mască neagră cu inserții care să completeze perfect alegerea vestimentară.

Kamala Harris, viitoarea vicepreședintă, a optat și ea pentru o ținută elegantă. Aceasta a optat însă pentru nuanțe mai sobre, de negru și bej, la care a accesorizat o mască neagră.

Kamala Harris la discursul lui Joe Biden în memoria victimelor COVID din SUA / Profimedia Images
Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Discursul lui Joe Biden a fost unul extrem de emoționant și în mare parte adresat cadrelor medicale, potrivit CNN.com.

Dacă există îngeri, ei sunt asistente și infirmieri. Știm din experiența familiilor noastre ce-ați făcut. Vă mulțumim. Ca să reușim să ne vindecăm trebuie să ne aducem aminte de ce a fost mai greu. Uneori amintirile sunt dureroase, însă doar așa ne putem vindeca. Este important să facem asta ca popor. De aceea ne aflăm azi aici. Între apus și răsărit, să lăsăm luminile să strălucească în întuneric de-a lungul bazinului sacru. Trebuie să ne aducem aminte de toți cei pe care i-am pierdut.

Bună ziua, sunt soțul lui Jill Biden

Reclamă

Acestea sunt cuvintele pe care noul Președinte al Americii le-a rostit de mai multe ori în campania electorală. Jill Biden este femeia care l-a ajutat pe Joe Biden să iubească din nou și să treacă mai ușor peste drama morții soției și a fiicei sale.

Cei doi s-au cunoscut la un blind date pe care fratele Președintelui a organizat-o pentru ei. S-au căsătorit la 4 ani și jumătate de la tragedia din viața lui Joe Biden. Jill a refuzat însă de cinci ori cererea în căsătorie. După prima întâlnire, Jill a mărturisit că a mers la mama sa și i-a spus că a cunoscut cu adevărat un gentleman. Faptul că era maniera a ajutat-o să treacă peste diferența de 9 ani dintre ei.

Prima doamnă a Americii a mai fost căsătorită cu Bill Stevenson, un fost coleg de colegiu, dar căsnicia lor nu a durat mai mult 4 ani. Jill a început să lucreze ca model pentru o agenție, iar soțul ei se ocupa cu un bar deschis în apropiere de Universitatea Delaware, unul dintre cele mai renumite baruri studențești din America. Distanța a răcit relația dintre ei, iar în anul următor l-a cunoscut pe Joe Biden, scrie Vogue.com.

Cariera Primei Doamne a Statelor Unite

Jill Biden a urmat cursurile Colegiului de Arte și Științe de la Universitatea Delaware cu specializare în limba engleză. Mai întâi a fost profesor de liceu, dar a urmat și un master care a ajutat-o să obțină un grad mai înalt în sistemul educațional.

Acesta s-a ocupat timp de doi ani de creșterea fetei pe care o are cu Joe Biden, Ashley, care s-a născut în iunie 1981. Jill s-a ocupat în egală măsură și de educație celor doi fii ai soțului ei din prima căsătorie.

În anul 2007, Jill Biden a obținut titlul de doctor în educație. Așa cum a promis și în anul 1988 când a fost la Casa Albă în rolul de soție de vicepreședinte, și ca Prima Doamnă va continua să predea la o Universitate din Virginia de Nord.

Jill Biden a subliniat ori de câte ori a avut ocazia că vrea să fie cunoscută și prin intermediul carierei sale, nu numai ca soție de Președinte. Soțul ei o susține necondiționat și o numește adesea în discursurile sale. Așa cum s-a întâmplat și recent când a spus că aceasta și-a dedicat viața educației: „Pentru toți educatorii din America: acum aveți pe cineva din domeniul vostru chiar la Casa Albă”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Hartă astrală a fiecărei zodii în parte reprezentată de culoare albastru
Horoscop
Ce semnificație au semnele zodiacale. Cele 12 simboluri explicate pe înțelesul tuturor
Fiecare nativ aparține unui simbol specific, dar să știi ce semnificație au semnele zodiacale este esențial pentru cineva pasionat. Un exemplu elocvent o poate avea Taurul care arată un cerc cu două coarne deasupra....
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Prăjitură spornică cu căpșuni porționată și decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă
Rețete
Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe
Dacă te ispitesc căpșunile parfumate care au apărut în piață, nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de desert. Sunt gustoase, aromate și înnobilează aspectul preparatelor dulci. Îți oferim o rețetă...
4
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
5
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
PARTENERI
×