Reclamă

Meryl Streep, culisele vieții celei mai nominalizate actrițe la Premiile Oscar: „Fiecare zi este un dar”

În spatele camerelor de filmare, Meryl Streep este un om obișnuit, oricât de greu ar fi să credem. Este soție, mamă a patru copii și activistă. În 71 de ani a înfruntat provocări și a trecut peste piedici care au contribuit la formarea omului și artistului de astăzi. Aruncăm o privire în culisele vieții lui Meryl Streep.

Publicat: 28 ianuarie 2021, 10:37 / Actualizat: 8 mai 2023, 18:05

Încă de la debutul ei în anii 1970, a excelat atât pe scenă cât și pe marele ecran grație talentului actoricesc care i-a adus 21 de nominalizări la Premiile Academiei Americane de Film și 33 de nominalizări la Premiile Globul de Aur. Cele mai multe nominalizări înregistrată vreodată de un actor în istoria ambelor premii. De-a lungul carierei sale de peste patru decenii, Meryl Streep a jucat o mare varietate de roluri, ceea ce i-a adus titlul de „cameleon”.  

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De la o soție cu probleme în „Kramer vs Kramer”, la o supraviețuitoare a holocaustului în „Sophie’s Choice” și până la interpretarea lui Margaret Thatcher în „The Iron Lady”, Meryl Streep a jucat toate rolurile cu aceeași ușurință.

Opera, prima dragoste

Actoria nu a fost prima chemare a lui Meryl Streep, ci muzica. În copilărie a urmat lecții de canto sperând că va deveni cântăreață de operă.

A continuat să studieze muzica și în adolescență. Facultatea a fost momentul în care a lăsat abandonat opera pentru actorie. „În liceu, eram în musicaluri, dar la facultate m-am direcționat către actorie”, a spus actrița pentru Good Housekeeping.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă

Facultatea, o experiență eliberatoare

Momentul din adolescență în care Meryl Streep a început să exploreze si să se cunoască este facultatea. Așa cum a mărturisit ea pentru NPR, efervescența discursului feminist din anii ‘70 au făcut-o să se întrebe ”Ce este o femeie? Care este rolul nostru în lume? Care este capacitatea noastră? Ce ne ține în loc?

Ceva a ieșit la suprafață,  personalitatea și vocea mea reală, cred, și mi-am dat seama că sunt amuzantă și că sunt lăsată să fiu – și că am voie să fiu gălăgioasă și insuportabilă – și am profitat pe deplin de acest lucru.

– Meryl Streep

Reclamă

Instagram

Tragedia unei iubiri pierdute

Meryl Streep este căsătorită cu sculptorul Don Gummer din 1978. De atunci, a fost alături de ea la tot felul de evenimente, susținând-o în demersurile sale creative. Înainte de a se căsători cu Gummer, Meryl Streep a trăit o poveste de dragoste cu final tragic. 

În 1976, Streep l-a întâlnit pe respectatul actor John Cazale pe platourile de filmare ale peliculei ”Measure for Measure”, în New York, potrivit The New York Post. A fost dragoste la prima vedere. Pentru Streep, Cazale avea o aură misterioasă prin unicitatea prezenței lui.

Nu mai întâlnisem pe nimeni ca el. Specificul lui, umanitatea și curiozitatea față de oameni, compasiunea lui.

– Meryl Streep

Fotografie alb-negru în care Meryl Streep stă așezată la masă alături de John Cazale
Meryl Streep și John Cazale în timpul filmărilor pentru ”Vânătorul de căprioare” în 1978 / Profimedia Images

Un an mai târziu, Cazale a fost diagnosticat cu cancer la plămâni. Cuplul a încercat să păstreze secretă starea de sănătate deplorabilă a lui Cazale. Nici măcar fratele lui nu a știut cât de mult suferă până când nu l-a văzut scuipând sânge pe trotuar după un prânz în Chinatown.

John Cazale (dreapta) alături de  Al Pacino, James Caan și Marlon Brando la filmările pentru ”Nașul” (1972) / Hepta

1978 a fost anul în care Meryl Streep s-a confruntat cu una dintre cele mai mari pierderi din viața ei. Pierdere care a devenit o lecție esențială de viață.

A fost foarte greu. Dar da, a clarificat în capul și în inima mea ce este important și ce nu contează absolut deloc.

– Meryl Streep

Protejarea mediului, o veche preocupare

Acum că am acești copii sunt înnebunită de ideea că planeta nu va rezista până secolul viitor. Așadar, am citit toate aceste lucruri despre încălzirea globală, inversiunile termice”, declara Meryl Streep în 1988 pentru revista Interview.

Știa că trebuie să acționeze pentru a transmite spiritul activist generației următoare.

Pur și simplu nu știu dacă voi putea să-i transmit același entuziasm fiicei mele – tuturor copiilor mei – dacă nu simt cu adevărat că am făcut ceva pentru a face lumea mai bună pentru ei. 

– Meryl Streep

Îmbătrânirea, un proces acceptat 

În experiența de zeci de ani la Hollywood, Meryl Streep a devenit conștientă de presiunea care se pune asupra actorilor pentru a arăta cât mai bine, însă nu s-a supus normelor. 

Ați fi uimiți de cât de mulți bărbați din această industrie au făcut această alegere. Pur și simplu nu înțeleg. Trebuie să accepți faptul că îmbătrânești. Viața este prețioasă și, când ai pierdut mulți oameni, îți dai seama că fiecare zi este un dar, a declarat actrița conform Good Housekeeping.

Mai mult, Streep a găsit un avantaj pentru îmbătrânirea sănătoasă și îmbrățișarea schimbărilor inevitabile care vin odată cu aceasta. 

Lucrul bun la îmbătrânire este că, de obicei, la audiții ți se oferă un rol interesant.

– Meryl Streep

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×