Reclamă

Viața lui Jill Biden: de la copilul rebel, la Prima Doamnă a SUA

Jill Biden este în momentul de față Prima Doamnă a SUA, însă copilăria ei a fost una modestă, dar nu lipsită de lucruri remarcabile. De la copilul care sărea gardul în timpul nopții pentru a face o baie în piscină la profesoară devotată și Prima Doamnă a SUA, există câteva detalii interesante și impresionante despre viața lui Jill Biden pe care trebuie să le știi.

Publicat: 15 februarie 2021, 13:26 / Actualizat: 15 februarie 2021, 14:27

Jill Biden, cunoscută sub numele de Jacobs înainte de căsătoria cu Joe Biden, s-a născut în New Jersey în 1951. Aceasta a crescut într-o suburbie din Philadelphia, alături de patru surori. Cea mai mare dintre fiicele familiei, Jill Biden intenționa să studieze marketingul de modă, dar a ajuns să urmeze o carieră complet diferită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Detalii interesante despre viața lui Jill Biden

Un copil rebel care se furișa din casă în timpul nopții, un lider pentru colegii de școală, o profesoară dedicată și pasionată și Prima Doamnă a Americii, Jill Biden a trecut prin multe ipostaze în 69 de ani de viață.

Un copil rebel

Jill Biden pare să fi avut o copilărie fericită și aventuroasă. Tânăra Jill Biden se furișa în afara casei  în timpul nopții. În imposibilitatea de a-și permite titulatura de membru la un club local de înot, Jill Biden sărea gardul la miezul nopții pe timp de vară alături de o prietenă, pentru a face o baie.

„Nici nu-mi vine să cred că am făcut-o”, a declarat aceasta pentru The Philadelphia Inquirer.

Reclamă

Abilități timpurii de lider 

În copilărie și adolescență Jill Biden s-a remarcat ca o persoană impunătoare, care avea grijă de cei dragi. Cea mai mare dintre cele cinci fete ale familiei, aceasta a devenit protectorul surorilor ei atunci când erau agresate de vecinul din cartier. În astfel de situații, Jill Biden se deplasa până la casa agresorului pentru a-i cere socoteală. 

Reclamă

Sora ei, Bonny Jacobs, a declarat pentru The Philadelphia Inquirer că Jill nu era doar un lider, ci și un model. „A avut grijă de mine”.

Liz Leonard, prietena și colega de clasă a lui Biden, își amintește că adolescenta Jill era un lider în campus și era populară și destul de implicată în diverse activități. „A fost întotdeauna dispusă să ajute pe toată lumea din clasa noastră”, a declarat Liz Leonard. 

A început să lucreze de la 15 ani

Jill Biden este cunoscută pentru etica sa de muncă. Prima doamnă a Statelor Unite a muncit pentru prima dată când avea doar 15 ani, potrivit The New York Times. Aceasta și-a explicat dorința de a lucra într-un interviu pentru Vogue. „De la o vârstă fragedă, știam că îmi doresc să am proprii bani, propria identitate și propria mea carieră”, a dezvăluit ea.

Jill Biden a declarat pentru New Jersey Monthly că a avut mai multe joburi diferite în afara programului de școală. De asemenea, a fost model pentru o agenție locală. Așa cum a dezvăluit pentru Vogue, nu s-a considerat niciodată cu adevărat un model. Ea a spus că a avut câteva contribuții mici „pentru care primești 20 de dolari”.

Joe Biden este al doilea ei soț

Joe Biden este al doilea soț al lui Jill. Aceasta avea doar 18 ani și era studentă la Universitatea din Delaware când s-a căsătorit cu Bill Stevenson. Mariajul a durat doar cinci ani. După divorț, Jill Biden „a renunțat la finalurile de basm”, așa cum a scris în memoriile sale din 2019, Where the Light Enters: Building a Family, Discovering Myself.

Jill și Joe Biden s-au întâlnit la un blind date

Jill și-a întâlnit soțul la un blind date la trei ani după ce tragedia a lovit familia Biden. Prima soție și fiica de un an a lui Joe au murit într-un accident de mașină în 1972. Cei doi fii ai săi, Hunter și Beau au supraviețuit în mod miraculos în urma accidentului.

Cei doi s-au întâlnit prin intermediul fratelui lui Joe Biden. „Eram în ultimul an de facultate și mă întâlnisem cu bărbați în blugi, saboți și tricouri, el a venit la ușă și avea o haină sport și mocasini și m-am gândit: Doamne, asta nu va funcționa niciodată, nici într-un milion de ani. Joe era cu nouă ani în vârstă decât Jill Biden, dar asta nu i-a împiedicat să formeze o legătură.

„Dar am ieșit să vedem A Man and a Woman la cinematograful din Philadelphia și chiar ne-am împrietenit foarte repede. Când am venit acasă … mi-a strâns mâna în semn de noapte bună”, a spus Jill Biden pentru Vogue. „Am urcat la etaj și am sunat-o pe mama la 1:00 dimineața și i-am spus: Mamă, am întâlnit în sfârșit un gentleman”.

„Mamă, am întâlnit în sfârșit un gentleman”, i-a spus Jill mamei sale după o întâlnire cu Joe Biden / Getty Images

O profesoară dedicată

„Predarea nu este ceea ce fac. Este cine sunt”, a scris Jill Biden pe Twitter. Cariera sa de profesor de zeci de ani dovedește acest lucru, la fel și angajamentul ei de a continua să predea și după învestirea soțului ei în funcția de președinte al SUA. Jill Biden are o diplomă de licență, două masterate și un doctorat.

Potrivit Forbes, Biden a fost profesoară de engleză în școlile publice timp de 13 ani. De asemenea, a predat la Colegiul Tehnic și Comunitar din Delaware și la Colegiul Comunitar din Virginia de Nord în timpul ce Joe Biden era vicepreședinte la Casa Albă. „Sună atât de banal să spun că fac diferența, dar simt cu adevărat, mai ales într-un colegiu comunitar, că pot face diferența”, a declarat ea pentru The News Journal despre munca ei în colegiile comunitare.

„Predarea nu este ceea ce fac. Este cine sunt”, a scris Jill Biden pe Twitter / Getty Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×