Reclamă

Primul portret oficial al Regelui Charles și al Reginei Camilla, după încoronare. Care este mesajul transmis de Palatul Buckingham

Primul portret oficial al Regelui Charles și al Reginei Camilla, după încoronare, a fost făcut public. Noul suveran al Marii Britanii și soția sa au împărtășit „cele mai sincere mulțumiri”. Un nou mesaj din partea monarhului a fost lansat de Palatul Buckingham.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 9 mai 2023, 11:25 / Actualizat: 9 mai 2023, 13:53

Noul suveran încoronat a scris că el și soția sa doreau în special să aducă un omagiu celor care au contribuit la realizarea evenimentelor din Londra, Windsor și nu numai pentru că au fost "cât mai fericite, sigure și plăcute posibil".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primul portret oficial al Regelui Charles și al Reginei Camilla

„Celor care s-au alăturat sărbătorilor, fie acasă, la petreceri pe stradă și la brunch-uri, fie prin voluntariat în comunități, le mulțumim tuturor”, a scris Regele Charles. „Să știm că avem sprijinul și încurajarea voastră și să vă asistați bunăvoința exprimată în atât de multe moduri diferite, a fost cel mai mare dar posibil de încoronare. Acum ne dedicăm din nou viețile slujirii poporului Regatului Unit, Regatului și Commonwealth-ului”.

Pe lângă mesajul de recunoștință al Regelui, Palatul a lansat patru noi fotografii oficiale ale Regelui, Reginei și membrilor Familiei Regale. Ele au fost făcute după slujba istorică de încoronare de sâmbătă. Toate au fost realizate de renumitul fotograf britanic Hugo Burnand la Palatul Buckingham.

Un portret îl arată pe Rege în Sala Tronului a palatului îmbrăcat cu toate regaliile. Roba de Moșie și Coroana Statului Imperial în timp ce ține în mână Orbul Suveranului și Sceptrul Suveranului cu Cruce. El stă pe unul dintre cele două scaune de tron din 1902. Au fost construite pentru a fi folosite la încoronarea Regelui Edward al VII-lea de către viitorul rege George al V-lea și Regina Maria.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă

Într-un portret separat, Regina Camilla a fost fotografiată purtând Coroana Reginei Maria și Robe of Estate în Salonul Verde.

Reclamă

Regele și Regina s-au așezat și pentru un portret împreună în Sala Tronului.

A fost făcută publică și o fotografie cu Familia Regală

În cele din urmă, a fost lansată o a patra fotografie a Regelui și a Reginei flancați de „regali care lucrează”. Aceștia sunt membri ai familiei care îndeplinesc sarcini oficiale în numele monarhului.

Burnand, care are sediul la Londra, a avut de multă vreme legături strânse cu Familia Regală. El a făcut anterior fotografiile oficiale atât pentru nunta lui Charles cu Camilla în 2005, cât și pentru nunta lui William și a lui Kate din 2011. De asemenea, i-a fotografiat în privat pe Charles și Camilla de peste două decenii.

Burnand a făcut, de asemenea, câteva fotografii cu Regele și Regina care au fost făcute publice de Palat înainte de încoronare.

Încoronarea Regelui Charles al III-lea a fost o ocazie regală care se întâmplă o dată la o generație. Mii de oameni s-au prezentat pe străzile Londrei pentru a urmări istoria în devenire. Spectatorii au fost în număr mare în ciuda condițiilor meteo nu tocmai favorabile. Slujba, bogată în tradiție și spectacol, a avut loc la Westminster Abbey din Londra. Aceasta e biserica de încoronare a națiunii din 1066.

Detalii de la încoronarea Regelui Charles

Ducele de Sussex a venit în Marea Britanie pentru ziua cea mare a tatălui său. El a stat pe al treilea rând, purtând un costum cu medaliile sale militare. A sosit alături de unchii săi, Prințul Edward și Prințul Andrew. A fost însoțit și de două dintre verișoarele sale, Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie.

El nu a apărut mai târziu pe balconul Palatului Buckingham. A luat un zbor comercial înapoi la Los Angeles pentru a se alătura sărbătoririi a celei de-a patra aniversări a fiului său, Prințul Archie.

Prințul William i-a spus regelui Charles că regretata Regina Elisabeta ar fi „mândră” de această zi unică și că îi privește cu siguranță cu multă iubire și afecțiune.

În restul weekendului de sărbători, soarele a revenit din nou. Mii de oameni din toată țara au luat parte la petreceri de stradă și la prânzuri comunitare pentru celebrarea noului rege încoronat. Alții au participat la un concert de încoronare, care a avut loc în incinta Castelului Windsor.

Între timp, Prințul Louis, cel mai mic copil al Prințului și Prințesei de Wales, și-a desfășurat primul angajament regal. El a împlinit recent vârsta de cinci ani și a participat la o activitate Big Help Out. E o inițiativă de voluntariat la nivel național care marchează sfârșitul weekendului de încoronare.

Tânărul, care este al patrulea pe linia succesiunii la tron, s-a alăturat părinților și fraților săi. Prințul George și Prințesa Charlotte au ajutat și ei la renovarea unei cabane de cercetași.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×