Reclamă

Fostul soț al Reginei Camilla a participat la încoronare. Andrew Parker Bowles a acceptat într-un final relația soției sale cu Regele Charles și a cerut divorțul

Fostul soț al Reginei Camilla a participat la încoronare. Andrew Parker Bowles a acceptat într-un final relația soției sale cu Regele Charles și a cerut divorțul. Au trecut aproape 90 de ani de când un rege a fost forțat să abdice de la tron pentru că dorea să se căsătorească cu o femeie divorțată. Lucrurile s-au schimbat cu siguranță între timp.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 9 mai 2023, 7:06

Nu numai că Regele Charles al III-lea și Regina Camilla sunt amândoi divorțați, dar fostul ei soț a fost prezent chiar și la încoronare.

Anunțul că Andrew Parker Bowles este unul dintre puținii care au primit invitație la încoronare i-a surprins chiar și pe observatorii regali. Cu siguranță nu există precedent.

Fostul soț al Reginei Camilla a participat la încoronare

Când Elisabeta a II-a a fost încoronată în 1953, existau 30.000 de oameni divorțați pe an. Acestora nu le era permis să se apropie prea mult de cercurile regale. Acest lucru a împiedicat-o câțiva ani mai târziu pe Prințesa Margareta să se căsătorească cu erou de război, dar divorțat, pilot devenit consilier regal, Căpitanul Peter Townsend.

Regina nu a vrut să o invite nici pe sora lui Jackie Kennedy, Lee Bouvier, la o cină în vizită de stat pentru președintele american și prima sa doamnă în 1961, deoarece era divorțată. Dar fermecătorul Andrew Parker Bowles, în vârstă de 83 de ani, a fost întotdeauna o persoană care își face propriile reguli.

Și, de asemenea, cei cinci nepoți ai săi din căsătoria cu Camilla, Lola și Freddy Parker Bowles, în vârstă de 15 și 13 ani, și gemenii de 13 ani Louis și Gus Lopes și sora lor Eliza, în vârstă de 15 ani, au avut toți roluri principale la încoronare.

Reclamă
Andrew Parker Bowles, la încoronarea Regelui Charles, în costum, cu decorații militare
Andrew, un ofițer din armata britanică, care este poreclit Brigadierul, s-a născut în cercurile regale / Profimedia Images

Care e povestea de viață a lui Andrew

Andrew, un ofițer din armata britanică, care este poreclit Brigadierul, s-a născut în cercurile regale. Părinții săi aristocrați erau prieteni apropiați cu Regina Mamă și a fost paj la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a.

Reclamă

El a făcut întotdeauna parte din sfera socială regală și a jucat polo cu Prințul Charles. Romantismul lui cu Camilla a fost interzis și întrerupt timp de câțiva ani. La un moment dat, la începutul anilor 1970, el se afla într-un cadru aparte. Când se întâlnea cu Prințesa Anne, fratele ei, Charles, se vedea cu Camilla.

Nu a fost pe lista de pretendenți viabili pentru Anne. La acea vreme, căsătoria cu un catolic precum Parker Bowles ar fi îndepărtat-o de pe linia de succesiune la tron. Între timp, Charles era îndrăgostit de Camilla. Au existat însă forțe în interiorul Palatului care nu doreau ca ei să se căsătorească. Când Charles a călătorit în străinătate cu Royal Navy, relația s-a încheiat și Camilla s-a întors la Andrew.

Potrivit zvonurilor, Bruce Shand și Derek Parker Bowles, tații celor doi, l-au forțat să o ceară în căsătorie. I-au cerut publicarea unui anunț de logodnă în Times of London pe 15 martie 1973. Cei doi s-au căsătorit mai târziu în același an. Camilla i-a spus lui Charles despre vestea logodnei într-o scrisoare care „i-a frânt inima”, potrivit autoarei regale Penny Junor.

Plecările lui Andrew au dus la despărțirea de Camilla

Andrew a fost adesea plecat ca ofițer de cavalerie al Gărzii în armată. El a lucrat în Irlanda de Nord și Zimbabwe, pentru care a fost distins pentru curaj.

Când era acasă, îndatoririle sale îl țineau în cercurile regale. Gărzile călare sunt cele mai prestigioase unități militare britanice. Ele joacă un rol cheie în ceremoniile regale, soldații călare sclipind în uniformele lor.

Un magnet pentru femei, se presupune că a fost primul care a fost infidel în căsătorie și a fost una dintre inspirațiile pentru scriitorul Rupert Campbell-Black în romanul autoarei britanice Jilly Cooper The Riders.

În 1986, Camilla s-a reîntâlnit cu Charles și relația a fost ținută ca un secret deschis timp de mulți ani. „Au făcut parte din acest mare grup de prieteni și a existat un aranjament nespus care li s-a potrivit tuturor, până când a explodat”, spune comentatorul regal Joshua Rom.

În 1993, înregistrarea unei conversații telefonice explicite între Charles și Camilla a fost expusă. Relația nu mai putea fi ascunsă. Camilla și Andrew au divorțat în 1995, dar aparent cei mai buni prieteni.

Ce spun apropiații despre Andrew

Una dintre prietenii ei, Marchioasa de Lansdowne, a declarat pentru The Sunday Times of London despre relația lor: „Toată lumea îl iubește pe Andrew. Este un adevărat fermecător, dar întotdeauna se comportă teribil de prost.
Andrew o va suna și îi va spune când are ceva în neregulă, iar ea îl va suna și îi va spune când se poartă prost. Prin adversitate au păstrat o etică familială foarte bună. Ajută cu copiii și nepoții lor”.

De asemenea, el a rămas în relații bune cu o altă fostă iubită, Prințesa Anne, și este nașul fiicei sale Zara. După divorțul său, Andrew s-a căsătorit cu Rose Pitman, care a murit de cancer la vârsta de 69 de ani în 2010.

O sursă care îl cunoaște bine spune: „Este cel mai fermecător bărbat imaginabil, extrem de atractiv. El are o mulțime de femei care îl vizitează în mod regulat”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Lily Rose își sarută cu pasiune iubitul
Divertisment
Lily-Rose Depp îl sărută cu pasiune pe 070 Shake pe aeroportul din Los Angeles. Fiica lui Johnny Depp este de ceva timp pe prima pagină a tabloidelor
Lily-Rose Depp o sărută cu pasiune pe 070 Shake pe aeroportul din Los Angeles. Fiica lui Johnny Depp este de ceva timp pe prima pagină a tabloidelor. Lily-Rose Depp a ieșit din aeroport și...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie lungă, roșie, pentru a ilustra una dintre cele trei zodii ghinioniste în ziua de 29 mai 2023
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor confrunta cu probleme. Trei dintre ei vor fi puși în situații dificile. Ei trebuie să învețe să...
3
O femeie frumoasă, cu părul blond și subțire, care are una dintre coafurile recomandate pentru femeile cu părul rar și subțire
Frumusețe
5 coafuri pe care să le încerci dacă ai părul rar și subțire. Ce look poți să alegi pentru vara aceasta
Coafura poate spune foarte multe lucruri despre o persoană. Chiar dacă pare superficial, prima impresie este extrem de importantă atunci când întâlnești o nouă persoană. Unghiile, machiajul, ținuta și coafura vor ieși imediat în...
4
JLo, fotografiată în timp ce întră cu cei doi copii ai săi într-un magazin
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck au mers cu copiii la cumpărături în Beverly Hills. Cei doi soți au avut momente tandre în public
Jennifer Lopez și Ben Affleck au mers cu copiii la cumpărături în Beverly Hills. Cei doi soți au fost văzuți în timp ce se sărutau după ce și-au bucurat copiii cu o sesiune de...
5
Jennifer Garner în timp ce discută cu Ben Affleck
Divertisment
Ben Affleck și Jennifer Garner au fost surprinși împreună în Santa Monica. Ce relație are actorul cu fosta sa soție
Ben Affleck și Jennifer Garner au fost surprinși împreună în Santa Monica. Actorul a mers să se întâlnească cu fosta sa soție pentru a discuta despre viitorul copiilor lor. Cei doi au o relație...
PARTENERI
×