Reclamă

Cine este Penny Mordaunt, femeia care a ținut o sabie la încoronare. Rolul ei este extrem de important pentru Regele Charles

Mulți s-au întrebat cine este Penny Mordaunt, femeia în ținută de culoare albastă, care a ținut o sabie la încoronare. Penny Mordaunt participă la încoronarea Regelui Charles în calitatea ei de Lord Președinte al Consiliului Privat.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 mai 2023, 14:36

Există mult mai puțini oaspeți la Westminster Abbey pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camilla, comparativ cu cel al Reginei Elisabeta a II-a. Cu toate acestea, o mulțime de oameni importanți ai lumii au primit invitație la marele eveniment.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cine este Penny Mordaunt, femeia care ține o sabie la încoronare

Sfera politică e și ea bine reprezentată. Unul dintre ei, Penny Mordaunt, joacă de fapt un rol important în evenimentul organizat pentru încoronarea Regelui Charles.

Penny Mordaunt, deputatul conservator, care este liderul Camerei Comunelor, participă la încoronare în calitatea ei de Lord Președinte al Consiliului Privat. Ea ocupă aceste rol din septembrie 2022.

Ea a jucat, de asemenea, un rol important în timpul evenimentului când Regele Charles a fost proclamat oficial monarh în fața Consiliului de Aderare pe data de 10 septembrie anul trecut.

Mordaunt a purtat sabia statului din secolul al XVII-lea în mănăstirea Westminster Abbey. Acest pas face parte din procesiunea Regelui pentru a-și începe serviciul.

Reclamă

Mânerul său argintiu aurit are forma unui leu și unicorn. Teaca de lemn este acoperită cu catifea roșie, are embleme de trandafir, ciulin și flori de lis. Sabia este folosită și în timpul Deschiderii de Stat a Parlamentului.

Penny Mordaunt, într-o rochie albastră, cu sabia în mână
Penny Mordaunt participă la încoronarea Regelui Charles în calitatea ei de Lord Președinte al Consiliului Privat / Profimedia Images

Sabia jertfei cu bijuterii va fi binecuvântată de Arhiepiscopul de Canterbury și prezentată Regelui de către Penny Mordaunt. Aceasta este prima dată când sabia a fost purtată și prezentată de o femeie.

Reclamă

O sabie conică complicată, făcută pentru încoronarea lui George al IV-lea în 1821, simbolizează puterea regală. Ea mai reprezintă și faptul că monarhul își acceptă datoria și virtuțile cavalerești.

După ce Regele i-a oferit sabia Decanului de Windsor, ea a fost pusă pe altar. Acesta a fost apoi „răscumpărat” de Penny Mordaunt, care a plasat banii de răscumpărare pe un obiect deținut de decan. Ulterior, sabia a fost scoasă și dusă fără teacă înaintea monarhului pentru tot restul serviciului.

Ce este Consiliul Privat

Consiliul Privat datează din secolul al XIII-lea, când era un braț executiv al guvernului englez. Cu toate acestea, puterile sale au scăzut în timp. Autoritatea sa politică a fost transferată Cabinetului la sfârșitul secolului al XVII-lea.

Consiliul Privat rămâne un organism consultativ al monarhului, consilierii privați fiind obligați să depună jurăminte speciale.

Consilierii sunt numiți de monarh la sfatul celor care au ocupat roluri politice sau judiciare de rang înalt în Regatul Unit sau Commonwealth.

Există 739 de consilieri privati, inclusiv politicieni de rang înalt, funcționari publici, înalți comisari ai Commonwealth-ului și primarul Londrei. În circumstanțe normale, acești membri îl sfătuiesc pe monarh în chestiuni de stat.

Biroul Consiliului Privat este responsabil pentru convocarea sau invitarea consilierilor privați și a anumitor demnitari la cerința Regelui.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×