Reclamă

Regele Charles al III-lea este încoronat la Londra alături de Regina Camilla. Imagini de la ceremonia ținută la Westminster Abbey

În inima Londrei se scrie istorie. Regele Charles al III-lea este încoronat la Londra alături de Regina Camilla. Arhiepiscopul de Canterbury va conduce ceremonia de la Westminster Abbey.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 6 mai 2023, 12:52

Majestatea Sa a preluat tronul Marii Britanii de la mama sa, Regina Elisabeta a II-a. Ceremonia Regelui Charles este un eveniment așteptat și urmărit de întreaga lume, iar evenimentul promite să îmbine tradiții vechi de zeci de ani cu elementele vieții moderne.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regele Charles al III-lea este încoronat la Londra

Jilțul încoronării este vechi de 700 de ani, iar imaginile din Westminster Abbey sunt spectaculoase. Deși anul acesta au existat multe tensiuni în interiorul Familie Regale, toate acestea au dispărut în ziua încoronării.

Regele Charles al III-lea şi Regina Camilla au sosit cu limuzina la Palatul Buckingham. Acolo s-au pregătit pentru ceremonia de încoronare. Camerele TV au surprins momentul în care Charles al III-lea şi Camilla au părăsit reşedinţa Clarence House şi s-au îndreptat către palatul din apropiere. Ei încă locuiesc la Clarence House și nu la Buckingham, unde au loc mai multe lucrări, scrie Digi24.ro.

Regele Charles și Regina Camilla au plecat cu caleașca de la Palatul Buckingham. Cei doi au mers împreună la Westminster Abbey. Fiecare element din ceremonie are o însemnătate aparte, tradiție și rigurozitate.

Regele Charles privește fanii prin geamul caleștii de aur
Regina Camilla și Regele Charles au purtat amândoi ținute de culoare albă / Profimedia Images
Reclamă

Regina Camilla și Regele Charles au purtat amândoi ținute de culoare albă. Imaginile cu cei doi pot fi drescrise drept imagini pe care ai ocazia să le vezi o singură dată în viață. Mantia Regelui Charles este din hermină, simbolistica fiind una foarte interesantă. Hermina ca animal nu vrea să blana sa să nu se murdărească, dacă se întâmplă acest lucru preferă să moară. Se pare că și Regele Charles vrea să le transmită supușilor lui că nu va face nimic greșit în timpul domniei sale față de supuși.

Camilla a purtat o rochie concepută de Bruce Oldfield și creată în atelierele de couture ale designerului din Battersea, Londra.

Regele și Regina Angliei, în fața altarului, alături de preoții care țin ceremonia de încoronare
Regina Camilla și Regele Charles au purtat amândoi ținute de culoare albă / Profimedia Images
Reclamă

Ceremonia are șase etape. Mii de oameni s-au adunat de ambele părţi ale marelui bulevard The Mall și aplaudă noul suveran. Prințul George a avut rol de paj și a ținut mania bunicului său.

Prințul și Prințesa de Wales au intrat în urma Regelui, alături de Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Regina Camilla nu a participat la prânzul de la Palat și la recepția de dinaintea încoronării

Regina a luat parte la repetițiile de la Westminster Abbey mai devreme în cursul zilei. Majestatea Sa și-a făcut timp pentru ea însăși în ajunul încoronării sale și a soțului ei.

Ea nu a fost nici la întâmpinarea oficială pentru prim-ministrul celorlalte tărâmuri sau la recepția de seară pentru șefii de stat în vizită și alți oaspeți precum Prima Doamnă Dr. Jill Biden.

Ea nu a fost niciodată așteptată la aceste evenimente, spune o sursă regală. Ea a mers la repetițiile finale de la Westminster Abbey vineri dimineață și apoi s-a îndreptat către casa din Londra pe care o împarte cu Charles, Clarence House, pentru a se pregăti. Asistenții spun că nu a fost niciodată planificat ca ea să participe la celelalte angajamente oficiale ale zilei.

Fără îndoială că i-a fost permis să se odihnească înainte de o zi lungă, grea și presată, când, urmărită de sute de milioane de oameni din întreaga lume, va fi încoronată la Westminster Abbey la scurt timp după soțul ei, Charles.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×