Reclamă

Ce se întâmplă dacă Regele Charles moare. Care este succesiunea actuală pentru tronul Marii Britanii

Încoronarea Regelui Charles reprezintă un moment istoric, motiv pentru care a fost urmărită în lumea întreagă de milioane de admiratori ai Casei Regale Britanice. Regele a fost încoronat alături de soția sa, Regina Camilla. Festivitățile au marcat un moment unic, dar mulți se întreabă ce se întâmplă dacă Regele Charles moare.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 6 mai 2023, 6:38 / Actualizat: 8 mai 2023, 10:09

Majestatea Sa se află acum pe tronul Marii Britanii. Mama sa, Regina Elisabeta, a avut o domnie îndelungată și și-a dedicat 70 de ani din viață datoriei regale. Regele Charles a urcat pe tron la moartea mamei sale și a fost încoronat oficial pe data de 6 mai 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă dacă Regele Charles moare

Regele Charles al III-lea a devenit cel mai în vârstă monarh care a urcat pe tronul Marii Britanii. Acesta a primit coroana de la mama sa. În prezent, monarhul se simte foarte bine, iar starea lui de sănătate nu pune semne de întrebare medicilor sau admiratorilor casei regale. Regele Charles are 74 de ani, iar în față pare să aibă o domnie reușită.

Vezi mai multe imagini în Galeria Foto!

Regele Charles și Regina Camilla, la deschiderea Parlamentului de Stat în 2016
Regele Charles va fi încoronat cu Coroana Sfântului Eduard / Getty Images

Cum Regele a fost încoronat, mulți se întreabă deja ce se va întâmpla atunci când el se va stinge din viață. Soția sa, Regina Camilla, a fost încoronată alături de el. Astfel, succesiunea la tronul Marii Britanii e devenit o enigmă pentru mulți admiratori ai Familiei Regale Britanice.

Reclamă

După moartea Regelui Charles va fi pus în aplicare planul ”Operațiunea Menai Bridge”, un nume de cod oferit planului care se va desfășura în eventualitatea în care monarhul Marii Britanii se stinge din viață. ”Operațiunea London Bridge” a reprezentat planul de funeralii al Reginei Elisabeta a II-a.

Detaliile privind funeraliile Regelui Charles sunt neclare. Aranjamentele pentru înmormântarea oficială de stat a Regelui nu au fost făcute publice. Ofițerul de protecție regal, Simon Morgan, a declarat că a doua zi după înmormântarea Reginei au început pregătirile pentru ”Operațiunea Menai Bridge”.

Astfel de detalii trebuie puse la punct din timp. Monarhii Marii Britanii se asigură că lucrurile vor fi puse la punct chiar și după moartea lor.

Reclamă

Guvernul Regatului Unit trebuie anunțat imediat, iar mai apoi liderii Commonwealth-ului. Noul monarh va moșteni automat tronul în momentul morții lui Charles. După perioada de doliu național, Regele va fi apoi înmormântat.

Cine va urca pe tron după moartea Regelui Charles

Regele Charles a devenit monarhul Marii Britanii în ziua în care Regina Elisabeta s-a stins din viață. Regina a fost unul dintre cei mai longevivi monarhi din Marea Britanie. Dacă monarhului i se va ntâmpla ceva, atunci coroana îi va reveni următorului pe linia de succesiune regală, de obicei cel mai în vârstă copil al monarhului.

În cazul în care Regele Charles se stinge din viață, atunci Prințul William va moșteni tronul. Prințul William deține titlul de Prinț de Wales, un rol rezervat de obicei moștenitorului masculin al tronului.

După moartea Prințului William, coroana Marii Britanii îi va reveni fiului acestuia. Prințul George se află în prezent pe locul al doilea la succesiunea la tronul Marii Britanii. Acesta are în prezent doar 9 ani și nu ar putea să îndeplinească rolul de monarh constituțional înainte de 18 ani.

Așadar, Prințul Harry, următorul adult în linia succesorală după frații lui George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, va deveni probabil regent până când nepotul său va fi suficient de mare.

Regentul este numit tocmai pentru a acționa în numele monarhului. Regența este valabilă până când monarhul împlinește vârsta de 18 ani.

Ce se va întâmpla cu Regina Camilla dacă Regele Charles se stinge din viață înaintea ei

Camilla nu va putea niciodată să moștenească rolul de suveran, deoarece persoanele care se căsătoresc în familia regală nu pot lua acest titlul. Titlul este ereditar, moștenit doar de către membrii Familiei Regale Britanice.

Camilla nu va putea să-și păstreze titlul de regină consoartă în cazul morții Regelui Charles. Kate Middleton va moșteni acest titlul ca soție a noului suveran, Prințul William. Camilla ar putea, din punct de vedere tehnic, să preia rolul reginei-văduve, titlu acordat văduvelor regilor defuncți, dar încă nu se știe dacă va folosi vreodată acest titlu.

Totodată, Camilla nu poate să primească titlul de Regină Mamă, un nume folosit de mama Reginei Elisabeta a II-a odată ce soțul ei a murit, deoarece ea este mama vitregă a Prințului William. Însă titlul Reginei Camilla va rămâne o enigmă pentru mulți în perioada următoare.

De altfel, aceasta a primit de la Regina Elisabeta titlul de Regină Consort, însă Regele Charles a dorit să-și numească soția Regina Camilla și să-i acorde un nou privilegiu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×