Reclamă

Prințul Harry a vorbit despre un atac fizic din partea fratelui William. Ducele de Sussex detaliază totul în cartea „Spare”

Prințul Harry a vorbit despre un atac fizic din partea fratelui William. Ducele de Sussex detaliază totul în cartea „Spare”. Prințul Harry scrie în noua autobiografie că William „m-a doborât la podea” în timpul confruntării de la Londra în 2019.

Publicat: 5 ianuarie 2023, 9:42

În "Spare", Prințul Harry povestește despre un atac fizic al fratelui său, William, acum Prinț de Wales, după ce relația lor a devenit tensionată din cauza căsătoriei lui cu Meghan Markle. Descriind o confruntare de la casa lui din Londra în 2019, Harry spune că William a numit-o pe Meghan „dificilă”, „nepolitică” și „abrazivă”. Confruntarea a escaladat, scrie Harry, până când William "m-a prins de guler, mi-a rupt colierul și m-a trântit la podea".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scena despre care Harry spune că a dus la răni vizibile la spate, este una dintre multele din „Spare”, care va fi publicată pe 10 ianuarie. Este așteptat ca autobiografia să stârnească o furie din partea Familiei Regale a Marii Britanii.

Prințul Harry a vorbit despre un atac fizic din partea fratelui William

Chiar dacă noua carte are măsuri de securitate foarte stricte, Guardian a obținut o copie.

Titlul cărții provine dintr-o zicală veche din cercurile regale și aristocratice: se spune că primul fiu este un moștenitor al titlurilor, puterii și averii, iar al doilea este, prin urmare, o rezervă, dacă i se întâmplă ceva primului născut. Spare este un volum plin de surprize, în care altercația dintre cei doi prinți e detaliată într-un un pasaj uluitor.

Harry scrie că William a vrut să vorbească despre „întreaga catastrofă” a relației lor și a luptelor cu presa. Dar când William a ajuns la Nottingham Cottage, unde locuia atunci Harry, era, spune Harry, deja „fierbinte”.

Reclamă
Prințul Harry gesticulează în timp ce oferă un interviu
CBS și ITV au lansat doar trailere scurte pentru interviurile lor / Profimedia Images

După ce William s-a plâns de Meghan, scrie Harry, Ducele de Sussex i-a spus că repetă povestea de presă și că se aștepta la mai bine. Dar William, spune Harry, nu era rațional, ceea ce i-a făcut pe cei doi bărbați să strige unul la altul.

Harry și-a acuzat apoi fratele că se comportă ca un moștenitor, incapabil să înțeleagă de ce fratele său mai mic nu s-a mulțumit să fie de rezervă. Cei doi și-au adresat insulte, înainte ca William să pretindă că încearcă să ajute.

Reclamă

Harry a spus: „Vorbești serios? Ajuta-mă? Scuze, așa numești tu asta? Mă ajuți?”

Care a fost reacția Prințului William

Comentariul respectiv, spune Harry, l-a înfuriat pe fratele său, care a înjurat în timp ce pășea spre el. Speriat, scrie Harry, s-a dus către bucătărie, dar a fost urmat de fratele său furios.

Harry scrie că i-a dat fratelui său un pahar cu apă și a spus. „Willy, nu pot să-ți vorbesc când ești așa.”

El scrie: „A pus apa jos, mi-a spus alt nume, apoi a venit la mine. Totul s-a întâmplat atât de repede. Deci foarte repede. M-a prins de guler, rupându-mi colierul și m-a trântit la podea. Am aterizat pe castronul câinelui, care mi-a crăpat sub spate, bucățile tăindu-mă. Am stat acolo o clipă, amețit, apoi m-am ridicat în picioare și i-am spus să iasă”.

Harry scrie că William l-a îndemnat să riposteze, invocând luptele pe care le-au avut în copilărie. Harry scrie că a refuzat să facă asta. William a plecat, spune Harry, apoi s-a întors „cu regrete și și-a cerut scuze”.

Când William a plecat din nou, scrie fratele său, „s-a întors și a spus: „Nu trebuie să-i spui lui Meg despre asta”.

„Vrei să spui că m-ai atacat? Nu te-am atacat, Harold.”

Harry spune că nu i-a spus imediat soției sale, dar și-a sunat terapeutul. Când Meghan a observat mai târziu „zgârieturi și vânătăi” pe spatele lui și, prin urmare, i-a spus despre atac, Harry spune că „nu a fost chiar atât de surprinsă și nici atât de supărată.

„Era îngrozitor de tristă.”

Harry a trăit mereu cu sentimentu că e „de rezervă”

Resentimentul lui Harry de a fi „de rezervă” este tema cărții sale. Vorbește despre ea prin capitole despre copilăria sa, școala sa, cariera sa ca regal și cea din armata britanică, relația cu părinții și fratele său și viața cu Meghan, nunta și căsătoria.

De la început, Harry povestește despre modul în care tatăl său, acum Regele Charles, i-a spus soției sale, Prințesa Diana, în ziua nașterii lui Harry: „Minunat! Acum mi-ai dat un moștenitor și o rezervă. Treaba mea este gata.”

Fie că își descrie amintirile și dragostea pentru Diana, care a fost ucisă într-un accident de mașină la Paris în august 1997, sau dragostea lui similară pentru bunica sa, Regina Elisabeta a II-a, care a murit anul trecut, Harry este necruțător în relatarea scenelor private și conversațiilor cu familia sa.

Harry a cunoscut-o pe Meghan în 2016. S-au căsătorit la Castelul Windsor în 2018. Ca Duce și Ducesă de Sussex, au început viața ca membri ai familiei regale, dar s-au îndepărtat rapid de familie și, în cele din urmă au pornit o experiență separată, mutându-se în Canada și apoi în California.

Detașarea lor de Familia Regală a făcut obiectul unei nesfârșite serii de titluri de presă.

Subiectele acelui interviu cu Oprah și un documentar lansat recent, inclusiv un avort spontan suferit de Meghan și gândurile ei de sinucidere și sugestii de rasism în cercurile regale, sunt acoperite pe larg în cartea lui Harry.

Ce crede acum Harry despre Familia Regală

Cartea este precedată și de două interviuri cu Harry. Acestea urmează să fie difuzate în Marea Britanie și SUA în acest weekend, la ITV News at Ten și CBS 60 Minutes. Ambele interviuri sunt așteptate cu nerăbdare.

Într-un clip din interviul ITV, Harry a spus: „Aș dori să-mi recuperez tatăl. Aș vrea să-l am pe fratele meu înapoi”.

Având în vedere detaliile relatate în cartea sa, acest lucru ar putea să nu se mai întâmple niciodată. Într-adevăr, una dintre cele mai pertinente dezvăluiri ale lui Harry cu privire la conversațiile private dintre membrii Familiei Regale vine chiar în prima parte a cărții sale.

Harry povestește despre o întâlnire cu Charles și William după funeraliile de la Castelul Windsor ale Prințului Phillip, soțul Reginei, în aprilie 2021.

Charles, spune el, stătea între fiii săi în război, „privind la fețele noastre îmbujorate”.

„Vă rog, băieți”, îl citează Harry pe tatăl său. „Nu faceți din ultimii mei ani o mizerie.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×