Reclamă

Rafael Nadal a avut un mesaj superb pentru familia sa în anunțul retragerii din tenis. Cuvintele pentru soție și copil merită citite

Rafael Nadal a avut un mesaj superb pentru familia sa în anunțul retragerii din tenis. Pe data de 10 octombrie 2024, Nadal și-a anunțat retragerea din tenis după finala Cupei Davis, unde va reprezenta Spania.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 11 octombrie 2024, 11:17

Retragerea lui Rafael Nadal din tenis marchează sfârșitul unei ere pentru acest sport, scrie presa internațională. Jucătorul este unul dintre cei mai emblematici jucători din istoria tenisului, iar acum își ia rămas bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal a avut un mesaj superb pentru familia sa în anunțul retragerii

Reflectând la călătoria sa, Nadal a avut câteva cuvinte încărcate de emoție pentru fiecare om care i-a fost alături în timpul carierei sale. Părinții săi, Ana María Parera și Sebastián Nadal, unchiul și antrenorul său de mult timp, Toni Nadal, sora sa, María Isabel Nadal, soția sa, Mery Perelló și fiul lor în vârstă de doi ani, fiecare persoană a jucat un rol esențial în succesul său.

Deși mai toată viața sa a jonglat între antrenamente și terenul de tenis, Nadal a avut o singură constantă în viața sa, sprijinul familiei. Sacrificiile pe care le-au făcut toți pentru el, au contribuit fără îndoială la cariera colosală a lui Nadal în sport.

„Familia este totul pentru mine, nu-i așa? Cred că mama a făcut toate sacrificiile pe care a trebuit să le facă pentru ca noi să avem mereu totul.

Eu și soția mea, Mery, suntem împreună de 19 ani. Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut. Ai fost partenerul meu perfect de călătorie în toți acești ani de carieră. Să vin acasă în fiecare zi și să văd cum crește fiul meu a fost o forță care m-a ținut în viață și mi-a dat energia necesară pentru a continua.

Reclamă

Sora mea, cred că am menținut mereu o relație incredibilă.

Unchiul meu, care este motivul pentru care am început să joc tenis. Cred că datorită lui am reușit să depășesc multe situații dificile din cariera mea sportivă.

Și tatălui meu, care a fost o sursă de inspirație pentru mine în toate sensurile, care a fost un exemplu de efort, de depășire. Mulțumesc mult tatălui meu într-un mod foarte, foarte special.”

Reclamă

Rafael Nadal Parera a fost numărul 1 mondial ATP timp de 209 săptămâni

Rafael Nadal a cucerit 22 de titluri de Grand Slam, ocupând locul 2 în acest clasament, după sârbul Novak Djokovic, care are 24. Tenismenul a adunat aproape 135 de milioane de dolari numai din premii, fiind pe locul 2 şi în acest clasament, tot după Novak Djokovic, care a adunat aproape 185 de milioane de dolari din premii.

14 din cele 22 de titluri de Grand Slam cucerite de Nadal au fost obţinute la Roland Garros. Ultimele două titluri de Grand Slam le-a cucerit în 2022, la Australian Open şi, ulterior, la Roland Garros.

Cele 81 de victorii consecutive ale sale pe zgură sunt cea mai lungă serie de victorii pe o singură suprafață din Era Open. În acest fel el și-a consolidat și mai mult numele în tenis.

În 2022, Nadal a doborât recordul de Grand Slam cu Djokovic și Federer, câștigând Australian Open. Nadal este cunoscut pentru forehandul său puternic și jocul excepțional de retur. În afara terenului, a câștigat mai multe premii pentru cariera sa și a deschis o academie de tenis în Mallorca.

În septembrie, Nadal s-a retras din Cupa Laver.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mariah Carey, într-o rochie aurie, lungă
Divertisment
Cum s-au îmbrăcat vedetele pentru covorul roșu American Music Awards 2024. Aniversarea cu numărul 50 a fost un adevărat spectacol
Desfășurate în Los Angeles, premiile anuale sărbătoresc impactul semnificativ al muzicii asupra culturii pop. Vezi cum s-au îmbrăcat vedetele pentru covorul roșu American Music Awards 2024. Mariah Carey, cântăreața britanică Raye și grupul de...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă pe o creangă în pădure
Horoscop
Două semne zodiacale încheie un capitol important în octombrie 2024. Cine sunt nativii care lasă trecutul în spate
Două semne zodiacale încheie un capitol important în octombrie 2024. Acești nativi lasă trecutul în spate și privesc cu mult mai mult optimism asupra viitorului. Este o perioadă minunată pentru zodiile care își doresc...
3
Sufleu de brânză dulce în bol alb, glazurat cu sos, cu o linguriță și un bol cu sos alături
Rețete
Sufleu de brânză dulce. Rețeta unui desert fin, pufos și aromat
Dacă ești în căutarea unui desert delicios și aromat, dar simplu și ușor de preparat, încearcă rețeta de sufleu de brânză dulce. Te vei bucura de un desert fin, pufos și aromat, cu o...
4
Dulceață de gutui rase în bol și în borcan, alături de gutui proaspete
Rețete
Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă
S-au copt gutuile, vrei să le conservi aroma pentru mai târziu și ești în căutare de rețete savuroase? Încearcă să prepari dulceață de gutui rase, o delicioasă rețetă tradițională românească, specifică toamnei, când gutuile...
5
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
PARTENERI
×