Reclamă

Regina Elisabeta a participat la slujba organizată în memoria Prințului Philip la Westminster Abbey. Au fost invitate peste 1 800 de persoane

Regina Elisabeta a participat la slujba în memoria Prințului Philip la Westminster Abbey. Majestatea Sa s-a alăturat membrilor familiei pentru a sărbători viața ducelui de Edinburgh într-o slujbă comemorativă față de devotamentul său.

Publicat: 29 martie 2022, 16:42

Fiul ei, Ducele de York, Prințul Andrew, a venit și el. Acesta e prima sa apariție de la soluționarea unui caz civil de agresiune sexuală. Cu toate acestea, el a însoțit-o la Westminster Abbey. Regina i-a retras toate titlurile onorifice și distincțiile militare din cauza presiunii mediatice care s-a pus asupra lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regina Elisabeta a participat la slujba organizată în memoria Prințului Philip

Prințul Philip, care a murit anul trecut la vârsta de 99 de ani, a fost descris drept un „om remarcabil. În ciuda statutului pe care îl avea, a rămas mereu „cu picioarele pe pământ”. La înmormântarea lui au avut voie doar 30 de persoane, din cauza restricțiilor de Covid-19, scrie bbc.com.

Reprezentanți ai multor organizații caritabile în care a fost implicat, inclusiv Duke of Edinburgh Award, au participat la serviciu de comemorare. La acest eveniment au participat 1.800 de persoane.

A fost primul eveniment major din acest an la care a participat Monarhul în vârstă de 95 de ani. Aceasta a venit cu mașina de la Castelul Windsor împreună cu Prințul Andrew.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Regina Elisabeta, în mașină, la Westminster Abbey
Prințul Philip, care a murit anul trecut la vârsta de 99 de ani, a fost descris drept un „om remarcabil / Profimedia Images

Regina a avut probleme cu mobilitatea și a trebuit să se retragă din Commonwealth Service la începutul acestei luni. De asemenea, ea a fost testată pozitiv pentru Covid în februarie, după ce a intrat în contact cu Prințul Charles. Fiul Reginei a infectat pentru a doua oară cu virusul de la începutul pandemiei.

Au fost luate măsuri speciale pentru confortul Reginei Elisabeta, inclusiv menținerea duratei serviciului la 45 de minute.

Reclamă

Cine a participat la slujba de comemorare

Spre deosebire de înmormântarea de la Windsor, unde Regina a fost văzută stând singură, ea a avut acum membri apropiați ai familiei pe toate locurile din jurul ei.

Cei doi copii mai mari ai ei și ai Prințului Philip, Prințul Charles și Prințesa Anne, stăteau în același rând cu ea. Nepotul ei, Prințul William, s-a aflat în rândul din spate. Regina i-a avut alături și pe doi dintre strănepoții ei, Prințul George și Prințesa Charlotte.

Ducii de Cambridge au participat alături de doi dintre copii la slujba de comemorare a Prințului Philip
Ducii de Cambridge au venit la slujba de comemorare a Prințului Philip alături de Prințesa Charlotte și Prințul George / Profimedia Images

Ceilalți doi fii ai Reginei, Prințul Andrew și Prințul Edward, au avut, de asemenea, locuri în primul rând, lângă scaunul Reginei. Însă Prințul Harry, care a fost într-o dispută legală cu privire la asigurarea securității în Marea Britanie, nu a călătorit din California. Acesta locuiește acolo din anul 2020.

Lideri politici, inclusiv prim-ministrul Boris Johnson și liderul laburist Sir Keir Starmer s-au numărat printre invitați. Au participat de asemenea și reprezentanți ai Familiilor Regale europene, inclusiv din Grecia, țara natală a Ducelui.

Elemente cu personalitatea Prințului Philip au fost aranjate intrarea de la Westminster Abbey. La slujbă s-a cântat imnul Guide Me, O Thou Great Redeemer, ascultat și în timpul înmormântării. În timpul slujbei s-a auzit muzică de Beethoven, JS Bach, Wagner, Vaughan Williams și William Byrd.

Loialitate și devotament profund

Decanul de Windsor, David Conner, un prieten apropiat al Prințului Philip, care a organizat și înmormântarea, a declarat congregației la această slujbă că Ducele „purta semnele sacrificiului și slujirii”.

„Cu siguranță putea să dea dovadă de o mare simpatie și bunătate. Nu există nicio îndoială că avea un simț al umorului captivant și adesea autodepreciant. Este destul de clar că mintea lui a ținut frâu atât speculațiilor și a gestionat totul cu mult bun simț. Mai mult, nimeni nu s-ar îndoi vreodată de loialitatea și devotamentul profund față de Regina noastră și față de familia lor”.

El a mai spus congregației că Ducele a fost un om „practic” și „și-a dedicat energia fizică și intelectuală uimitoare, capacitatea sa enormă de muncă grea, unei multitudini de întreprinderi fără să țină cont de statutul său”.

„Acestea au inclus încurajarea tinerilor pentru a face față provocărilor de mâine, încurajarea respectului și grijii pentru ordinea naturală și munca sa de pionierat în facilitarea conversației între reprezentanții diferitelor credințe mondiale. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că el însuși a fost uneori rănit și criticat pe nedrept sau înțeles greșit”, a mai spus el.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×