Reclamă

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip. Cele mai frumoase imagini din cei 73 de ani de iubire

73 de ani, atât a durat povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip. În trecut, Regina Elisabeta a spus că Prințul Philip a fost cel mai mare sprijin al său, atât în public, dar și în viața personală.

Publicat: 12 aprilie 2021, 10:33 / Actualizat: 9 septembrie 2022, 11:07

Un apropiat al celor doi, citat de BBC, spunea că "Prințul Philip este singurul om din lume care o tratează pe Regină pur și simplu ca pe o ființă umană. El este singurul om care poate să facă acest lucru".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip

Căsătoria celor doi a fost bazată pe iubire, respect și încredere. S-au ales unul pe celălalt și au pornit la drum într-o lume în care regulile dictează totul. Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a fost și va rămâne un exemplu mulți ani de acum înainte.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Chiar dacă nu era prima dată când se întâlneau, fotografiile de la Dartmouth Naval College din 1939 reprezintă punctul de plecare al vieții lor împreună. El era un simplu cadet în vârstă de 18 ani care i-a intrat rapid în inimă Reginei Elisabeta. Ea avea numai 13 ani. Ceea ce a început ca un joc între tineri, a ajuns să se transforme de-a lungul anilor într-o prietenie care din când în când era alimentată de scrisori sau vizite, deși Războiul nu le permitea prea multe.

Reclamă

Tot publicația menționată mai sus scrie că atunci când Prințul Philip era plecat pentru a-și îndeplini îndatoririle din Marina Regală, Regina Elisabeta avea mereu în camera ei o poză care să-i aline dorul de bărbatul ce îi intrase în inimă.

Prințul Philip, o copilărie deloc ușoară

Prințul Philip s-a născut pe data de 10 iunie 1921 în insula Corfu. El a fost unicul fiu al Prințului Andrew al Greciei. Din cauza războiului greco-turc, noua conducere militară l-a arestat pe Prințul Andrew. Acesta a fost nevoit să exileze împreună cu Prințul Philip, mama sa și cele patru surori mai mari. Familia Regală a Greciei a ajuns în Franța. După ce mama Prințului Philip a avut o cădere nervoasă, totul a început să se destrame. Surorile s-au căsătorit în mai puțin de 9 luni, iar Prințul Andrew s-a mutat la Monte Carlo. Prințul Philip a rămas singur la numai 10 ani.

Reclamă

Sora sa mai mare, Theodora a fost cea care s-a ocupat de el și l-a trimis la o școală în Marea Britanie, înființată de soțul ei. Datorită abilităților sale, Prințul Philip s-a remarcat rapid. Mai apoi a intrat la Colegiul Regal de Marină de la Dartmouth. A ocupat mai multe funcții importante pe nave de război, pentru ca mai apoi să fie ales instructor pentru nava HMS Royal Arthur.

Logodna Prințului Philip cu Elisabeta

În timpul unei vizite pe care Elisabeta a făcut-o împreună cu părinții și sora sa, Margaret, la Colegiul Regal de Marină, Prințul Philip a fost cel care s-a ocupat de ei. Atunci a început cu adevărat Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip.

În anul 1946, Prințul Philip i-a cerut Regelui George al VI-lea mâna Elisabetei. Pentru că fiica sa era mult prea mică, Prințul George a fost de acord cu logodna. Anunțul l-au făcut însă abia după ce aceasta a împlinit 21 de ani.

Regina Elisabeta și Prințul Philip, imagine din tinerețe, în primii ani de căsătorie
În timpul unei vizite pe care Elisabeta a făcut-o împreună cu părinții și sora sa, Margaret, la Colegiul Regal de Marină, Prințul Philip a fost cel care s-a ocupat de ei / Profimedia Images

Cei doi s-au completat reciproc. Prințul Philip a fost independent de la o vârstă fragedă din cauza situației din familia sa. Elisabeta a fost crescută mai mult în spatele zidurilor înalte ale Palatului, departe de lumea reală.

Prințul William a spus în trecut despre relația dintre cei doi: „O face să râdă pentru că unele dintre lucrurile pe care le spune și le face și modul în care privește viața este, evident, ușor diferit de ea. Împreună sunt un cuplu grozav.”

Prințul Philip a fost profund îndrăgostit de aleasa inimii lui

Prințul Philip a ajutat la proiectarea inelului de logodnă din platină și diamant. El a folosit pietre dintr-o tiară aparținând mamei sale, prințesa Alice a Greciei. Cu puțin înainte de nunta cu Elisabeta, Prințul Philip i-a scris mamei sale spunându-i că s-a „îndrăgostit complet și fără îndoială”. Regina Elisabeta este o personă extrem de elegantă, care se diferențiază prin multe lucruri. Dacă ai observat și tu că ea poartă mereu mănuși, iată explicația pentru care o face.

Regina Elisabeta la un eveniment public, îmbrăcată într-o ținută elegantă, galbenă
Adevăratul motiv pentru care Regina poartă mereu mănuși / Getty Images

Prințul Philip și Elisabeta s-au căsătorit în fața a 2.000 de invitați în Westminster Abbey. La doar doi ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, nunta lor a fost un moment de sărbătoare. Winston Churchill a anumit nunta lor „un fulger de culoare pe drumul greu pe care îl parcurgem”. Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a ținut primele pagini ale presei din întreaga lume.

În anul următor, s-a născut fiul lor cel mare Charles, apoi fiica lor Anne. Prințul Philip progresează rapid în carieră. Tânăra familie a petrecut mult timp în Malta în timp ce el servea pe nava HMS Checkers. Cei doi au reușit să ducă o viață normală. Imaginile cu ei îi arată ca pe un cuplu de tineri care se bucură de fiecare clipă unul în compania celuilalt.

Moartea Regelui George al VI-lea le-a schimbat viața

Pe data de 6 februarie 1952, moartea Regelui George avea să le aducă multe schimbări în viața de tineri căsătoriți. Elisabeta avea numai 25 de ani, iar Prințul Philip avea 30. Acela a fost momentul în care și-au dat seama că Elisabeta trebuie să devină Regina Marii Britanii.

Tot atunci, Prințul Philip a renunțat la toate atribuțiile pe care le avea în Marina Regală. Presa scrie că nu i-a fost deloc ușor. De un om care a luptat atât de mult să se ridice în viață, Prințul Philip urma să îndeplinească doar un rol de sprijin odată cu noul statut al soției sale.

Dacă au avut dificultăți în relație, conflictele s-au petrecut în spatele zidurilor de la Palatul Buckingham. Rolul de Prinț consort l-a făcut pe Prințul Philip să-și acorde un timp pentru a face față situației. Chiar dacă mai mult de patru luni acesta a stat plecat în călătorie, după ce Regina Elisabeta și-a găsit ritmul, cei doi au devenit un model de familie pentru ani la rând. Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip va rămâne în istoria lumii.

Șef de stat și șef al familiei

În timp ce Regina Elisabeta îndeplinea cu succes rolul de șef de stat, Prințul Philip a preluat frâiele familiei lor proaspăt întemeiate. Acesta făcea o mulțime de lucruri în casă, în timp de Regina conducea țara, așa cum se arată în mai multe documentare.

La zece ani de la nașterea Prințesei Anne, Regina Elisabeta și Prințul Philip și-au mărit familia. Andrew Albert Christian Edward, ducele de York, s-a născut pe data de 19 februarie 1960. Patru ani mai târziu, cei doi soți au devenit din nou părinți. Prințul Edward Antony Richard Louis s-a născut pe 10 martie. Prințul Philip a scris istorie în timpul nașterii celui de-al patrulea copil al său. El a fost primul soț regal care a fost prezent în timpul nașterii copilului său, scrie Oprahdaily.com. Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip era un ceva neobișnuit pentru evenimentele vremii.

Acesta i-a fost alături și în cele mai importante vizite de stat, comemorări, aniversări. Ducele era adesea susprins în imagini în timp ce discuta cu oaspeții și glumea cu cei din jur pentru ca atmosfera să fie degajată atunci când soția lui își face apariția. Potrvit chiar spuselor sale, totul a funcționat între ei și pentru că și-au acordat timp și spațiu: „Este secretul unei căsătorii fericite să ai interese diferite”.

Prințul Philip și Regina Elisabeta, în curtea casei, alături de copii
Prințul Philip și Elisabeta s-au căsătorit în fața a 2.000 de invitați în Westminster Abbey / Profimedia Images

Retragerea Prințului Philip

Prințul Philip s-a retras din viața publică în anul 2017. De atunci, Regina a apărut în public fie singură, fie alături de alți membri ai Familiei Regale atunci când avea de îndeplinit atribuții în mod public.

Prințul Philip a fost un om care nu a vrut să aibă în preajmă agitație. După mult timp în care a fost nevoit să se îmbrace mereu elegant și să zâmbească tot timpul, ultimii ani și i-a petrecut citind sau pictând. Acesta a stat la un conac al familiei, în timp ce Regina a rămas în Londra. Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a trecut prin cele mai grele încercări ale vieții.

Pandemia i-a reunit la Castelul Windsor, locul unde au decis să se protejeze împreună. Personalul celor doi a fost unul limitat, care a devenit cunoscut sub numele de HMS Bubble.

Prințul Philip a stat în spital mai bine de o lună

Ducele de Edinburgh a fost anul acesta internat timp de o lună de zile la un spital din centrul Londrei. Acesta a intrat în spital pe data de 16 februarie, după ce a început să se simtă rău. Mai apoi a trecut printr-o intervenție chirurgicală cardiacă. Motivul internării nu a fost dezvăluit, doar s-a menționat că starea lui de sănătate nu a fost cauzată de Covid-19.

Prințul Philip a încetat din viață la vârsta de 99 de ani, pe data de 9 aprilie 2021. Acesta va fi înmormântat pe data de 17 aprilie, după o perioadă de opt zile de doliu național. Lista participanților va fi limitată la 30 de persoane, din cauza pandemiei.

Regina Elisabeta a II-a a murit la Castelul Balmoral

La mai bine de un an de la moartea Prințului Philip, Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață. Majestatea Sa a murit la Castelul Balmoral pe data de 8.09.2022.

Membrii Familiei Regale Britanice i-au fost alături în ultimele sale momente. Viitorul Rege și Regina Consort au rămas pe tot parcursul nopții la Castel, alături de Majestatea Sa. Regele Charles al III-lea se pregătește acum pentru a urca pe tronul Marii Britanii.

Starea de sănătate a Majestății Sale a fost tot mai precară în ultima vreme. Medicii au ținut-o pe Regină sub supraveghere, însă din păcate aceasta s-a stins din viață. Acum se poate reînâlni cu marea sa iubire, Prințul Philip.

Anul acesta Regina își sărbătorise Jubileul de Platină în lipsa iubitului său soț. Majestatea Sa a fost cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. Povestea Sa de dragoste și viața plină de suișuri și coborâșuri va rămâne pentru totdeauna în istoria omenirii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×