Reclamă

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip. Cele mai frumoase imagini din cei 73 de ani de iubire

73 de ani, atât a durat povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip. Acum, dar și în trecut, Regina Elisabeta a spus că Prințul Philip a fost cel mai mare sprijin al său, atât în public, dar și în viața personală.

Publicat: 12 aprilie 2021, 10:33 / Actualizat: 12 aprilie 2021, 11:41

Un apropiat al celor doi, citat de BBC, spunea că "Prințul Philip este singurul om din lume care o tratează pe Regină pur și simplu ca pe o ființă umană. El este singurul om care poate să facă acest lucru".

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip

Căsătoria celor doi a fost bazată pe iubire, respect și încredere. S-au ales unul pe celălalt și au pornit la drum într-o lume în care regulile dictează totul. Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a fost și va rămâne un exemplu mulți ani de acum înainte.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Chiar dacă nu era prima dată când se întâlneau, fotografiile de la Dartmouth Naval College din 1939 reprezintă punctul de plecare al vieții lor împreună. El era un simplu cadet în vârstă de 18 ani care i-a intrat rapid în inimă Reginei Elisabeta. Ea avea numai 13 ani. Ceea ce a început ca un joc între tineri, a ajuns să se transforme de-a lungul anilor într-o prietenie care din când în când era alimentată de scrisori sau vizite, deși Războiul nu le permitea prea multe.

Reclamă

Tot publicația menționată mai sus scrie că atunci când Prințul Philip era plecat pentru a-și îndeplini îndatoririle din Marina Regală, Regina Elisabeta avea mereu în camera ei o poză care să-i aline dorul de bărbatul ce îi intrase în inimă.

Prințul Philip, o copilărie deloc ușoară

Prințul Philip s-a născut pe data de 10 iunie 1921 în insula Corfu. El a fost unicul fiu al Prințului Andrew al Greciei. Din cauza războiului greco-turc, noua conducere militară l-a arestat pe Prințul Andrew. Acesta a fost nevoit să exileze împreună cu Prințul Philip, mama sa și cele patru surori mai mari. Familia Regală a Greciei a ajuns în Franța. După ce mama Prințului Philip a avut o cădere nervoasă, totul a început să se destrame. Surorile s-au căsătorit în mai puțin de 9 luni, iar Prințul Andrew s-a mutat la Monte Carlo. Prințul Philip a rămas singur la numai 10 ani.

Reclamă

Sora sa mai mare, Theodora a fost cea care s-a ocupat de el și l-a trimis la o școală în Marea Britanie, înființată de soțul ei. Datorită abilităților sale, Prințul Philip s-a remarcat rapid. Mai apoi a intrat la Colegiul Regal de Marină de la Dartmouth. A ocupat mai multe funcții importante pe nave de război, pentru ca mai apoi să fie ales instructor pentru nava HMS Royal Arthur.

Logodna Prințului Philip cu Elisabeta

În timpul unei vizite pe care Elisabeta a făcut-o împreună cu părinții și sora sa, Margaret, la Colegiul Regal de Marină, Prințul Philip a fost cel care s-a ocupat de ei. Atunci a început cu adevărat Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip.

În anul 1946, Prințul Philip i-a cerut Regelui George al VI-lea mâna Elisabetei. Pentru că fiica sa era mult prea mică, Prințul George a fost de acord cu logodna. Anunțul l-au făcut însă abia după ce aceasta a împlinit 21 de ani.

Regina Elisabeta și Prințul Philip, imagine din tinerețe, în primii ani de căsătorie
În timpul unei vizite pe care Elisabeta a făcut-o împreună cu părinții și sora sa, Margaret, la Colegiul Regal de Marină, Prințul Philip a fost cel care s-a ocupat de ei / Profimedia Images

Cei doi s-au completat reciproc. Prințul Philip a fost independent de la o vârstă fragedă din cauza situației din familia sa. Elisabeta a fost crescută mai mult în spatele zidurilor înalte ale Palatului, departe de lumea reală.

Prințul William a spus în trecut despre relația dintre cei doi: „O face să râdă pentru că unele dintre lucrurile pe care le spune și le face și modul în care privește viața este, evident, ușor diferit de ea. Împreună sunt un cuplu grozav.”

Prințul Philip a fost profund îndrăgostit de aleasa inimii lui

Prințul Philip a ajutat la proiectarea inelului de logodnă din platină și diamant. El a folosit pietre dintr-o tiară aparținând mamei sale, prințesa Alice a Greciei. Cu puțin înainte de nunta cu Elisabeta, Prințul Philip i-a scris mamei sale spunându-i că s-a „îndrăgostit complet și fără îndoială”. Regina Elisabeta este o personă extrem de elegantă, care se diferențiază prin multe lucruri. Dacă ai observat și tu că ea poartă mereu mănuși, iată explicația pentru care o face.

Regina Elisabeta la un eveniment public, îmbrăcată într-o ținută elegantă, galbenă
Adevăratul motiv pentru care Regina poartă mereu mănuși / Getty Images

Prințul Philip și Elisabeta s-au căsătorit în fața a 2.000 de invitați în Westminster Abbey. La doar doi ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, nunta lor a fost un moment de sărbătoare. Winston Churchill a anumit nunta lor „un fulger de culoare pe drumul greu pe care îl parcurgem”. Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a ținut primele pagini ale presei din întreaga lume.

În anul următor, s-a născut fiul lor cel mare Charles, apoi fiica lor Anne. Prințul Philip progresează rapid în carieră. Tânăra familie a petrecut mult timp în Malta în timp ce el servea pe nava HMS Checkers. Cei doi au reușit să ducă o viață normală. Imaginile cu ei îi arată ca pe un cuplu de tineri care se bucură de fiecare clipă unul în compania celuilalt.

Moartea Regelui George al VI-lea le-a schimbat viața

Pe data de 6 februarie 1952, moartea Regelui George avea să le aducă multe schimbări în viața de tineri căsătoriți. Elisabeta avea numai 25 de ani, iar Prințul Philip avea 30. Acela a fost momentul în care și-au dat seama că Elisabeta trebuie să devină Regina Marii Britanii.

Tot atunci, Prințul Philip a renunțat la toate atribuțiile pe care le avea în Marina Regală. Presa scrie că nu i-a fost deloc ușor. De un om care a luptat atât de mult să se ridice în viață, Prințul Philip urma să îndeplinească doar un rol de sprijin odată cu noul statut al soției sale.

Dacă au avut dificultăți în relație, conflictele s-au petrecut în spatele zidurilor de la Palatul Buckingham. Rolul de Prinț consort l-a făcut pe Prințul Philip să-și acorde un timp pentru a face față situației. Chiar dacă mai mult de patru luni acesta a stat plecat în călătorie, după ce Regina Elisabeta și-a găsit ritmul, cei doi au devenit un model de familie pentru ani la rând. Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip va rămâne în istoria lumii.

Șef de stat și șef al familiei

În timp ce Regina Elisabeta îndeplinea cu succes rolul de șef de stat, Prințul Philip a preluat frâiele familiei lor proaspăt întemeiate. Acesta făcea o mulțime de lucruri în casă, în timp de Regina conducea țara, așa cum se arată în mai multe documentare.

La zece ani de la nașterea Prințesei Anne, Regina Elisabeta și Prințul Philip și-au mărit familia. Andrew Albert Christian Edward, ducele de York, s-a născut pe data de 19 februarie 1960. Patru ani mai târziu, cei doi soți au devenit din nou părinți. Prințul Edward Antony Richard Louis s-a născut pe 10 martie. Prințul Philip a scris istorie în timpul nașterii celui de-al patrulea copil al său. El a fost primul soț regal care a fost prezent în timpul nașterii copilului său, scrie Oprahdaily.com. Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip era un ceva neobișnuit pentru evenimentele vremii.

Acesta i-a fost alături și în cele mai importante vizite de stat, comemorări, aniversări. Ducele era adesea susprins în imagini în timp ce discuta cu oaspeții și glumea cu cei din jur pentru ca atmosfera să fie degajată atunci când soția lui își face apariția. Potrvit chiar spuselor sale, totul a funcționat între ei și pentru că și-au acordat timp și spațiu: „Este secretul unei căsătorii fericite să ai interese diferite”.

Prințul Philip și Regina Elisabeta, în curtea casei, alături de copii
Prințul Philip și Elisabeta s-au căsătorit în fața a 2.000 de invitați în Westminster Abbey / Profimedia Images

Retragerea Prințului Philip

Prințul Philip s-a retras din viața publică în anul 2017. De atunci, Regina a apărut în public fie singură, fie alături de alți membri ai Familiei Regale atunci când avea de îndeplinit atribuții în mod public.

Prințul Philip a fost un om care nu a vrut să aibă în preajmă agitație. După mult timp în care a fost nevoit să se îmbrace mereu elegant și să zâmbească tot timpul, ultimii ani și i-a petrecut citind sau pictând. Acesta a stat la un conac al familiei, în timp ce Regina a rămas în Londra. Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a trecut prin cele mai grele încercări ale vieții.

Pandemia i-a reunit la Castelul Windsor, locul unde au decis să se protejeze împreună. Personalul celor doi a fost unul limitat, care a devenit cunoscut sub numele de HMS Bubble.

Prințul Philip a stat în spital mai bine de o lună

Ducele de Edinburgh a fost anul acesta internat timp de o lună de zile la un spital din centrul Londrei. Acesta a intrat în spital pe data de 16 februarie, după ce a început să se simtă rău. Mai apoi a trecut printr-o intervenție chirurgicală cardiacă. Motivul internării nu a fost dezvăluit, doar s-a menționat că starea lui de sănătate nu a fost cauzată de Covid-19.

Prințul Philip a încetat din viață la vârsta de 99 de ani, pe data de 9 aprilie 2021. Acesta va fi înmormântat pe data de 17 aprilie, după o perioadă de opt zile de doliu național. Lista participanților va fi limitată la 30 de persoane, din cauza pandemiei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ben Affleck de mână cu Jennifer Lopez în timp ce fac cumpărături din Paris
Divertisment
Ce cadou de nuntă au primit Ben Affleck și Jennifer Lopez de la Jennifer Garner. Fosta soție a actorului a făcut un gest neașteptat
Nunta artistei Jennifer Lopez a ținut zile la rând primele pagini ale presei internaționale. Vedeta s-a bucurat de o ceremonie restrânsă pe care a organizat-o în mare secret alături de soțul său, Ben Affleck....
2
Ducii de Cambridge, la Wimbledon, în haine elegante
Divertisment
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton. Imaginile în care se distrează la petreceri au strâns peste 4 milioane de vizualizări
Videoclipul viral cu Prințul William și Kate Middleton a fost comentat de multe persoane. Imaginile cu cei doi, în timp ce se distrează, cel mai probabil în facultate, au fost vizionate de milioane de...
3
Vlad Gherman, îmbrăcat casual, la Roata Vedetelor
Divertisment
Vlad Gherman a spus totul despre el. Detaliile pe care puțini le știu despre celebrul actor
Vlad Gherman a intrat în lumina reflectoarelor încă din adolescență și s-a făcut remarcat în serialele produse de Ruxandra Ion. În paralel a cucerit inimile tinerilor din România atunci când a cântat în trupa...
4
Un cristal pe masa unei ghicitoare în cărți
Horoscop
Bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață. Ce cristale trebuie să porți
Purtarea acestor bijuterii care atrag prosperitatea și fericirea în viață îți poate schimba cu adevărat planurile de viitor. De la inele care îți iau ochii la brățări fine ce pot fi purtate doar în...
5
Ramona Olaru, fotografie lângă roata de la Roata Vedetelor
Divertisment
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ce o deranjează cel mai mult la actualul ei partener
Ramona Olaru vorbește deschis despre relația cu Cătălin Cazacu. Ea a filmat a doua ediție a show-ului difuzat în exclusivitate pe Antena PLAY, Roata Vedetelor. Pentru că și-a dorit să răspundă la toate întrebările,...
PARTENERI
×