Reclamă

Viola Davis face istorie la Oscar 2021 după nominalizarea primită pentru rolul principal din „Ma Rainey’s Black Bottom”

Viola Davis face istorie la Oscar 2021 cu nominalizarea obținută la categoria „Cea mai bună actriță” pentru rolul principal din Ma Rainey’s Black Bottom

Publicat: 21 martie 2021, 7:12 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 14:55

Viola Davis nu e doar o altă actriță care și-a croit drumul spre succes cum a știut mai bine. Prin constanță și determinare, aceasta a devenit unul dintre cele mai complexe staruri ale momentului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nominalizarea primită la Premiile Oscar 2021 marchează un eveniment important în industria cinematografică. Viola Davis a devenit actrița de culoare cu cele mai multe nominalizări din istorie.

Actrița deține patru nominalizări, atât pentru rol secundar, cât și principal, pentru interpretările magistrale din producțiile Doubt, Fences, The Help și Ma Rainey’s Black Bottom.

Viola Davis face istorie la Oscar 2021

În vârstă de 55 de ani, Viola Davis și-a trecut deja în palmares un Premiu Oscar în 2017. L-a obținut pentru rolul secundar din Fences, iar această izbândă a valorat enorm la acel moment.

Gala cu numărul 93 a Premiilor Oscar vine cu o listă cel puțin interesantă la categoria „Cea mai bună actriță în rol principal”.

Reclamă

Pentru prima dată în istorie, două actrițe de culoare concurează pentru o statuetă mult râvnită. Bătălia se dă între Viola Davis și Andra Day, datorită rolului interpretat în United States vs Billie Holiday.

Viola Davis este privită cu admirație de colegii de branșă. Aceasta e cunoscută pentru performanțele teatrale pe care le-a marcat de-a lungul timpului.

Modul empatic de a juca și dedicarea cu care studiază personajele pe care le interpretează o transformă pe celebra actriță într-o concurență redutabilă pentru Frances McDormand, Andra Day, Vanessa Kirby și Carey Mulligan, celelalte aspirante la titlul de „Cea mai bună actriță în rol principal” la Oscar 2021. 

Reclamă

Viola Davis e genul de artist complet, căruia cu greu poți să îi găsești un cusur. Nu e doar un bun entertainer, ci are o prezență de spirit imposibil de ignorat. Unde mai pui că știe să cânte și nu are nevoie de prea multe ca să își cucerească audiența. 

Viola Davis în rolul lui Ma Rainey cântă la un microfon în timp ce este îmbrăcată într-un costum de epocă
Viola Davis a portretizat-o într-un mod magistral pe legendara cântăreață de blues Ma Rainey în filmul „Ma Rainey’s Black Bottom” / Profimedia Images

Ma Rainey’s Black Bottom, filmul care îi poate aduce încă un Premiu Oscar 

Anul 2020 a fost unul atipic din cauza pandemiei de coronavirus. Iar 2021 nu e cu mult diferit. Chiar și așa, într-o perioadă în care „industria cinematografică așa cum o știam” nu mai există, producția Ma Rainey’s Black Bottom și-a găsit drumul spre inimile publicului.

Filmul a putut fi vizionat pe Netflix începând cu luna decembrie a anului 2020. Reacțiile oamenilor după vizionare îl duc cu un pas mai aproape de succes și de recunoaștere internațională în cadrul galei de decernare a Premiilor Oscar 2021. 

Într-o perioadă în care o mulțime de personalități militează pentru diversitate și acceptare, performanța Violei Davis de a deveni cea mai nominalizată actriță de culoare la Premiile Oscar nu poate trece neobservată. 

Chadwick Boseman, nominalizat post-mortem la Oscar 2021

În plus, 2021 este și anul cu cele mai multe nominalizări ale actorilor de culoare la Premiile Oscar. Chadwick Boseman, a cărui moarte fulgerătoare a îndurerat întreaga lume a filmului, este nominalizat post-mortem la gala din acest an. 

Chadwick Boseman în Ma Rainey’s Black Bottom îmbrăcat cu un costum gri și o pălărie alături de doi cântăreți de jazz într-un decor de epocă
Chadwick Boseman în Ma Rainey’s Black Bottom / Profimedia Images

Luna august a anului 2020 a lăsat mai săracă industria cinematografică. Atunci, Chadwick Boseman a pierdut lupta împotriva cancerului. Trecerea în neființă a actorului a fost cu atât mai dureroasă cu cât puțini au fost cei care știau că acesta suferea de o boală necruțătoare. 

Moștenirea lăsată de Chadwick Boseman în lumea cinematografiei constă în două interpretări remarcabile în producțiile Da 5 bloods și Ma Rainey’s Black Bottom.

Pentru cea din urmă a și primit nominalizare la Oscar pentru „Cel mai bun actor”.

Chadwick Boseman Boseman a devenit al șaptelea actor din istorie nominalizat la Oscar post-mortem.  

Viola Davis, despre lupta dusă de-a lungul carierei cinematografice 

Deși se bucură de un real succes, Viola Davis nu și-a pierdut umanitatea. Recunoașterea a venit după o mulțime de lupte și piedici într-o industrie cunoscută pentru limitările impuse de-a lungul deceniilor. 

Actrița a preferat să fie deschisă cu privire la nedreptățile pe care le-a trăit în încercarea ei de a își consolida cariera. Ca femeie de culoare, Viola Davis a subliniat în nenumărate rânduri discrepanțele financiare dintre femei și bărbați în lumea filmului. 

În perioada 1990 – 2000, Viola Davis a muncit din greu pentru ca talentul său să fie recunoscut și apreciat la scară largă.

Deși a fost implicată în proiecte de renume, talentul său nu a fost apreciat la adevărata sa valoare. Chiar și nominalizările primite la premii importante nu i-au adus Violei Davis recunoașterea la care spera.

Conform Cheatsheet.com, a fost dezamăgită de felul în care specialiștii din industrie se raportează la munca ei. Acela a fost și momentul în care Viola Davis a decis atunci să se orienteze către producțiile televizate. 

Viola Davis îmbrăcată într-o rochie roșie țină în mână o statuetă Oscar
În 2017, a câștigat un Oscar și un Tony pentru rolul secundar din ”Fences” / Shutterstock

În timp ce presa vuia la vestea nominalizării și titra că Viola Davis face istorie la Oscar 2021. Reacția actriței e surprinzătoare.

Prin afirmațiile făcute, Viola Davis dezvăluie din nou realitatea ei, a omului descurajat, care s-a zbătut să reușească:

E reflexia lipsei de oportunități și acces la oportunități cu care se confruntă persoanele de culoare în acest domeniu.

Faptul că am primit patru nominalizări la Oscar în 2021 și că am devenit cea mai nominalizată actriță de culoare, toate sunt dovezi ale lipsei de șanse oferite artiștilor de culoare.

Viola Davis, într-un interviu acordat publicației Variety.com    

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×