Reclamă

Zile libere în 2024. Câte sărbători legale vor pica anul acesta în cursul săptămânii

Anul acesta vine cu multe vești bune pentru angajați. Românii vor avea parte de 17 zile libere în 2024. Acestor 17 zile de sărbătoare li se mai adaugă încă trei zile punte acordate de Guvern. Decizia aceasta va duce la mai multe weekenduri prelungite decât anul trecut.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 ianuarie 2024, 15:43

Anul acesta românii se vor bucura de mai mult timp pe care îl pot petrece cu cei dragi. În urma unui proiect al Guvernului s-a decis adăugarea celor trei zile. Proiectul a trecut și prin mâinile Ministerului Muncii și astfel au fost decise care vor fi „zilele punte” în anul 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zile libere în 2024

Decizia Guvernului susține că zilele libere se vor recupera prin prelungirea programului de muncă, scrie A1.ro. Ziua de 2 mai este considerată anul acesta drept „zi punte”. 1 mai va pica în 2024 într-o zi de miercuri, iar 2 mai devine pentru bugetari o zi liberă.

Acest lucru nu se întâmplă doar de Ziua Internațională a Muncii, ci și în cadrul altor două sărbători importante din România.

Luna august vine și ea cu o surpriză plăcută. Adormirea Maicii Domnului pic pe data de 15 , într-o zi de joi. În această situație s-a decis ca bugetarilor să li se mai acorde o zi liberă pentru a fi unită cu weekendul.

Astfel, ziua de 16 august 2024 va fi considerată zi liberă legală pentru această categorie de angajați. Luna decembrie vine și ea cu vești minunate.

Reclamă

27 decembrie 2024 va fi declarată zi liberă deoarece se situează între a doua zi de Crăciun și weekend. Mihai Constantin a fost cel care a anunțat că aceste trei zile vor fi libere pentru personalul instituțiilor și autorităților publice. Mai jos găsești lista cu zilele libere în 2024 și cum vor fi dispuse acestea.

 • 1 ianuarie – Anul Nou (luni)
 • 2 ianuarie – Anul Nou (marți)
 • 6 ianuarie – Bobotează (sâmbătă)
 • 7 ianuarie – Sfântul Ioan Botezătorul (duminică)
 • 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (miercuri)
 • 1 mai – Ziua Muncii (miercuri)
 • 2 mai – zi punte (joi)
 • 3 mai – Vinerea Mare
 • 5 mai – prima zi de Paște ortodox 2024 (duminică)
 • 6 mai – a doua zi de Paște ortodox 2024 (luni)
 • 1 iunie – Ziua Copilului (sâmbătă)
 • 23 iunie – Rusalii (duminică)
 • 24 iunie – A două zi de Rusalii (luni)
 • 15 august – Adormirea Maicii Domnului (joi)
 • 16 august – zi punte (vineri)
 • 5 octombrie – Ziua Educației (zi liberă doar pentru elevi și profesori)
 • 30 noiembrie – Sfântul Andrei (sâmbătă)
 • 1 decembrie – Ziua Națională a României (duminică)
 • 25 decembrie – prima de Crăciun (miercuri)
 • 26 decembrie – a doua zi de Crăciun (joi)
 • 27 decembrie – zi punte (vineri)

Zilele punte de anul acesta vor fi recuperate prin prelungirea programului de lucru. 2024 vine cu mult mai multe zile libere decât a avut anul 2023.

Reclamă

Ce minivacanță vor fi în anul 2024

Prima minivacanță a anului 2024 va avea loc în perioada 1-6 mai. Ziua de 1 mai va fi într-o miercuri, iar ziua de 2 mai (joi) va fi considerată punte. 

Ziua de vineri, 3 mai, este liberă deoarece se sărbătorește Vinerea Mare, iar luni (6 mai) va fi a doua zi de paști. Cea de-a doua minivacanță din acest an va avea loc în august, mai exact în perioada 15-18 august.

Ziua de 15 august pică într-o joi, iar vineri (16 august) va fi declarată zi punte pentru a se uni cu weekendul 17-18 august. Ultima minivacanță din an va avea loc în decembrie.

25-29 decembrie va fi ultima minivacanță a acestui an. Crăciunul pică într-o zi de miercuri. A doua zi de Crăciun este și ea considerată sărbătoare legală.

Cea de-a treia zi de Crăciun, 27 decembrie, va fi considerată zi punte și va fi unită cu weekendul 28-29 decembrie.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×