Reclamă

Zile libere în 2024. Câte sărbători legale vor pica anul acesta în cursul săptămânii

Anul acesta vine cu multe vești bune pentru angajați. Românii vor avea parte de 17 zile libere în 2024. Acestor 17 zile de sărbătoare li se mai adaugă încă trei zile punte acordate de Guvern. Decizia aceasta va duce la mai multe weekenduri prelungite decât anul trecut.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 4 ianuarie 2024, 15:43

Anul acesta românii se vor bucura de mai mult timp pe care îl pot petrece cu cei dragi. În urma unui proiect al Guvernului s-a decis adăugarea celor trei zile. Proiectul a trecut și prin mâinile Ministerului Muncii și astfel au fost decise care vor fi „zilele punte” în anul 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zile libere în 2024

Decizia Guvernului susține că zilele libere se vor recupera prin prelungirea programului de muncă, scrie A1.ro. Ziua de 2 mai este considerată anul acesta drept „zi punte”. 1 mai va pica în 2024 într-o zi de miercuri, iar 2 mai devine pentru bugetari o zi liberă.

Acest lucru nu se întâmplă doar de Ziua Internațională a Muncii, ci și în cadrul altor două sărbători importante din România.

Luna august vine și ea cu o surpriză plăcută. Adormirea Maicii Domnului pic pe data de 15 , într-o zi de joi. În această situație s-a decis ca bugetarilor să li se mai acorde o zi liberă pentru a fi unită cu weekendul.

Astfel, ziua de 16 august 2024 va fi considerată zi liberă legală pentru această categorie de angajați. Luna decembrie vine și ea cu vești minunate.

Reclamă

27 decembrie 2024 va fi declarată zi liberă deoarece se situează între a doua zi de Crăciun și weekend. Mihai Constantin a fost cel care a anunțat că aceste trei zile vor fi libere pentru personalul instituțiilor și autorităților publice. Mai jos găsești lista cu zilele libere în 2024 și cum vor fi dispuse acestea.

  • 1 ianuarie – Anul Nou (luni)
  • 2 ianuarie – Anul Nou (marți)
  • 6 ianuarie – Bobotează (sâmbătă)
  • 7 ianuarie – Sfântul Ioan Botezătorul (duminică)
  • 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (miercuri)
  • 1 mai – Ziua Muncii (miercuri)
  • 2 mai – zi punte (joi)
  • 3 mai – Vinerea Mare
  • 5 mai – prima zi de Paște ortodox 2024 (duminică)
  • 6 mai – a doua zi de Paște ortodox 2024 (luni)
  • 1 iunie – Ziua Copilului (sâmbătă)
  • 23 iunie – Rusalii (duminică)
  • 24 iunie – A două zi de Rusalii (luni)
  • 15 august – Adormirea Maicii Domnului (joi)
  • 16 august – zi punte (vineri)
  • 5 octombrie – Ziua Educației (zi liberă doar pentru elevi și profesori)
  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei (sâmbătă)
  • 1 decembrie – Ziua Națională a României (duminică)
  • 25 decembrie – prima de Crăciun (miercuri)
  • 26 decembrie – a doua zi de Crăciun (joi)
  • 27 decembrie – zi punte (vineri)

Zilele punte de anul acesta vor fi recuperate prin prelungirea programului de lucru. 2024 vine cu mult mai multe zile libere decât a avut anul 2023.

Reclamă

Ce minivacanță vor fi în anul 2024

Prima minivacanță a anului 2024 va avea loc în perioada 1-6 mai. Ziua de 1 mai va fi într-o miercuri, iar ziua de 2 mai (joi) va fi considerată punte. 

Ziua de vineri, 3 mai, este liberă deoarece se sărbătorește Vinerea Mare, iar luni (6 mai) va fi a doua zi de paști. Cea de-a doua minivacanță din acest an va avea loc în august, mai exact în perioada 15-18 august.

Ziua de 15 august pică într-o joi, iar vineri (16 august) va fi declarată zi punte pentru a se uni cu weekendul 17-18 august. Ultima minivacanță din an va avea loc în decembrie.

25-29 decembrie va fi ultima minivacanță a acestui an. Crăciunul pică într-o zi de miercuri. A doua zi de Crăciun este și ea considerată sărbătoare legală.

Cea de-a treia zi de Crăciun, 27 decembrie, va fi considerată zi punte și va fi unită cu weekendul 28-29 decembrie.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×