Reclamă

Orășel de munte ca în Alpii elvețieni la o oră de București. De ce mulți români își petrec vacanța de iarnă aici

Bansko este un orășel de munte ca în Alpii elvețieni și se află la doar o oră de București. Mulți români aleg să-și petreacă vacanța de iarnă aici datorită peisajelor superbe. Stațiunea de schi se află în sud-vestul Bulgariei și poți ajunge într-o oră cu avionul sau în șase ore dacă alegi să mergi cu mașina.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 5 decembrie 2023, 6:24

Sărbătorile de iarnă vin la pachet și cu vacanțe de vis. Dacă îți dorești să pleci într-o aventură neașteptată, atunci îți recomandăm o stațiune montană care se află la doar o oră de zbor de Capitala României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Orășel de munte ca în Alpii elvețieni la o oră de București

Dacă îți place să schiezi sau să te dai cu placa de snowboard, atunci această stațiune te va cuceri din prima. Zăpada din Bansko este desprinsă din peisajele de poveste. Este unul dintre acele locuri plăcute în lunile de vară, dar îndată ce vremea se răcește stațiunea devine cu adevărat magică.

Se pot face o mulțime de activități în aer liber. Te poți bucura de drumeții sau de plimbări liniștite printre clădirile istorice. Atmosfera este editată în sezonul de iarnă, iar acest lucru se datorează turiștilor dornici de distracție. Orașul este ușor accesibil dacă alegi să pleci din București.

Dacă vrei să-ți prelungești sejurul poți alege să începi cu o vizită în Sofia, capitala Bulgariei, iar de acolo să-ți continui plimbarea în Bansko. Ține cont de faptul că stațiunea este situată în Munții Pirin din Bulgaria, iar vremea tinde să fie foarte rece în lunile decembrie, ianuarie, chiar și în februarie.

Pentru o vacanță în acest orășel este bine să-ți pregătești haine cât mai groase. Temperatura medie este în jur de 5 – 10 grade Celsius, însă în lunile de iarnă scade chiar și până la minus 5 grade Celsius. Zăpada nu cade doar pe pârtiile special amenajate, ci se așterne și peste orășel.

Reclamă

Cum arată Bansko în perioada de iarnă

Este greu să nu te rămâi impresionată atunci când vezi peisajele din acest orășel. Atmosfera din Bansko în timpul iernii este desprinsă din filme. Totul pare că e dintr-un basm superb de iarnă. Orășelul este calm și liniștit, iar localnicii și turiștii dau dovadă de înțelegere și armonie.

Publicațiile internaționale scriu că localnicii sunt prietenoși, iar căldura orașului radiază printre peisajele de poveste. Centrul orașului este împodobit pentru sărbătorile de iarnă și abundă în magazine și restaurante cu preparate tradiționale.

Reclamă

Aici poți încerca unele dintre cele mai delicioase mâncăruri din regiune, făcute cu ingrediente proaspete de localnici. Totodată, te poți bucura de sporturile de iarnă alături de grupul de prieteni. Este un oraș prietenos pentru un cuplu, o familie sau o gașcă de prieteni pusă pe distracție.

Stațiunea este considerată „capitala schiluli”, motiv pentru care o mulțime de împătimiți a-i sporturilor de iarnă vin anul aici. Dacă nu te-ai decis unde vrei să mergi în vacanța de iarnă, descoperă aici lista târgurilor de Crăciun din Europa în 2023.

Ce poți face în Bansko pe perioada iernii

Cei mai mulți turiști aleg acest orășel datorită posibilității de a practica sporturi de iarnă. Există o mulțime de sporturi care pot fi practicate pe pârtiile din Bansko.

Bansko este considerată de mulți cea mai populară stațiune de schi din Bulgaria. Cei mai mulți consideră ca poate rivaliza cu Alpii. Stațiunea are pârtii de schii cu grade diferite de dificultate, fiind ideale pentru profesioniști, dar și pentru începători.

Întotdeauna a existat multă zăpadă naturală, dar se apelează și la zăpada artificială pentru a asigura cele mai bune condiții pentru a practica sporturile de iarnă. Dacă nu ești o amatoare a sporturilor de iarnă, atunci te poți bucura de o plimbare prin centrul istoric al orașului.

Centrul Vechi este plin de povești uimitoare. Cele mai multe case au fost construite în jurul secolului al XVIII-lea. Orașul datează din secolele IX – X, însă clădirile de la acea vreme nu s-au păstrat în întregime. Totuși, te poți bucura de străzile medievale și de frumusețea clădirilor care au rămas.

Mai mult, stațiunea are o mulțime de izvoare termale interioare, dar și exterioare.

Dacă îți dorești o vacanță la spa, atunci acesta este locul potrivit pentru câteva zile de răsfăț. Izvoarele termale sunt cele care te vor ajuta să te relaxezi în profunzime și să te bucuri de momente de liniște și bucurie.

Nu uita că stațiunea de vis se află la doar o oră de București. Poți ajunge aici rapid cu ajutorul avionului sau poți alege să conduci câteva ore pentru a te bucura de peisaje de poveste, scriu cei de la Europeinwinter.com. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×