Reclamă

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Ce oraș din România se află pe listă

De la Budapesta la Praga, mergi mai departe pentru cumpărăturile tale festive anul acesta. Ele sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Nu ezita să te bucuri de atmosfera din cele mai magice piețe europene.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 30 noiembrie 2023, 8:21

Ca de basm, așa sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. De la cabanele din Budapesta, care răspândesc parfumurile îmbietoare ale prăjiturilor tradiționale cu miere, până la numeroasele piețe istorice ale Germaniei, toate sunt de vizitat într-o binemeritată pauză de weekend.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023

Orașele Europei sunt superbe de vizitat în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, magia lor este și mai intensă în perioada sărbătorilor de iarnă.

Colmar, Franța: 24 noiembrie – 29 decembrie

La puțin peste două ore de la Paris cu trenul, Colmar și-a făcut un renume ca un oraș demn de basm. Are o atmosferă greu de descris atunci când vine vorba de Crăciun. Vei găsi nu mai puțin de șase târguri de Crăciun chiar în centrul orașului medieval. În fiecare miercuri și sâmbătă după-amiază, poți asculta corurile de copii cântând colinde tradiționale pe bărci iluminate pe canalul din cartierul „Mica Venise”.

Reclamă

Praga, Cehia: 2 decembrie 2023 – 6 ianuarie 2024

Peisajul de basm din Praga, cu străzi pietruite și arhitectură elaborată, o face un cadru magic de Crăciun. Ușor de ajuns din București, atât cu mașina, cât și cu avionul, capitala Cehiei găzduiește cea mai impresionantă piață de Crăciun din țară. Acolo vei găsi meșteșuguri locale, jucării din lemn și mâncăruri tradiționale.

Reclamă

Berlin, Germania: 27 noiembrie – 30 decembrie 2023

Berlinul trăiește din plin atmosfera de Crăciun. Are peste 100 de târguri care au loc în orașul german în fiecare an. Piața de Crăciun de pe Alexanderplatz este deosebit de populară, cu arome de Bratwurst, turtă dulce și vin fiert care plutesc prin aerul orașului.

Budapesta, Ungaria: 24 noiembrie – 31 decembrie 2023

Piața Vorosmarty, o piață din inima Budapestei, se transformă într-o piață festivă, cu parfum de prăjituri tradiționale cu miere, vin fiert, scorțișoară și brad, care răsună din colibe în stil cabană, în timp ce două scene în aer liber găzduiesc spectacole live și muzică.

Viena, Austria: 11 noiembrie – 26 decembrie 2023

Viena prinde viață cu festivități și lumini în timpul iernii. Zăpada acoperă adesea orașul, patru piețe diferite de Crăciun răsar pe străzile pietruite, iar localnicii se bucură de glühwein, castane și prăjituri de Crăciun. Nu rata ferestrele de Advent ale Rathaus (primăriei), care sunt decorate de artiști locali, și iluminarile feerice ale copacilor din Rathauspark.

Craiova, România: 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024

Craiova nu este capitala României, dar se pare că anul acesta a câștigat detașat titlul de cel mai frumos târg de Crăciun din România. Patru piețe tematice, Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare, îmbracă haine de sărbătoare în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cei care aleg să viziteze târgul de Crăciun din Craiova se vor bucura de produse alimentare și obiecte de artizanat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×