Reclamă

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Ce oraș din România se află pe listă

De la Budapesta la Praga, mergi mai departe pentru cumpărăturile tale festive anul acesta. Ele sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Nu ezita să te bucuri de atmosfera din cele mai magice piețe europene.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 30 noiembrie 2023, 8:21

Ca de basm, așa sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. De la cabanele din Budapesta, care răspândesc parfumurile îmbietoare ale prăjiturilor tradiționale cu miere, până la numeroasele piețe istorice ale Germaniei, toate sunt de vizitat într-o binemeritată pauză de weekend.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023

Orașele Europei sunt superbe de vizitat în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, magia lor este și mai intensă în perioada sărbătorilor de iarnă.

Colmar, Franța: 24 noiembrie – 29 decembrie

La puțin peste două ore de la Paris cu trenul, Colmar și-a făcut un renume ca un oraș demn de basm. Are o atmosferă greu de descris atunci când vine vorba de Crăciun. Vei găsi nu mai puțin de șase târguri de Crăciun chiar în centrul orașului medieval. În fiecare miercuri și sâmbătă după-amiază, poți asculta corurile de copii cântând colinde tradiționale pe bărci iluminate pe canalul din cartierul „Mica Venise”.

Reclamă

Praga, Cehia: 2 decembrie 2023 – 6 ianuarie 2024

Peisajul de basm din Praga, cu străzi pietruite și arhitectură elaborată, o face un cadru magic de Crăciun. Ușor de ajuns din București, atât cu mașina, cât și cu avionul, capitala Cehiei găzduiește cea mai impresionantă piață de Crăciun din țară. Acolo vei găsi meșteșuguri locale, jucării din lemn și mâncăruri tradiționale.

Reclamă

Berlin, Germania: 27 noiembrie – 30 decembrie 2023

Berlinul trăiește din plin atmosfera de Crăciun. Are peste 100 de târguri care au loc în orașul german în fiecare an. Piața de Crăciun de pe Alexanderplatz este deosebit de populară, cu arome de Bratwurst, turtă dulce și vin fiert care plutesc prin aerul orașului.

Budapesta, Ungaria: 24 noiembrie – 31 decembrie 2023

Piața Vorosmarty, o piață din inima Budapestei, se transformă într-o piață festivă, cu parfum de prăjituri tradiționale cu miere, vin fiert, scorțișoară și brad, care răsună din colibe în stil cabană, în timp ce două scene în aer liber găzduiesc spectacole live și muzică.

Viena, Austria: 11 noiembrie – 26 decembrie 2023

Viena prinde viață cu festivități și lumini în timpul iernii. Zăpada acoperă adesea orașul, patru piețe diferite de Crăciun răsar pe străzile pietruite, iar localnicii se bucură de glühwein, castane și prăjituri de Crăciun. Nu rata ferestrele de Advent ale Rathaus (primăriei), care sunt decorate de artiști locali, și iluminarile feerice ale copacilor din Rathauspark.

Craiova, România: 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024

Craiova nu este capitala României, dar se pare că anul acesta a câștigat detașat titlul de cel mai frumos târg de Crăciun din România. Patru piețe tematice, Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare, îmbracă haine de sărbătoare în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cei care aleg să viziteze târgul de Crăciun din Craiova se vor bucura de produse alimentare și obiecte de artizanat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×