Reclamă

Sfaturi pentru a face faţă stresului de sărbători. La ce concluzii au ajuns specialiștii

Agitaţia din sezonul sărbătorilor îţi provoacă o stare de anxietate? O zi întreagă petrecută în sânul familiei reprezintă cea mai minunată perioadă a anului, însă gândul la cumpărarea de cadouri pentru aceştia poate fi o corvoadă. Descoperă câteva sfaturi pentru a face faţă stresului de sărbători. Iată la ce concluzii au ajuns specialiștii.

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 13 noiembrie 2023, 6:01

Înainte ca stresul sărbătorilor să se strecoare în viața ta, citeşte în continuare pentru a afla cum să te bucuri de sezonul al sărbătorilor.

Sfaturi pentru a face faţă stresului de sărbători

Stresul din vacanță poate afecta pe oricine, chiar și pe copii. Sunt multe așteptări în preajma sărbătorilor. Mulți oameni asociază sărbătorile cu întâlniri sociale, petreceri și amintiri fericite. Aceste așteptări pot duce însă la stres.

Poate deveni rapid copleșitor să faci fiecare masă demnă de premiu și fiecare cadou împachetat să arate perfect. Găsirea timpului pentru a participa la fiecare petrecere sau a simți că nu ai fost invitat la suficiente petreceri poate provoca, de asemenea, stres.

Există, de asemenea, dorința de a executa fiecare tradiție și de a participa la fiecare eveniment pentru a te asigura că fiecare zi este memorabilă.

Reclamă

Când adăugi povara financiară, călătoriile și vizitarea membrilor familiei, stresul se poate acumula rapid.

Sărbătorile pot fi, de asemenea, o perioadă dificilă a anului pentru persoanele care și-au pierdut prietenii și membrii familiei. Amintirea pierderii poate face mai greu să faci față factorilor de stres din sezonul sărbătorilor.

Există modalități de a face față stresului de vacanță, dar mai întâi trebuie să înțelegi factorii declanșatori. Anumite situații te fac să te simți copleșit?

Când te simți stresat, opreşte-te şi încearcă să iei în considerare ce îţi poate cauza anxietatea. Odată ce îţi înțelegeți factorii declanșatori, foloseşe aceste sfaturi simple pentru a limita factorii de stres din vacanță.

Reclamă

Planifică din timp

Găsirea timpului pentru toate activitățile de vacanță poate fi dificilă. Pe lângă angajamentele de sărbători, s-ar putea să fii nevoit să faci față și unui trafic crescut

Crearea unui plan de acțiune poate ajuta la ameliorarea stresului. Notează toate lucrurile pe care trebuie să le faci, astfel încât să poți prioritiza lucrurile care sunt cele mai importante. O listă împiedică, de asemenea, ca obiectivele să-ţi scape din vedere, relatează Healthline.

Pune-te pe primul loc

Actul de a oferi primește atât de multă atenție în timpul sărbătorilor, încât poate fi ușor să uiți să îţi oferi şi ţie un cadou. Să ai grijă de tine însuți te poate ajuta să ai grijă de ceilalți.

Acordă-ţi ceva timp pentru a face lucruri care îţi plac. Găseşte timp să faci exerciții fizice, să planifici o cină în oraș sau doar să îţi iei câteva minute de aer proaspăt. Nu uita de importanța unui somn normal.

Ține-ți finanțele sub control

Dacă te îngrijorează cheltuielile și cum te vor afecta după încheierea sărbătorilor, fii realist cu privire la ceea ce îţi poţi permite.

Sentimentul din spatele unui cadou este mai important decât costul. Creează un buget și respectă-l.

Cheltuiește doar ceea ce îți poți permite și, dacă nu ai capacitatea de a cheltui nimic, pregăteşte ceva de mâncare sau oferă talentele și timpul tău prietenilor și celor dragi.

Onorează-i pe cei dragi pe care i-ai pierdut

Poate fi dificil să sărbătorești sezonul sărbătorilor dacă ai pierdut pe cineva drag ție sau dacă distanța îngreunează petrecerea timpului împreună, scrie Good Housekeeping.

Petrece acest sezon de sărbători reflectând asupra amintirilor speciale ale celor dragi pierduți. Ia în considerare să faci ceva semnificativ în onoarea lor.

Și dacă nu poţi petrece timp cu cei dragi, oferiă-ţi timpul voluntar unei organizații locale în care fața ta zâmbitoare ar putea schimba ziua cuiva.

Nu îţi fie teamă să spui nu

Înțelege că este în regulă să spui nu. Încearcă să spui „da” evenimentelor și lucrurilor despre care știi că îţi vor aduce bucurie. Spune „nu” obligațiilor despre care știi că îți vor provoca dureri de inimă și dezamăgire.

Dacă a lucra suplimentar îţi aduce o bucurie, atunci merită să o faci. Dar dacă ruda ta care trece granița te invită la o petrecere de vacanță şi nu vrei să participi, refuză. Vei experimenta mai puțin stres și te vei simţi eliberat ulterior.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Parteneri care stau îmbrățișați în pădure și zâmbesc pe un fundal de toamnă
Horoscop
3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023. Vezi dacă te numeri printre ele
A venit acel momentul al anului în care numărăm zilele până vom ajunge la un nou 1 ianuarie. Până atunci, 3 zodii care au noroc în dragoste pe 2 decembrie 2023 vor finaliza perioada...
2
O femeie frumoasă care stă acoperită cu un cardigan alb cu pene
Horoscop
Ce zodie e în decembrie. Calități și defecte ale persoanelor născute în această lună
Pe măsură ce anul se apropie de sfârșit, cei născuți în decembrie sunt sub semnul zodiacal Săgetător sau Capricorn. Simbolizat de arcaș, Săgetătorii sunt cunoscuți pentru natura lor aventuroasă, curiozitatea intelectuală și deschiderea în...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Imagine de la târgul de Crăciun din Craiova
Timp liber
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Ce oraș din România se află pe listă
De la Budapesta la Praga, mergi mai departe pentru cumpărăturile tale festive anul acesta. Ele sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa de vizitat în 2023. Nu ezita să te bucuri de...
5
O femeie frumoasă care aleargă pentru a ilustra ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi zilnic
Sănătate
Ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi. Schimbările pe care le poți resimți rapid
Oare ce se întâmplă în corpul tău dacă alergi în fiecare zi? Multe persoane care iubesc să alerge și-au pus această întrebare. Au achiziționat aparatele ideale de măsurare a efortului fizic. Pentru mulți alergatul...
PARTENERI
×