Reclamă

Singura dependență care este acceptată la nivel mondial. Milioane de femei își riscă sănătatea astfel

Specialiștii vorbesc despre singura dependență care este acceptată la nivel mondial. Milioane de femei își riscă sănătatea astfel, dar multe dintre ele nu realizează despre ce e vorba sau cu ce s-ar putea confrunta. Să fii „dependentă de muncă” a ajuns să fie un lucru acceptat la nivelul societății în care trăim.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 10 octombrie 2023, 6:04

Societatea în care trăim a evoluat din foarte multe puncte de vedere. Fetele sunt învățate acum, de la o vârstă foarte fragedă, că independența financiară este primordială. Multe femei ajung să nu mai găsească un echilibru între viața profesională și cea privată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Singura dependență care este acceptată la nivel mondial

Specialiștii susțin că aceasta este singura dependență acceptată la nivel mondial. Tot aceștia spun că persoanele care s-au născut între anii 1980 și 1990 au crescut cu ideea progresului.

Aceste persoane știu că dacă studiază și muncesc suficient de mult, atunci pot atinge „succesul”. Totuși, mulți specialiști spun că acestea sunt „narațiuni din ficțiune”.

La începutul secolului XXI, multe dintre aceste narațiuni s-au bazat pe un stereotip feminin în care identitatea și valoarea unei femei au fost construite în jurul rolului său în sistemul capitalist, scrie Forbes. Astfel, multe femei ajung să petreacă nenumărate ore suplimentare din dorința de a se integra în societatea actuală.

Multe femei ajung să uite noțiunea timpului și să petreacă la birou ore în șir din dorința de a obține independența financiară. De altfel specialiștii susțin că multe mesaje actuale transmit ideea că independența financiară se obține doar dacă „trăiești pentru muncă”.

Reclamă

Ce spun specialiștii despre dependența de muncă

Specialiștii susțin că „dependența de muncă” nu este considerată în prezent drept o „dependență reală”. Sigur și tu ai auzit de termenul de workaholic, termen care face referire tocmai la această dependență.

Psihologii încearcă să tragă un semnal de alarmă spunând că oamenii care suferă de „dependența de muncă”nici măcar nu realizează acest lucru.

Reclamă

„Sistemul actual este privit într-o lumină pozitivă dacă, pe lângă jobul pe care îl ai, mai ai și alte proiecte care îți ocupă timpul. Dependența de muncă este greu sesizabilă în societatea actuală”, a declarat un specialist pentru El Pais.

Societatea actuală nu privește „dependența de muncă„ drept o problemă, ci o consideră o unealtă necesară pentru a atinge succes. Totuși, referințele culturale se schimbă rapid, motiv pentru care tot mai multe persoane specializate încearcă să tragă un semnal de alarmă.

Mulți specialiști susțin că stresul ar putea avea și „efecte pozitive” asupra vieții. Descoperă și tu care sunt aceste efecte asupra societății actuale.

Motivul pentru care femeile devin dependente de muncă

Dependența de muncă poate fi experimentată atât de femei, cât și de către bărbați. Cu toate acestea, dependența de muncă este mai des întâlnită la femei, scriu publicațiile internaționale.

Multe dintre femeile din sociatetea actuală ajungă să fie dependente de muncă din dorința de a nu depinde financiar de alte persoane. „Dependența financiară” poate declanșa o adevărată frică la nivelul femeilor, scriu specialiștii.

Lipsa de încredere în partenerul de cuplu poate duce la o dorință și mai puternică de a te asigura că nu depinzi sub nicio formă de o altă persoană.

Identitatea femeilor ajunge să fie strâns legată de cariera pe care o are, un joc care este mult mai mare decât cel de obținere a independenței financiare. Specialiștii spun că multe femei ajung să caute validarea societății actuale prin prisma carierei și a succesului obținut.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×