Deși în trecut unele studii au sugerat că ar putea avea efecte negative asupra sănătății, cercetări recente au demonstrat că acest tip de cafea oferă numeroase beneficii, în special pentru sistemul imunitar.
Tipul de cafea care susține imunitatea
Atunci când este preparată ca băutură, cafeaua conține atât compuși volatili, cât și non-volatili, inclusiv carbohidrați, compuși azotați, lipide, vitamine, minerale, compuși fenolici și alcaloizi. Concentrația acestor substanțe variază în funcție de cantitatea de cafea măcinată utilizată, metodele de prăjire și preparare, calitatea apei și alte ingrediente adăugate.
Cafeaua cu ciuperci: un trend costisitor cu beneficii limitate
Ai observat că tot mai mulți oameni de pe rețelele sociale savurează o băutură caldă asemănătoare cafelei, dar făcută cu ciuperci? Nu ești singura
Ciupercile sunt folosite de mii de ani în medicina tradițională chineză și ayurvedică. Acestea au devenit din ce în ce mai populare în lumea occidentală. Pudrele, extractele, tonicele și suplimentele cu ciuperci sunt promovate intens pentru diverse beneficii.
„Surprinzător, cafeaua cu ciuperci are un gust foarte asemănător cu cel al cafelei obișnuite”, spune Beth Czerwony, nutriționist. „Până la urmă, este cafea amestecată cu extracte de ciuperci.”
Cafeaua cu ciuperci este disponibilă în mai multe forme, cea mai comună fiind sub formă de granule similare cu cafeaua măcinată obișnuită. Ciupercile trec printr-un proces de uscare și extracție, iar compușii benefici sunt apoi amestecați cu cafeaua clasică.
Deoarece conține cafea, gustul rămâne familiar. Pe piață există diverse variante, precum cafea măcinată cu extracte de ciuperci, plicuri instant de cafea cu ciuperci, capsule de cafea cu ciuperci.