Reclamă

10 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

Sunt multe capodopere cinematografice care au apărut de-a lungul timpului, atât de multe încât nu le-am putea cuprinde vreodată. De la comedii savuroase la povești de dragoste nemuritoare, ți-am pregătit o listă cu 10 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Publicat: 22 mai 2021, 7:17 / Actualizat: 22 mai 2021, 9:21

Filmele reușesc întotdeauna să transmită mesaje pline de substanță. Multe dintre ele au rămas simbolice în istoria cinematografiei prin tehnicile de filmare folosite, povestea pe care au spus-o sau actorii care le-au dat viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

În ultimii ani s-au realizat din ce în ce mai multe producții cinematografice. Însă câte din acestea vor reuși să treacă testul timpului și să devină nemuritoare? Nume mari de la Hollywood au încântat publicul timp de mai multe generații, iar producțiile pe care ți le-am pregătit sunt printre cele mai emblematice filme ale vremii lor.

De la viața plină de glamour a anilor ’50 la poveștile pline de suspans ale secolului XXI există un film pentru fiecare tip de personalitate în parte. Pregătește-ți floricelele preferate și alege unul din cele 10 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Din cele 10 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață, am ales pentru tine cinci filme care au marcat istoria cinematografiei pentru totdeaună.

Actrițe importante ale vremii precum Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor sau Ingrid Bergman au adus lumea filmului la un nou nivel. Artistele s-au bucurat de recunoaștere și apreciere chiar și după ce au încetat din viață. De aceea am ales pentru tine cinci filme reprezentative pentru cariera fiecărei dive hollywoodiene.

Reclamă

Casablanca – 1942

Regia: Michael Curtiz
Cu: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Casablanca este un film cu o poveste de dragoste nemuritoare și îi are drept protagoniști pe Humphrey Bogart și Ingrid Bergman. Producția a fost considerată drept una dintre cele mai bune ale secolului XX, câștigând Premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Reclamă

Personajele, muzica și toată energia din film te vor transpune într-o poveste de iubire care a fost supusă dramei celui de-Al Doilea Război Mondial. Chimia actorilor te va face să visezi cu ochii deschiși la iubirea și magia din Casablanca.

Some Like It Hot – 1959

Regia: Billy Wilder
Cu: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon

Al doilea din cele 10 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață este comedia Some Like It Hot. Când doi muzicieni sunt martori la o crimă dintr-un garaj întunecat, aceștia se văd nevoiți să fugă de gangsterii din Chicago. Rămași fără bani decid să se deghizeze în femei pentru a pleca în Florida cu o trupă de cântărețe.

Acțiunea devine și mai interesantă când cei doi se îndrăgstesc de Sugar Kane, interpretată de celebra actriță Marilyn Monroe. O comedie savuroasă cu un deznodământ neașteptat care te va face să o iubești pe frumoasa Marilyn Monroe.

Breakfast at Tiffany’s – 1961

Regia: Blake Edwards
Cu: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal

Pelicula din 1961 are parte de interpretarea magnifică a actriței Audrey Hepburn. Filmul încearcă să creeze imaginea unei vieți trăite într-un magazin de lux. Ținutele elegante ale personajului principal alături de bijuteriile sale sclipitoare te vor face s-o invidiezi. Dacă vrei să te simți asemenea unei bijuterii prețioase, atunci acest film îți va da ocazia să ai întreaga lume la picioarele tale.

Cleopatra – 1963

Regia: Joseph L. Mankiewicz
Cu: Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison

O altă producție din cele 10 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață este Cleopatra. Un film istoric și o poveste de dragoste care o au în centru pe inegalabila Elizabeth Taylor. Este cu siguranță unul dintre cele mai costisitoare filme care au ieșit de pe ușile Studiourilor Twentieth Century Fox. Filmările au fost extrem de elaborate și au durat aproape trei ani. Producția a reușit să câștige mai multe Premii Oscar printre care se numără cele pentru costume, efecte speciale și decoruri. Filmul a făcut ca celebra Elizabeth Taylor să fie asociată pentru totdeauna cu una dintre cele mai frumoase femei din istoria Egiptului Antic.

Nu doar producțiile vechi se află pe lista cu cele 10 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Multe producții cinematografice au reușit să scrie istorie în ciuda faptului că nu au făcut parte din epoca de aur a studiourilor de la Hollywood. Actori cunoscuți precum Leonardo DiCaprio, Julia Roberts, Richard Gere sau Joaquin Phoenix au adus la viață unele dintre cele mai carismatice personaje. Pe lângă aceste producții care au reușit să spargă bariera timpului, anul 2021 a reușit să surprindă și el cu filme mult așteptate de către public

Dirty Dancing – 1987

Regia: Emile Ardolino
Cu: Patrick Swayze, Jennifer Grey, Jerry Orbach

O dramă romantică care surprinde povestea unei tinere ce se îndrăgostește de instructorul său de dans într-o vacanță cu părinții. Premiera filmului a avut loc în 1987 și a reușit să facă încasări de peste 200 de milioane de dolari. Filmul este consacrat și pentru celebra melodie The Time Of My Life produsă de Jimmy Lenner. Popularitatea filmului a crescut și mai mult în 2004 când a fost realizată pelicula Dirty Dancing: Havana Nights.

Pretty Woman – 1990

Regia: Garry Marshall
Cu: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander

Frumoasa Julia Roberts joacă rolul unei femei a cărei destin se schimbă radical într-o noapte când îl întâlnește pe Edward Lewis. Bogat și carismatic, acesta o angajează pe Vivian Ward să-i fie escortă la întâlnirile sale cu partenerii de afaceri. O poveste remarcabilă despre o transformare uimitoare. Vivian, femeia nonconformistă și plină de viață ajunge să-l cucerească pe bărbatul stilat și plin de eleganță. O comedie romantică ce te va face să te îndrăgostești de povestea celor două personaje.

The Devil Wears Prada – 2006

Regia: David Frankel
Cu: Anne Hathaway, Meryl Streep, Adrian Grenier

O altă producție din cele 10 filme pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață este The Devil Wears Prada. Filmul promovează independența femeilor ambițioase și muncitoare. Distribuția a înregistrat un real succes și datorită ținutelor extravagante pe care Anne Hathaway le-a purtat cu multă eleganță și stil. Dacă ești pasionată de modă și tot ce se întâmplă în spatele acestei industrii, atunci acesta este filmul potrivit pentru tine

The Wolf of Wall Street – 2013

Regia: Martin Scorsese
Cu: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

Leonardo DiCaprio este cunoscut mai ales pentru rolul său din filmul Titanic. Însă nimic nu descrie mai bine o realitate istorică decât filmul pe care a reușit să-l aducă la viață cu rolul lui Belfort. Deși a primit multe critici de-a lungul timpului, producția este o capodoperă cinematografică ce te va face să înțelegi felul bizar și plin de adrenalină în care se produc banii pe Wall Street. O comedie biografică ce te va ține în suspans pe tot parcursul vizionării.

Joker – 2019

Regia: Todd Phillips
Cu: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

Ultimul film din listă este Joker. Un thriller psihologic produs de nimeni altul decât Todd Phillips. Dacă ești fană a filmelor cu supereroi atunci trebuie să vezi această peliculă. Povestea îl are la bază pe unul dintre cele mai intrigante personaje de benzi desenate, Jokerul. Filmul a vrut să ofere un trecut al celui mai cunoscut dușman pe care l-a avut vreodată de înfruntat Batman. Pe lângă poveste, tehnica cinematografică folosită a stârnit admirația multor critici de film. Un film care te va face cu siguranță să privești mai atent în profunzimile sufletului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×