Reclamă

Activități creative de 1 iunie. Cum să-i oferi micuțului tău amintiri de neuitat de Ziua Copilului

Una dintre cele mai speciale zile din an pentru un micuț este chiar Ziua Copilului. O zi dedicată în întregime celebrării frumuseții copilăriei. Este un moment unic prin care poți să-i oferi copilului tău clipe de neuitat. Pentru a face din această zi una cât mai deosebită ți-am pregătit o serie de activități creative pe care să le faceți împreună de 1 iunie.

Publicat: 31 mai 2021, 14:40

Ca orice părinte îți dorești să faci ceva memorabil pentru micuțul tău. Uneori devine dificil să planifici activități speciale, mai ales când timpul îți este atât de ocupat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, an de an trebuie să te înarmezi cu răbdare și creativitate pentru a putea organiza ceva inedit. Cel mai important este să-ți organizezi o listă cu activități care să-l implice atât pe micuț, cât și pe tine.

Activități creative de 1 iunie

Obiceiurile și activitățile de 1 iunie diferă de la o zonă la alta, însă toate au un scop comun, celebrarea copilăriei alături de cei mici. Copiii sunt centrul atenției și se bucură de parade uimitoare, spectacole amuzante, baloane colorate și jocuri menite să le dezvolte creativitatea.

Ziua Internațională a Copilului trebuie sărbătorită întotdeauna în raport cu dorințele și așteptările celor micuți. Încearcă să-l implici în activități distractive care să-l facă să-și amintească bucuros de aceste momente petrecute alături de tine și ceilalți copii.

Picnic în aer liber

Reclamă

Picnicul este una din acele activități creative de 1 iunie pe care nu ar trebui să le ratezi. Este un moment perfect pentru a explora frumusețea împrejurimilor și pentru a-l aduce pe cel mic mai aproape de natură. Un picnic în parc sau poate chiar la munte poate să fie o idee minunată pentru a sărbătorii Ziua Copilului.

o masă cu șase sandwich-uri pentru copii decorate cu fructe precum afine, banane și căpșune pentru a crea imagini cât mai amuzante pentru cei mici
Exersează-ți creativitatea și oferă-i copilului tău sandviciuri și gustări decorate cât mai amuzant / Shutterstock

Poți să pregătești sucuri naturale și nenumărate delicatese pentru prichindei. Exersează-ți creativitatea și oferă-i copilului tău sandviciuri și gustări decorate cât mai amuzant. Este o oportunitate minunată se te apropii de cel mic. În plus, întreaga familie se va bucura să ia masa în aer liber.

Reclamă

Petreceri tematice

O petrecere tematică este întotdeauna un mod inedit pentru a-l surprinde pe cel mic, mai ales dacă aceasta este organizată în aer liber. Alege împreună cu micuțul tău tema petrecerii și planifică decorul și costumele. Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să-i inviți cei mai buni prieteni și să începeți distracția.

O fetiță și un băiețel într-o grădină îmbrăcați foarte colorat în timp ce încearcă să lovească o Pinata colorată în formă de căluț într-una din acele activități creative de 1 iunie
Dacă ai în apropiere un copac, poți să-l surprinzi pe cel mic cu un joc de Piñata / Shutterstock

Dacă ai în apropiere un copac, poți să-l surprinzi pe cel mic cu un joc de Piñata. Este una din acele activități creative de 1 iunie pe care trebuie să le faci alături de cel mic măcar o dată în viață. Deși este o tradiție mexicană, a devenit tot mai populară în rândul românilor. Piñata poate să fie confecționată chiar de tine sau o poți cumpăra de la magazinele specializate în organizarea petrecerilor. Orice ai alege, cel mic se va bucura să se joace cu o Piñata colorată și să descopere suprizele ascunse în interiorul ei.

Spectacole și evenimente muzeale

În orice loc din țară te-ai afla, există multe activități creative de 1 iunie organizate deja pentru prichindei. În capitală, de exemplu, Muzeul Național al Literaturii Române a pregătit programe cât mai diversificate pentru cei mici. De la ateliere creative, până la expoziții de benzi desenate, o să găsești tot ce ai nevoie pentru a-l surprinde pe cel mic. Nici celelate insituții nu s-au lăsat mai prejos.

O piesă de teatru în umbră unde se poate observa un copil călare pe un cal în timp ce se luptă cu un dragpn în spatele unui așternut alb luminat cu o lampă pentru a forma umbre
Povești nemuritoare vor juca pe scenele din mai multe teatre mari din capitală / Shutterstock

La Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îl poți bucura pe cel mic cu una din expozițiile temporare de reptile vii. Muzeul Național al Satului „Dimitrei Gusti”, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I și Muzeul Național de Istorie a României au pregătit pentru cei mici câteva vânători de comori. Dacă nu te-am convins încă poți arunca o privire și asupra pieselor de teatru speciale pentru copii. Povești nemuritoare vor juca pe scenele din mai multe teatre mari din București.

Vânătoare de comori

Este o activitate indeită care îl va face pe cel mic să se bucure de fiecare clipă. Vânătoare de comori se numără printre acele activități creative de 1 iunie pe care le puteți face împreună în familie. Ea poate să fie organizată atât în aer liber cât și în interiorul casei. Tot ce trebuie să faci este să ascunzi în diverse locuri mici atenții alături de indicii care să-l provoace pe copil să caute premiul cel mare. Jocul poate să devină extrem de antrenant în funcție de indiciile și ghicitorile pe care i le oferi prichindelului. Cel mai important lucru este faptul că vă puteți bucura împreună de căutarea comorilor ascunse.

O fetiță îmbrăcată pentru o călătorie cu pălărie, rucsac de munte și pantofi speciali în timp ce stă jos și citește dintr-o carte pentru a răspunde la întrebările vânătoarei de comori, una din cele cinci activități creative de 1 iunie
Vânătoare de comori poate să fie combinată cu ușurință cu o drumeție în aer liber / Shutterstock

Vânătoare de comori poate să fie combinată cu ușurință cu o drumeție în aer liber. Îi poți deschide apetitul celui mic pentru drumeții prin oferirea de indicii și recompense pe parcursul întregii călătorii. Vei avea nevoie doar de puțină creativitate și câteva recompense atrăgătoare pentru a-l face pe micuț dornic să ia parte la joc.

Jocuri de societate

Jocurile de societate sunt o distracție garantată pentru cei mici. Dacă vremea nu-ți permite să-i oferi acestuia o surpriză în aer liber, cel mai potrivit este să-l distrezi cu un joc deosebit. Jocurile de societate îl vor ajuta să-și dezvolte creativitatea, dar și spiritul competitiv. Cel mai important lucru este că te poți bucura de timp de calitate alături de întreaga familie.

O familie fericită, mamă, fiu și tată, în timp ce se joacă împreună una din cele 5 activități creative de 1 iunie, într-un joc antrenant de societate
Jocurile de societate sunt o distracție garantată pentru cei micuți / Shutterstock

Copiii pot învăța multe lucruri prin intermediul jocurilor. Indiferent de vârstă există întotdeauna un joc care să le capteze atenția. Dacă îți dorești să-l faci și mai interesat de această activitate, poți să stabilești o recompensă specială la sfârșitul jocului. În acest fel micuțul o să fie dornic să cucerească marele premiu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×