Reclamă

Activități creative de 1 iunie. Cum să-i oferi micuțului tău amintiri de neuitat de Ziua Copilului

Una dintre cele mai speciale zile din an pentru un micuț este chiar Ziua Copilului. O zi dedicată în întregime celebrării frumuseții copilăriei. Este un moment unic prin care poți să-i oferi copilului tău clipe de neuitat. Pentru a face din această zi una cât mai deosebită ți-am pregătit o serie de activități creative pe care să le faceți împreună de 1 iunie.

Publicat: 31 mai 2021, 14:40

Ca orice părinte îți dorești să faci ceva memorabil pentru micuțul tău. Uneori devine dificil să planifici activități speciale, mai ales când timpul îți este atât de ocupat.

În plus, an de an trebuie să te înarmezi cu răbdare și creativitate pentru a putea organiza ceva inedit. Cel mai important este să-ți organizezi o listă cu activități care să-l implice atât pe micuț, cât și pe tine.

Activități creative de 1 iunie

Obiceiurile și activitățile de 1 iunie diferă de la o zonă la alta, însă toate au un scop comun, celebrarea copilăriei alături de cei mici. Copiii sunt centrul atenției și se bucură de parade uimitoare, spectacole amuzante, baloane colorate și jocuri menite să le dezvolte creativitatea.

Ziua Internațională a Copilului trebuie sărbătorită întotdeauna în raport cu dorințele și așteptările celor micuți. Încearcă să-l implici în activități distractive care să-l facă să-și amintească bucuros de aceste momente petrecute alături de tine și ceilalți copii.

Picnic în aer liber

Reclamă

Picnicul este una din acele activități creative de 1 iunie pe care nu ar trebui să le ratezi. Este un moment perfect pentru a explora frumusețea împrejurimilor și pentru a-l aduce pe cel mic mai aproape de natură. Un picnic în parc sau poate chiar la munte poate să fie o idee minunată pentru a sărbătorii Ziua Copilului.

o masă cu șase sandwich-uri pentru copii decorate cu fructe precum afine, banane și căpșune pentru a crea imagini cât mai amuzante pentru cei mici
Exersează-ți creativitatea și oferă-i copilului tău sandviciuri și gustări decorate cât mai amuzant / Shutterstock

Poți să pregătești sucuri naturale și nenumărate delicatese pentru prichindei. Exersează-ți creativitatea și oferă-i copilului tău sandviciuri și gustări decorate cât mai amuzant. Este o oportunitate minunată se te apropii de cel mic. În plus, întreaga familie se va bucura să ia masa în aer liber.

Reclamă

Petreceri tematice

O petrecere tematică este întotdeauna un mod inedit pentru a-l surprinde pe cel mic, mai ales dacă aceasta este organizată în aer liber. Alege împreună cu micuțul tău tema petrecerii și planifică decorul și costumele. Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să-i inviți cei mai buni prieteni și să începeți distracția.

O fetiță și un băiețel într-o grădină îmbrăcați foarte colorat în timp ce încearcă să lovească o Pinata colorată în formă de căluț într-una din acele activități creative de 1 iunie
Dacă ai în apropiere un copac, poți să-l surprinzi pe cel mic cu un joc de Piñata / Shutterstock

Dacă ai în apropiere un copac, poți să-l surprinzi pe cel mic cu un joc de Piñata. Este una din acele activități creative de 1 iunie pe care trebuie să le faci alături de cel mic măcar o dată în viață. Deși este o tradiție mexicană, a devenit tot mai populară în rândul românilor. Piñata poate să fie confecționată chiar de tine sau o poți cumpăra de la magazinele specializate în organizarea petrecerilor. Orice ai alege, cel mic se va bucura să se joace cu o Piñata colorată și să descopere suprizele ascunse în interiorul ei.

Spectacole și evenimente muzeale

În orice loc din țară te-ai afla, există multe activități creative de 1 iunie organizate deja pentru prichindei. În capitală, de exemplu, Muzeul Național al Literaturii Române a pregătit programe cât mai diversificate pentru cei mici. De la ateliere creative, până la expoziții de benzi desenate, o să găsești tot ce ai nevoie pentru a-l surprinde pe cel mic. Nici celelate insituții nu s-au lăsat mai prejos.

O piesă de teatru în umbră unde se poate observa un copil călare pe un cal în timp ce se luptă cu un dragpn în spatele unui așternut alb luminat cu o lampă pentru a forma umbre
Povești nemuritoare vor juca pe scenele din mai multe teatre mari din capitală / Shutterstock

La Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îl poți bucura pe cel mic cu una din expozițiile temporare de reptile vii. Muzeul Național al Satului „Dimitrei Gusti”, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I și Muzeul Național de Istorie a României au pregătit pentru cei mici câteva vânători de comori. Dacă nu te-am convins încă poți arunca o privire și asupra pieselor de teatru speciale pentru copii. Povești nemuritoare vor juca pe scenele din mai multe teatre mari din București.

Vânătoare de comori

Este o activitate indeită care îl va face pe cel mic să se bucure de fiecare clipă. Vânătoare de comori se numără printre acele activități creative de 1 iunie pe care le puteți face împreună în familie. Ea poate să fie organizată atât în aer liber cât și în interiorul casei. Tot ce trebuie să faci este să ascunzi în diverse locuri mici atenții alături de indicii care să-l provoace pe copil să caute premiul cel mare. Jocul poate să devină extrem de antrenant în funcție de indiciile și ghicitorile pe care i le oferi prichindelului. Cel mai important lucru este faptul că vă puteți bucura împreună de căutarea comorilor ascunse.

O fetiță îmbrăcată pentru o călătorie cu pălărie, rucsac de munte și pantofi speciali în timp ce stă jos și citește dintr-o carte pentru a răspunde la întrebările vânătoarei de comori, una din cele cinci activități creative de 1 iunie
Vânătoare de comori poate să fie combinată cu ușurință cu o drumeție în aer liber / Shutterstock

Vânătoare de comori poate să fie combinată cu ușurință cu o drumeție în aer liber. Îi poți deschide apetitul celui mic pentru drumeții prin oferirea de indicii și recompense pe parcursul întregii călătorii. Vei avea nevoie doar de puțină creativitate și câteva recompense atrăgătoare pentru a-l face pe micuț dornic să ia parte la joc.

Jocuri de societate

Jocurile de societate sunt o distracție garantată pentru cei mici. Dacă vremea nu-ți permite să-i oferi acestuia o surpriză în aer liber, cel mai potrivit este să-l distrezi cu un joc deosebit. Jocurile de societate îl vor ajuta să-și dezvolte creativitatea, dar și spiritul competitiv. Cel mai important lucru este că te poți bucura de timp de calitate alături de întreaga familie.

O familie fericită, mamă, fiu și tată, în timp ce se joacă împreună una din cele 5 activități creative de 1 iunie, într-un joc antrenant de societate
Jocurile de societate sunt o distracție garantată pentru cei micuți / Shutterstock

Copiii pot învăța multe lucruri prin intermediul jocurilor. Indiferent de vârstă există întotdeauna un joc care să le capteze atenția. Dacă îți dorești să-l faci și mai interesat de această activitate, poți să stabilești o recompensă specială la sfârșitul jocului. În acest fel micuțul o să fie dornic să cucerească marele premiu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Hartă astrală a fiecărei zodii în parte reprezentată de culoare albastru
Horoscop
Ce semnificație au semnele zodiacale. Cele 12 simboluri explicate pe înțelesul tuturor
Fiecare nativ aparține unui simbol specific, dar să știi ce semnificație au semnele zodiacale este esențial pentru cineva pasionat. Un exemplu elocvent o poate avea Taurul care arată un cerc cu două coarne deasupra....
2
Două borcane cu dulceață din flori de soc
Rețete
Dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată
Dacă adori parfumul florilor de soc, află că poți profita de el și în diferite preparate culinare. Îți oferim o rețetă de dulceață din flori de soc, gustoasă și aromată, perfectă pentru răsfățul de...
3
Prăjitură spornică cu căpșuni porționată și decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă
Rețete
Prăjitură spornică cu căpșuni. Rețetă simplă și ușoară de desert cu fructe
Dacă te ispitesc căpșunile parfumate care au apărut în piață, nu ezita să le incluzi în cât mai multe rețete de desert. Sunt gustoase, aromate și înnobilează aspectul preparatelor dulci. Îți oferim o rețetă...
4
Aishwarya Rai, elegantă și machiată la Festivalul de Film de la Cannes 2022
Divertisment
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor
Aishwarya Rai a participat la Festivalul de Film de la Cannes 2022. Rochia spectaculoasă a atras privirile tuturor pe covorul roșu, iar vedeta a primit aplauze pentru look-ul impresionant. Apariția sa la premiera filmului...
5
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
PARTENERI
×