Reclamă

Actrițele nominalizate la Globurile de Aur. Ele s-au remarcat în 2020

Nominalizările la Globurile de Aur 2021 la categoria cea mai bună actriță în rol principal într-o dramă și cea mai bună actriță în rol principal într-un film de comedie sau musical aduc în atenția publicului nume foarte cunoscut din industria cinematografică. Printre actrițele nominalizate la Globurile de Aur 2021 se numără Viola Davis, Carey Mulligan și Kate Hudson. 

Publicat: 4 februarie 2021, 18:25 / Actualizat: 9 noiembrie 2021, 15:04

Globurile de Aur 2021 și-au anunțat nominalizații. Printre numele feminine se află actrițe cu o carieră solidă în industria cinematografică, dar și talente tinere. Anya Taylor-Joy, cunoscută pentru performanța din The Queen’s Gambit, sau Maria Bakalova sunt actrițele care s-au remarcat anul acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În ceea ce privește prezența feminină la Globurile de Aur 2021, ediția a 78-a a premiilor marchează un moment istoric.

Actrițele nominalizate la Globurile de Aur 2021

În istoria de 77 de ani a premiilor, au fost nominalizate doar cinci femei la categoria cel mai bun regizor. 

În 2021 au fost nominalizate trei femei. Chloe Zhao pentru Nomadland, Emerald Fennell pentru Promising Young Lady și Regina King pentru One Night in Miami.

Cea mai bună actriță în rol principal într-o dramă

Reclamă

Viola Davis, Andra Day, Vanessa Kirby, Frances McDormand, Carey Mulligan

Viola Davis

Viola Davis a obținut o nominalizare la categoria cea mai bună actriță în rol principal într-o dramă pentru apariția din producția Ma Rainey’s Black Bottom / Getty Images
Reclamă

Viola Davis a obținut o nominalizare pentru apariția din producția Ma Rainey’s Black Bottom. Actrița o interpretează pe legendara cântăreață de blues Gertrude Ma Rainey. Filmul este un tribut adus cântăreței.

Andra Day

Andra Day a atras atenția criticlor de film prin prestația din The United States vs Billie Holiday / Getty Images

Andra Day a atras atenția criticlor de film prin prestația din The United States vs Billie Holiday. Filmul surprinde povestea carierei cântăreței Holiday.

Acțiunea se centrează în jurul momentului în care artista e urmărită de Departamentul Federal de Narcotice printr-o operațiune sub acoperire condusă de agentul federal Jimmy Fletcher, de care se îndrăgostește. 

Vanessa Kirby

Interpretarea Vanessei Kirby din Pieces of a Woman a fost una dintre cele mai bune performanțe actoricești ale anului 2020 / Getty Images

Interpretarea Vanessei Kirby din Pieces of a Woman a fost una dintre cele mai bune performanțe actoricești ale anului 2020. Actrița a jucat rolul unei mame tinere care își pierde copilul la naștere și se afundă într-un an de suferință. Personajul învață să trăiască cu durerea care îi afecteaza relațiile cu cele mai apropiate persoane din viața ei. 

Frances McDormand

Frances McDormand în Nomadland / Profimedia Images

Frances McDormand a intrat în pielea unei femei care alege o viață de nomad după ce pierde totul în timpul Marii Recesiuni.

Cu această performanță a convins criticii că merită o nominalizare la Globurile de Aur. Producția în care a impresionat se numește Nomadland și este regizată de Chloe Zhao.

Carey Mulligan

După ce a câștigat premiul Oscar la categoria cea mai bună actriță, Carey Mulligan a ajuns din nou în atenția criticilor cu un rol principal / Getty Images

Un thriller îndrăzneț și provocator, Promising Young Woman este filmul de debut al lui Emerald Fennell și un punct culminant al carierei lui Carey Mulligan, scrie Rotten Tomatoes. Actrița interpretează rolul unei femei tinere care, traumatizată fiind de evenimentele din trecutul ei, dorește răzbunare.

Cea mai bună actriță în rol principal într-un film de comedie sau musical

Maria Bakalova, Kate Hudson, Michelle Pfeiffer, Rosamund Pike, Anya Taylor-Joy

Maria Bakalova

După ce și-a dedicat jumătate din viață actoriei, Maria Bakalova, o tânără actriță de 24 de ani, a fost nominalizată la Globurile de Aur / Profimedia Images

După ce și-a dedicat jumătate din viață actoriei, Maria Bakalova, o tânără actriță de 24 de ani, a fost nominalizată la Globurile de Aur.

Maria Bakalova a interpretat-o pe fiica lui Borat, Tutar, în filmul Borat Subsequent Moviefilm

Potrivit Deadline, Maria Bakalova a comentat despre nominalizarea ei:

Ceea ce mă emoționează și mă motivează cel mai mult este perspectiva ca mulți actori și regizori din Europa de Est să fie observați și să găsească oportunități în cinematografia occidentală unde nu au fost reprezentați.

Oameni care au accent și poate că nu vorbesc engleza perfect, dar lucrează foarte mult la asta.

În cele din urmă li s-ar putea da ocazia să interpreteze personaje multidimensionale precum Tutar.

Maria Bakalova

Kate Hudson

Pentru producția Music, Kate Hudson a intrat în pielea personajului Zu, un spirit liber care se înstăinează de familia ei și care devine brusc singurul sprijin al surorii sale vitrege, Music / Getty Images

Pentru producția Music, Kate Hudson a intrat în pielea personajului Zu, un spirit liber care se înstrăinează de familia ei și care devine brusc singurul sprijin al surorii sale vitrege, Music.

Drama muzicală explorează legăturile firave care ne țin împreună. Producția prezintă o lume în care aceste legături pot fi întărite în vremuri încercate, scrie Rotten Tomatoes. Dragostea, încrederea și posibilitatea de a fi acolo unul pentru celălalt devin cele mai importante lucruri într-o relație.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer a convins criticii că merită o nominalizare la Globurile de Aur după apariția în French Exit / Getty Images

Michelle Pfeiffer a convins criticii că merită o nominalizare la Globurile de Aur după apariția în French Exit. Filmul urmărește povestea unei femei din Manhattan care trăiește din banii insuficienți care i-au rămas din moștenire. În cele din urmă, decide să se mute într-un apartament din Paris cu fiul ei și o pisică. 

Rosamund Pike

Actrița Rosamund Pike a fost încântată să afle că a fost nominalizată pentru a treia oară la Globurile de Aur / Getty Images

Actrița Rosamund Pike a fost încântată să afle că a fost nominalizată pentru a treia oară la Globurile de Aur. Pike s-a remarcat în rolul din comedia întunecată Netflix, I Care a Lot. Actrița o interpretează pe Marla, o femeie care se preface că este artistă pentru a păcăli niște bătrâni. Planurile ei sunt sunt ruinate atunci când se confruntă cu persoana nepotrivită. 

A fost incredibil. Pentru că am fost atât de implicată în acest proiect, am fost orbită de el, ca să fiu sinceră. Ceea ce a făcut totul cu atât mai magic”, a declarat Rosamund pentru Deadline. 

Anya Taylor-Joy

La doar 24 de ani, Anya Taylor-Joy a ajuns în atenția criticilor de film cu interpretarea din Emma / Getty Images

La doar 24 de ani, Anya Taylor-Joy a ajuns în atenția criticilor de film cu interpretarea din Emma și se numără acum printre actrițele nominalizate la Globurile de Aur 2021.

Anya Taylor-Joy interpretează rolul unei tinere bine-intenționate, dar egoiste, care se amestecă în viața amoroasă a prietenilor ei. Pentru admiratorii Jane Austen filmul ar putea fi un delicios, acțiunea fiind plasată în Anglia anilor 1800. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×