Reclamă

Anamaria Vartolomei a fost declarată cea mai bună actriță la Gala Premiilor Lumières din Franța

Anamaria Vartolomei a fost declarată cea mai bună actriță la Gala Premiilor Lumières. Românca a primit premiul pentru rolul său din filmul „L’Evénèment”, regizat de Audrey Diwan.

Publicat: 19 ianuarie 2022, 11:12

Filmul "L’Evénèment" a câștigat și Leul de Aur la Veneția. Premiile Lumières sunt acordate de către presa internațională de film, iar anul acesta a avut loc ediția cu numărul 27. Gala a avut loc în studio, cu public restrâns. A fost organizată sub forma unei emisiuni difuzate în direct de Canal+ şi MyCanal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anamaria Vartolomei a fost declarată cea mai bună actriță în Franța

Anamaria Vartolomei a fost declarată cea mai bună actriță în Franța. Acum ține primele pagini ale celor mai importante publicații din lume. Filmul „L’Evénèment” este o adaptare după romanul lui Annie Eranux, care a apărut în anul 2000. E autobiografia romancierei care a suferit un avort în anii 1960, înainte ca această procedură medicală să fie legalizată.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Anamaria Vartomolei, în fustă scurtă și sacou, la un eveniment în Franța
Anamaria Vartolomei a fost declarată cea mai bună actriță în Franța / Profimedia Images

La categoriile „cea mai bună regie”, „cea mai bună imagine” și „cea mai bună muzică” a câștigat filmul „Annette”, regizat de Leos Carax. Personajele principale ale producției sunt Henry, interpretat de Adam Driver și Ann, interpretată de Marion Cotillard. Cei doi formează un cuplu savuros. Viața lor se dă complet peste cap atunci când au un copil dotat cu atribute supranaturale, scrie news.ro.

Reclamă

Premiul pentru cel mai bun actor a fost acordat actorului Benoît Magimel pentru rolul din „De son vivant”, regizat de Emmanuelle Bercot. La categoria „cea mai bună revelație feminină”, actrița Agathe Rousselle a fost desemnată câștigătoare pentru rolul din „Titane” de Julia Ducournau.

Alte premii acordate la Gala Premiilor Lumières

  • Cel mai bun documentar: „La Panthère des neiges”, regizat de Marie Amiguet şi Vincent Munier.
Reclamă
  • Cel mai bun film de animaţie: „Le Sommet des dieux”, regizat de Patrick Imbert.
  • Revelaţie masculină: Thimotée Robart pentru rolul din producția „Les Magnétiques”.
  • Cea mai bună coproducţie internaţională: „Julie (en 12 chapitres)”, regizat de Joachim Trier.
  • Cea mai bună imaginea: Caroline Champetier pentru producția „Annette”.
  • Cea mai bună muzică: Ron Mael şi Russell Mael / SPARKS pentru „Annette”.

Cine este Anamaria Vartomolei

Anamaria Vartomolei are numai 23 de ani. Până la această vârstă numele ei are un ecou impresionat în lumea filmului din Franța. Anul trecut, românca a fost numită de Academia Cesar din Franța revelația anului 2021. Despre frumoasa tânără se spune că talentul ei aduce un plus de valoare cinematografiei din întreaga lume.

Tânăra talentată a fost crescută de bunici, după ce părinții au plecat în Franța să lucreze. Ana și-a petrecut copilăria în Bacău până la vârsta de 6 ani când părinții au luat-o alături de ei pentru un trai mai bun. Despre România, Anamaria Vartomolei spune că este țara în care s-a născut. Franța este țara care i-a permis să fie una dintre cele mai bune actrițe ale lumii.

Cu pași mici, dar siguri, cu părinți care au susținut-o în visul ei, Anamaria Vartolomei a fost nominalizată în anul 2012 la categoria cea mai promițătoare tânără actriță din Franța. Ea a urmat mereu cele mai prestigioase cursuri de teatru. De aici și până la roluri în cele mai mari producții nu a mai fost decât un pas. Aceasta a jucat în producții precum „Jacky în regatul femeilor”, „Eternité”, „L’Idéal”, „Ma Revolution”, „Le Vin”, „Le Semeur”, „L’Echange des Princesses”, „Just Kids”, „Meduses”, „La Bonne Epouse”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×