Anya Taylor Joy, despre nominalizarea la Globurile de Aur. Reacția actriței

Anya Taylor Joy a vorbit recent despre nominalizarea la Globurile de Aur pentru performanțele din „Emma” și „The Queen’s Gambit”. Actrița a dezvăluit că în ziua anunțării nominalizărilor a fost copleșită de o avalanșă de mesaje.

16 februarie 2021 la 13:34

Anya Taylor Joy a marcat niște reușite impresionante în lumea actoriei până la vârsta de 24 de ani. Pentru cele mai recente și, de asemenea, notabile performanțe în producțiile „Emma” și „The Queen’s Gambit”, Anya Taylor Joy a fost nominalizată la Globurile de Aur. 

Anya Taylor Joy, despre nominalizarea Globurile de Aur

Anya Taylor-Joy a fost atât de ocupată cu realizarea celui mai recent film al lui David O. Russell în Los Angeles, încât anunțarea nominalizărilor Globurilor de Aur a luat-o prin surprindere. Pe 3 februarie actrița a primit o mulțime de apeluri și mesaje după ce a fost nominalizată pentru aparițiile în „Emma” și „The Queen’s Gambit”. 

„Gândul meu imediat a fost: Cine a murit?”, a declarat actrița pentru Hollywood Reporter. „A fost o veste minunată. A fost o surpriză frumoasă și destul de ireală”, a mărturisit actrița despre această reușită. 

Actrița a povestit despre cum a lucrat aproape fără pauză pentru cele două proiecte.  

„Am avut o zi între Emma și Last Night in Soho și apoi două zile până la Queen’s Gambit. Eram atât de pasionată de toate proiectele, așa că nu le-am putut pierde. Cred că sincronizarea nu a fost perfectă pentru că ar fi trebuit să joc rolul Emmei înainte de a interpreta personajele Sandy și Beth. Cred că Beth ar fi fost diferită dacă nu m-aș fi maturizat atît de mult interpretând cele două personaje.”

Anya Taylor Joy în „Emma” / Profimedia Images

Anya Taylor Joy a descris ritmul de lucru alert drept „dureros”. 

„Trebuie doar să te arunci cu capul înainte. Toată lumea credea că sunt nebună. Fiecare persoană din fiecare dintre aceste proiecte m-a întrebat ce fac asta. Le-am spus: Aceste personaje sunt uimitoare. Nu pot să nu fac asta.”

Anya Taylor Joy a învățat să joace șah pe platourile de filmare

Pentru rolul lui Beth Harmon din Queen’s Gambit, actrița a învățat regulile jocului de șah pe platourile de filmare de la renumitul autor și expert Bruce Pandolfini. „Oamenii care iubesc jocul îl iubesc foarte pasional și am simțit că nu aș putea să mă prefac cu conștiința împăcată.” Aceasta a memorat mișcările cu câteva minute înainte de filmarea scenelor. „Sunt foarte, foarte recunoscătoare memoriei mele pe termen scurt pentru asta”, a spus ea.

Pentru rolul lui Beth Harmon din Queen’s Gambit, actrița a învățat regulile jocului de șah pe platourile de filmare / Profimedia Images

Costumațiile preferate

În producțiile „Emma” și „Queen’s Gambit” costumele joacă un rol central în conturarea personajului și a atmosferei epocii. Anya Taylor Joy a schimbat multe ținute pentru „Queen’s Gambit” și a dezvăluit care sunt preferatele ei. 

„Există o replică a unui colier pe care Jane Austen l-a primit cadoul de la fratele ei, pe care Emma îl poartă, iar eu îl numesc Steaua Morții. Iubesc Steaua Morții. În ceea ce privește Queen’s Gambit, este probabil o pereche de pantaloni negri cu talie înaltă, pe care încă îi port. Și mi-a plăcut trenchul albastru cu care era îmbrăcată când a furat pentru prima dată o sticla de vodcă.”

Anya Taylor Joy a schimbat multe ținute pentru „Queen’s Gambit” / Profimedia Images
RECOMANDĂRI CATINE.RO
PARTENERI
×