Reclamă

Barack și Michelle Obama s-au întors la Casa Albă. Cei doi au fost invitați pentru a-și dezveli portretele oficiale

Barack și Michelle Obama s-au întors la Casa Albă. Cei doi au fost invitați să-și dezvăluie portretele oficiale. Tradiția din Statele Unite ale Americii spune că președintele în funcție trebuie să-și invite predecesorul și soția acestuia cu ocazia dezvelirii portretelor oficiale.

Publicat: 8 septembrie 2022, 12:30

Michelle și Barack Obama au rămas în inimile americanilor, chiar și după încheierea mandatului lui Barack. Aceștia au fost întâmpinați cu brațele deschise la evenimentul unic din viața lor profesională. Fosta Prima Doamnă a fost foarte încântată să vadă lucrările de artă. Soțul său a ținut și un discurs de mulțumire pentru cei prezenți în sala dezvelirii portretelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barack și Michelle Obama s-au întors la Casa Albă

Soții Obama nu s-au putut bucura de această tradiție în timpul mandatului lui Donald Trump, cu toate acestea au reușit să-și vadă portretele după ce au fost invitați de Președintele Joe Biden și soția sa, Jill Biden.

Vezi mai multe imagini cu portretele oficiale de la Casa Albă în Galeria Foto!

Barack și Michelle Obama în timp ce pozează alături de portretele oficiale de la Casa Albă
Portretele lui Barack Obama și Michelle Obama sunt unice în istoria Statelor Unite ale Americii / Profimedia Images

Portretelor soților Obama au fost dezvelite în cadrul unei ceremonii emoționante de la Casa Albă. Momentul a marcat și prima vizită a celor doi soți de când au părăsit Casa Albă în anul 2017. Obama a fost, ca de fiecare dată, iubitor cu soția sa în public.

Reclamă

Portretele lui Barack Obama și Michelle Obama sunt unice în istoria Statelor Unite ale Americii. Acestea vor fi de acum înainte atârnate pe pereții Casei Albe. Imaginea președintelui Obama a fost pictată de către artistul Robert McCurdy, în timp ce portretul soției sale a fost pictat de Sharon Sprung.

McCurdy a declarat pentru Asociația Istorică a Casei Albe că procesul său de realizare a portretului a avut la bază o fotografie a fostului președinte. Imaginea realistă a fostului președinte, îmbrăcat într-un costum negru, este pictată pe un fundal alb minimal, fiind și o semnătură a operelor de artă realizate de McCurdy.

McCurdy a spus că picturile sale durează cel puțin un an pentru a fi finalizate. Portretul fostei Prime Doamne a fost pictat de Sprung, care a declarat că opera sa este o lucrare a ”realismului contemporan”.

Reclamă

Ce au declarat soții Obama despre portretele lor

Ceremonia a marcat o ocazie rară pentru a sărbătorii două administrații prezidențiale diferite. De-a lungul timpul, Michelle Obama și soțul său au reușit să lase o amprentă importantă asupra societății americane.

O astfel de ceremonie, a dezvelirii portretelor, a mai avut loc în anul 2012, când Obama l-a invitat pe George W. Bush și Laura Bush la dezvelirea portretelor lor oficiale.

Nu este niciun secret faptul că Obama s-a folosit de-a lungul timpului de artă pentru a-și exprima idealurile politice și nu numai. Reprezentarea făcută de McCurdy este minimalistă, evitând recuzita convențională. Fostul președinte a declarat că McCurdy ”pictează oamenii așa cum sunt, la bine și la rău”.

”A surprins fiecare rid de pe fața mea, fiecare cută de pe cămașă. A refuzat să-mi ascundă părul cărunt și m-a convins să nu port un costum cafeniu.”

”Lucrarea sa este foarte precisă. Foștii președinți dobândesc de multe ori un statut mitic. Sper ca viitoarele generații să privească aceste portrete și să aibă o idee mai bună și sinceră despre cine am fost eu și Michelle”

Totodată, Obama a mai subliniat că portretele dovedesc că oricine poate să ajungă acolo unde își propune prin muncă și devotament.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×