Reclamă

Barack și Michelle Obama s-au întors la Casa Albă. Cei doi au fost invitați pentru a-și dezveli portretele oficiale

Barack și Michelle Obama s-au întors la Casa Albă. Cei doi au fost invitați să-și dezvăluie portretele oficiale. Tradiția din Statele Unite ale Americii spune că președintele în funcție trebuie să-și invite predecesorul și soția acestuia cu ocazia dezvelirii portretelor oficiale.

Publicat: 8 septembrie 2022, 12:30

Michelle și Barack Obama au rămas în inimile americanilor, chiar și după încheierea mandatului lui Barack. Aceștia au fost întâmpinați cu brațele deschise la evenimentul unic din viața lor profesională. Fosta Prima Doamnă a fost foarte încântată să vadă lucrările de artă. Soțul său a ținut și un discurs de mulțumire pentru cei prezenți în sala dezvelirii portretelor.

Barack și Michelle Obama s-au întors la Casa Albă

Soții Obama nu s-au putut bucura de această tradiție în timpul mandatului lui Donald Trump, cu toate acestea au reușit să-și vadă portretele după ce au fost invitați de Președintele Joe Biden și soția sa, Jill Biden.

Vezi mai multe imagini cu portretele oficiale de la Casa Albă în Galeria Foto!

Barack și Michelle Obama în timp ce pozează alături de portretele oficiale de la Casa Albă
Portretele lui Barack Obama și Michelle Obama sunt unice în istoria Statelor Unite ale Americii / Profimedia Images

Portretelor soților Obama au fost dezvelite în cadrul unei ceremonii emoționante de la Casa Albă. Momentul a marcat și prima vizită a celor doi soți de când au părăsit Casa Albă în anul 2017. Obama a fost, ca de fiecare dată, iubitor cu soția sa în public.

Reclamă

Portretele lui Barack Obama și Michelle Obama sunt unice în istoria Statelor Unite ale Americii. Acestea vor fi de acum înainte atârnate pe pereții Casei Albe. Imaginea președintelui Obama a fost pictată de către artistul Robert McCurdy, în timp ce portretul soției sale a fost pictat de Sharon Sprung.

McCurdy a declarat pentru Asociația Istorică a Casei Albe că procesul său de realizare a portretului a avut la bază o fotografie a fostului președinte. Imaginea realistă a fostului președinte, îmbrăcat într-un costum negru, este pictată pe un fundal alb minimal, fiind și o semnătură a operelor de artă realizate de McCurdy.

McCurdy a spus că picturile sale durează cel puțin un an pentru a fi finalizate. Portretul fostei Prime Doamne a fost pictat de Sprung, care a declarat că opera sa este o lucrare a ”realismului contemporan”.

Reclamă

Ce au declarat soții Obama despre portretele lor

Ceremonia a marcat o ocazie rară pentru a sărbătorii două administrații prezidențiale diferite. De-a lungul timpul, Michelle Obama și soțul său au reușit să lase o amprentă importantă asupra societății americane.

O astfel de ceremonie, a dezvelirii portretelor, a mai avut loc în anul 2012, când Obama l-a invitat pe George W. Bush și Laura Bush la dezvelirea portretelor lor oficiale.

Nu este niciun secret faptul că Obama s-a folosit de-a lungul timpului de artă pentru a-și exprima idealurile politice și nu numai. Reprezentarea făcută de McCurdy este minimalistă, evitând recuzita convențională. Fostul președinte a declarat că McCurdy ”pictează oamenii așa cum sunt, la bine și la rău”.

”A surprins fiecare rid de pe fața mea, fiecare cută de pe cămașă. A refuzat să-mi ascundă părul cărunt și m-a convins să nu port un costum cafeniu.”

”Lucrarea sa este foarte precisă. Foștii președinți dobândesc de multe ori un statut mitic. Sper ca viitoarele generații să privească aceste portrete și să aibă o idee mai bună și sinceră despre cine am fost eu și Michelle”

Totodată, Obama a mai subliniat că portretele dovedesc că oricine poate să ajungă acolo unde își propune prin muncă și devotament.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul blond care este tunsă la salon de către o altă femeie, în timp ce evită una din principalele coafuri care te îmbătrânesc
Frumusețe
Coafuri care te îmbătrânesc. Cu ce look recomandă specialiștii în frumusețe să le înlocuiești
Procesul de îmbătrânire este ceva normal și natural prin care orice persoană trece. Deși acesta este inevitabil, există anumite trucuri prin care poți ascunde semnele înaintării în vârstă. Când vine vorba de alegerea coafurii...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 3 octombrie – 9 octombrie 2022 îi surprinde pe nativii zodiacului cu vești pe toate planurile. Dacă Racii vor ajunge să trăiască un capitol nou în viața personală, pentru două dintre zodii...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022. Vărsătorii se simt mai aproape de persoana iubită. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul dragostei pentru luna octombrie 2022 spune că nativii vor avea multe momente de cumpănă. Aceștia trebuie să țină cont de faptul că astrele vor fi întotdeauna acolo să le ofere o mână de...
4
icon
Cătălin Cazacu, pe un fotoliu, în tricou și pantaloni scurți, la CaTine.ro
CaTine
Interviu CaTine La Masculin cu Cătălin Cazacu: „Sunt un dezastru și un haos controlat”
Cătălin Cazacu este unul dintre sportivii de renume din motociclism. Pasionat, el a dus pasiunea pentru acest sport la un nivel atât de mare, încât recunoaște că nu se vede făcând altceva în această...
5
Tort Napoleon regesc porționat și decorat cu fructe
Rețete
Tort Napoleon regesc. Tort cu multe straturi și cremă fină
Atunci când vei dori să-ți impresionezi familia și prietenii cu un tort deosebit, prepară rețeta de tort Napoleon regesc. Este o rețetă de desert fin, cu aspect elegant și gust divin. Rețeta tortului Napoleon...
PARTENERI
×