Reclamă

Bijuteriile Reginei Letizia. Cum arată cele mai apreciate piese din colecția care valorează 42 de milioane de Lire Sterline

Bijuteriile Reginei Letizia au fost admirate de-a lungul timpului de femeile din lumea întreagă. Majestatea Sa este un simbol al eleganței. Publicația Hello a estimat că unele dintre cele mai apreciate piese din colecția sa valorează 42 de milioane de Lire Sterline. Printre acestea se regăsesc câteva brățări cu diamante, o pereche de cercei cu diamante și safire, dar și unele dintre cele mai frumoase tiare.

Publicat: 5 martie 2022, 7:19

Spre deosebire de colecția de bijuterii a Casei Regale Britanice, Regina Spaniei deține doar câteva piese care au în spate o istorie îndelungată. Familia Regală din Spania nu deține o colecție de bijuterii a coroanei care să fie oferită din generație în generație. Cu toate acestea, există un grup de câteva bijuterii care au reușit să ajungă în posesia Reginelor din Spania. Acest grup de bijuterii se numește ”Joyas de Pasar” și a fost realizat de Regina Ena a Spaniei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bijuteriile Reginei Letizia

Regina Elisabeta deține o colecție impresionantă de bijuterii. Dintre acestea fac parte și câteva piese superbe din grupul de bijuterii ”Joyas de Pasar”. În anul 1963, Regina Ena a Spaniei a decis ca o parte din bijuteriile care i-au aparținut să revină generațiilor următoare de Regine.

Astfel, Letizia își poate accesoriza ținutele elegante cu piese care au în spate o istorie cu totul deosebită. Descoperă mai jos care sunt cele șapte piese îndrăgite de Majestatea Sa și alături de ce ținute le-a purtat de-a lungul timpului. 

Fleur-de-Lys tiara

Tiara Fluer-de-Lys face parte din bijuteriile Reginei Letizia care au o istorie aparte. Prima persoană care a purtat-o a fost Regina Ena a Spaniei. Aceasta a primit-o în dar atunci când s-a măritat cu Regele Alfonso al XIII-lea 1906. Tiara Fluer-de-Lys a fost un cadou de la Regele Alfonso pentru viitoarea sa soție. De-a lungul domniei sale, Regina Ena a Spaniei a împrumutat această tiara unei singure persoane.

Reclamă

Vezi mai multe imagini cu bijuteriile Reginei Letizia în Galeria Foto!

Regina Letizia purtând tiara Fleur de Lys la un eveniment din Tokyo din anul 2019
Tiara Fluer-de-Lys face parte din bijuteriile Reginei Letizia care au o istorie aparte / Profimedia Images

Regina i-a împrumutat tiara norei sale, Maria Mercedes. Maria a purtat tiara superbă la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în anul 1953. Înainte ca Regina Ena să moară, aceasta a cerut ca tiara Fluer-de-Lys să treacă din generație în generație și să fie purtată de viitoarele Regine ale Spaniei.

Reclamă

Astfel, următoarea care a purtat această tiara a fost Regina Sofia, soția Regelui Juan Carlos. Astfel, când fiul acesteia a devenit Rege, tiara superbă a intrat în posesia Reginei Letizia. Tiara Fluer-de-Lys este estimată la valoarea de 10.000.000 de Lire Sterline. De-a lungul timpului, Regina Letizia a purtat-o la nenumărate evenimente printre care o vizită la Palatul Buckingham în 2017.

Cerceii cu diamant Joyas de Pasar 

Bijuteriile ”Joyas de Pasar” au apărut în urma testamentului lăsat de Rebina Ena a Spaniei. Înainte ca aceasta să moară a cerut ca o parte din bijuteriile sale să fie păstrate pentru a putea fi oferite din generație în generație. Din colecția ”Joyas de Pasar” fac parte și cerceii cu diamant pe care Regina Letizia i-a purtat la nenumărate evenimente.

Una din brățările care fac parte bijuteriile Reginei Letizia la un eveniment public din Asturias din 2021
Din colecția ”Joyas de Pasar” fac parte și cerceii cu diamant pe care Regina Letizia i-a purtat la nenumărate evenimente / Profimedia Images

Aceștia fac parte din bijuteriile Reginei Letizia în prezent și sunt printre preferații săi. Cea mai recentă apariție a Letiziei cu cerceii superbi a fost în luna noiembrie a anului trecut. Aceasta i-a purtat la un banchet găzduit de Regele Carl al XVI-lea și de Regina Silvia a Suediei.  

Floral tiara

Tiara Florală cu diamante este una din bijuteriile preferate ale Reginei Letizia. Aceasta a fost creată în 1962 și a fost purtată de-a lungul timpului inclusiv de Regina Sofia. Este o tiara extrem de versatilă, care poate fi stilizată pentru o mulțime de ținute și evenimente.

Regina Letizia purtând tiara floralăla o gală ținută în Madrid în anul 2019
Tiara Florală cu diamante este una din bijuteriile preferate ale Reginei Letizia / Getty Images

Conform publicației Hello această tiara a fost realizată la cererea conducătorului Spaniei, Francisco Franco. Tiara a fost oferită în dar Prințesei Sofia a Greciei și Danemarcei cu puțin înainte de nunta avută cu Prințul Juan Carlos al Spaniei. Tiara superbă este estimată la valoarea de 2.000.000 Lire Sterline, scrie publicația Hello.

Brățara Joyas de Pasar 

Brățara Joyas de Pasar este una dintre cele mai îndrăgite bijuterii ale Reginei Letizia. De-a lungul timpului aceasta a fost purtată de mai multe capete încoronate ale Spaniei. Regina Letizia a fost văzută purtând brățara superbă la o mulțime de evenimente publice. Aceasta a purtat brățara cu diamante inclusiv la un banchet care s-a ținut în Suedia.

Regina Letizia într-o rochie albastră purtând brățara joyas de pasar la un eveniment public din Stockholn
Brățara Joyas de Pasar este una dintre cele mai îndrăgite bijuterii ale Reginei Letizia / Getty Images

Cerceii cu diamante și safire

Un alt accesoriu care face parte din bijuteriile Reginei Elisabeta este un set superb de cercei cu diamante și safire. Regina Letizia a purtat această pereche superbă la un banchet din luna iulie a anului 2017.

Regina Letizia purtând cerceii cu diamante și safire, alături de tiara florală la o întâlnire de la Palatul Buckingham din anul 2017
Un alt accesoriu care face parte din bijuteriile Reginei Elisabeta este un set superb de cercei cu diamante și safire / Getty Images

Aceasta a fost invitată în Londra și a accesorizat perechea superbă de cercei cu tiara Florală. Deși sunt bijuterii superbe, acești cercei pot avea o greutate impresionantă. Perechea de cercei cu diamante și safire este estimată la valoarea de 1.500.000 Lire Sterline.

Prussian tiara

Tiara Prusacă a fost estimată la valoarea de 750.000 Lire Sterline și are o semnificație aparte pentru Regina Letizia. Aceasta a purtat Tiara Prusacă în ziua nunții sale. Această tiara a fost realizată special pentru Prințesa Victoria Louise a Prusiei și a fost purtată de aceasta în ziua nunții sale.

Regina Letizia îmbrăcată în rochie de mireasă la brațul Regelui Felipe
Regina Letizia a accesorizat rochia cu o diademă din diamante, dăruită de soacra sa Regina Sofia după ce a purtat-o ​​în ziua nunții sale cu regele Juan Carlos în 1962 / Getty Images

Această tiara superbă a fost purtată din generație în generație până ce a ajuns în posesia Reginei Letizia. Regina Sofia a Spaniei a purtat la rândul său Tiara Prusacă în ziua nunții sale.

Brățara cu diamant Cartier

Brățara cu diamant Cartier este purtată deseori de Regina Letizia la evenimentele publice la care ia parte. Brățara a fost concepută special pentru Regina Letizia și a fost un dar din partea soacrei sale, Regina Sofia.

O brățară din bijuteriile Reginei Letizia care a fost purtată la Premiile Princesa de Asturias din 2017
Brățara cu diamant Cartier este purtată deseori de Regina Letizia la evenimentele publice / Getty Images

Modelul acesteia imită coloanele grecești și este acoperită în întregime de diamante. Bijuteria este estimată la valoarea de 500.000 de Lire Sterline. Regina Letizia a fost văzută purtând brățara cu diamante inclusiv la Premiile Princesa de Asturias din anul 2017.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×