Reclamă

Brooke Shields a dezvăluit că a trecut prin momente cumplite cu 30 de ani în urmă: „M-am învinovățit”

Brooke Shields a dezvăluit că a trecut prin momente cumplite cu 30 de ani în urmă: „M-am învinovățit”. Actrița a vorbit despre agresiunea sexuală prin care a trecut, de ce s-a învinuit și cum speră că povestea ei îi va ajuta pe alții.

Publicat: 16 martie 2023, 12:58

Cu peste 30 de ani în urmă, Brooke Shields a fost agresată sexual de un director influent de la Hollywood. Dar ea nu a spus niciodată un cuvânt despre această poveste. "Nimeni nu mă va crede", a gândit ea atunci. "Oamenii nu credeau acele povești pe atunci. M-am gândit că nu voi mai lucra niciodată."

Brooke Shields a dezvăluit că a trecut prin momente cumplite

Este o poveste pe care o împărtășește acum, ca parte a viitorului documentar în două părți, „Brooke Shields: Pretty Baby”, care va avea premiera pe 3 aprilie pe o platformă de streaming. Tânăra de atunci, ale cărei roluri în filme precum Pretty Baby (unde a jucat o prostituată de copil) și The Blue Lagoon au făcut-o un subiect de fascinație, indignare și fenomen cultural.

„Făcând documentarul, vedeți totul împreună și este un miracol că am supraviețuit”, spune actrița în vârstă de 57 de ani pentru People.

„Mi-a luat mult timp să-l procesez”, a spus Shields, despre atacul care a avut loc la 20 de ani. „Sunt mai supărată acum decât puteam să fiu atunci. Dacă ți-e frică, ești pe bună dreptate. Sunt situații înfricoșătoare. Nu trebuie să fie violente pentru a fi înfricoșătoare.”

La acea vreme, ea era proaspăt absolventă a Universității Princeton și nu putea să găsească prea mult de lucru, „cel mai de jos punct al carierei mele”, își amintește ea.

Reclamă

După cina cu un director de la Hollywood, „credeam că îmi iau un film, o slujbă”, el a invitat-o să sune pentru un taxi din camera lui de hotel. Acolo, el a agresat-o. „Nu m-am certat, pur și simplu am înghețat”.

După aceea, s-a învinuit. „Am tot spus că nu ar fi trebuit să fac asta. De ce m-am dus cu el? N-ar fi trebuit să beau acea băutură la cină”.

„A fost foarte ușor de disociat”, își amintește ea. „Și pentru că a fost o alegere de tip luptă sau fugi. Lupta nu a fost o opțiune, așa că pur și simplu îți părăsești corpul. Nu ești acolo. Nu s-a întâmplat.”

Reclamă

Shields învățase devreme să se desprindă de corp, ca o modalitate de a face față intensității atenției. „Întotdeauna am avut un sentiment de disociere de corpul meu. De sexualitatea mea”, spune ea. „Eram în mare parte o fată de acoperire, așa că totul este aici”, adaugă Shields, indicând de la gât în sus, „Și a fost mai ușor să mă închid. Am fost bună la asta”.

Cu cine a vorbit actrița despre evenimentul care a marcat-o pe viață

Ea i-a spus doar unei singure persoane, prietenului ei apropiat și unic consultant de securitate Gavin de Becker. „Brooke a trăit atât de mult în judecata altora, cu milioane, așa că a fost sfâșietor să o văd judecându-se singură”, spune el. „A fost, de asemenea, inspirant să o vezi integrând adevărul așa cum a făcut-o”.

Acum, ea își împărtășește experiența „cu speranța de a ajuta oamenii să nu se simtă singuri”, spune ea. „Fiecare își procesează propria traumă pe o linie temporală diferită. Vreau să fiu un avocat pentru ca femeile să poată spune adevărul”.

Căsătorită cu scriitorul și regizorul de comedie Chris Henchy, 58 de ani, cu care are două fiice, Rowan, 19 ani, și Grier, 16 ani, cea mai recentă pasiune a ei este comunitatea online și platforma de wellness pe care a lansat-o în 2021, Beginning Is Now, care ar putea, de asemenea, fii motto-ul ei. „Scopul este să aprindem o scânteie în femeile de peste 40 de ani pentru a se bucura de ceea ce am făcut”, spune ea, „și a se bucura de următorul capitol frumos din viața lor”.

După cum spune chiar prietenul ei, Becker, Brooke „a făcut mai mult decât să supraviețuiască, a prosperat și a devenit acest spirit înțelept și frumos care a ajutat atât de mulți oameni prin onestitatea și curajul ei”.

„Am văzut pe cineva care a câștigat treptat puterea de acțiune asupra propriei vieți”, spune regizoarea documentarului, Lana Wilson. „Brooke a fost deschisă, gata pentru orice, neînfricată. Singura îngrijorare pe care și-a exprimat-o la prima întâlnire a fost că acest lucru nu va fi suficient de profund”.

„Nimic nu o sperie. Dacă ceva este intimidant, provocator sau riscant, înseamnă că ea va dori să o facă și mai mult.”

În cele din urmă, este și o dovadă a perseverenței. Brooke spune zâmbind: „Am continuat mereu, ca un taur într-un magazin de porțelan. Nu voi fi învinsă”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×