Reclamă

Brooke Shields a dezvăluit că a trecut prin momente cumplite cu 30 de ani în urmă: „M-am învinovățit”

Brooke Shields a dezvăluit că a trecut prin momente cumplite cu 30 de ani în urmă: „M-am învinovățit”. Actrița a vorbit despre agresiunea sexuală prin care a trecut, de ce s-a învinuit și cum speră că povestea ei îi va ajuta pe alții.

Publicat: 16 martie 2023, 12:58

Cu peste 30 de ani în urmă, Brooke Shields a fost agresată sexual de un director influent de la Hollywood. Dar ea nu a spus niciodată un cuvânt despre această poveste. "Nimeni nu mă va crede", a gândit ea atunci. "Oamenii nu credeau acele povești pe atunci. M-am gândit că nu voi mai lucra niciodată."

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brooke Shields a dezvăluit că a trecut prin momente cumplite

Este o poveste pe care o împărtășește acum, ca parte a viitorului documentar în două părți, „Brooke Shields: Pretty Baby”, care va avea premiera pe 3 aprilie pe o platformă de streaming. Tânăra de atunci, ale cărei roluri în filme precum Pretty Baby (unde a jucat o prostituată de copil) și The Blue Lagoon au făcut-o un subiect de fascinație, indignare și fenomen cultural.

„Făcând documentarul, vedeți totul împreună și este un miracol că am supraviețuit”, spune actrița în vârstă de 57 de ani pentru People.

„Mi-a luat mult timp să-l procesez”, a spus Shields, despre atacul care a avut loc la 20 de ani. „Sunt mai supărată acum decât puteam să fiu atunci. Dacă ți-e frică, ești pe bună dreptate. Sunt situații înfricoșătoare. Nu trebuie să fie violente pentru a fi înfricoșătoare.”

La acea vreme, ea era proaspăt absolventă a Universității Princeton și nu putea să găsească prea mult de lucru, „cel mai de jos punct al carierei mele”, își amintește ea.

Reclamă

După cina cu un director de la Hollywood, „credeam că îmi iau un film, o slujbă”, el a invitat-o să sune pentru un taxi din camera lui de hotel. Acolo, el a agresat-o. „Nu m-am certat, pur și simplu am înghețat”.

După aceea, s-a învinuit. „Am tot spus că nu ar fi trebuit să fac asta. De ce m-am dus cu el? N-ar fi trebuit să beau acea băutură la cină”.

„A fost foarte ușor de disociat”, își amintește ea. „Și pentru că a fost o alegere de tip luptă sau fugi. Lupta nu a fost o opțiune, așa că pur și simplu îți părăsești corpul. Nu ești acolo. Nu s-a întâmplat.”

Reclamă

Shields învățase devreme să se desprindă de corp, ca o modalitate de a face față intensității atenției. „Întotdeauna am avut un sentiment de disociere de corpul meu. De sexualitatea mea”, spune ea. „Eram în mare parte o fată de acoperire, așa că totul este aici”, adaugă Shields, indicând de la gât în sus, „Și a fost mai ușor să mă închid. Am fost bună la asta”.

Cu cine a vorbit actrița despre evenimentul care a marcat-o pe viață

Ea i-a spus doar unei singure persoane, prietenului ei apropiat și unic consultant de securitate Gavin de Becker. „Brooke a trăit atât de mult în judecata altora, cu milioane, așa că a fost sfâșietor să o văd judecându-se singură”, spune el. „A fost, de asemenea, inspirant să o vezi integrând adevărul așa cum a făcut-o”.

Acum, ea își împărtășește experiența „cu speranța de a ajuta oamenii să nu se simtă singuri”, spune ea. „Fiecare își procesează propria traumă pe o linie temporală diferită. Vreau să fiu un avocat pentru ca femeile să poată spune adevărul”.

Căsătorită cu scriitorul și regizorul de comedie Chris Henchy, 58 de ani, cu care are două fiice, Rowan, 19 ani, și Grier, 16 ani, cea mai recentă pasiune a ei este comunitatea online și platforma de wellness pe care a lansat-o în 2021, Beginning Is Now, care ar putea, de asemenea, fii motto-ul ei. „Scopul este să aprindem o scânteie în femeile de peste 40 de ani pentru a se bucura de ceea ce am făcut”, spune ea, „și a se bucura de următorul capitol frumos din viața lor”.

După cum spune chiar prietenul ei, Becker, Brooke „a făcut mai mult decât să supraviețuiască, a prosperat și a devenit acest spirit înțelept și frumos care a ajutat atât de mulți oameni prin onestitatea și curajul ei”.

„Am văzut pe cineva care a câștigat treptat puterea de acțiune asupra propriei vieți”, spune regizoarea documentarului, Lana Wilson. „Brooke a fost deschisă, gata pentru orice, neînfricată. Singura îngrijorare pe care și-a exprimat-o la prima întâlnire a fost că acest lucru nu va fi suficient de profund”.

„Nimic nu o sperie. Dacă ceva este intimidant, provocator sau riscant, înseamnă că ea va dori să o facă și mai mult.”

În cele din urmă, este și o dovadă a perseverenței. Brooke spune zâmbind: „Am continuat mereu, ca un taur într-un magazin de porțelan. Nu voi fi învinsă”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×