Reclamă

Brooke Shields, carieră și viață personală. Cum a ajuns să fie una dintre cele mai apreciate actrițe

De la filmele de Hollywood și până la pictoarele nud, Brooke Shields este una dintre cele mai frumoase femei ale lumii. Deși are mai mult de 50 de ani, actrița încă scrie istorie cu frumusețea ei.

Publicat: 31 mai 2022, 12:55

Datorită filmelor în care a apărut în primii ani ai copilăriei și a carierei strălucite ca model, Brooke Shields a devenit una dintre cele mai emblematice personalități de la Hollywood. Mama sa a fost cea care s-a asigurat că Brooke va deveni o micuță divă încă de la o vârstă fragedă.

Brooke Shields, carieră și viață personală

Cu toate că și-a început cariera de model și actriță încă din copilărie, aceasta a jucat ulterior roluri controversate. Totul se întâmpla în primii ani ai adolescenței. Primul ei rol care a stârnit rumoare în jur a fost la vârsta de 12 ani. Atunci a jucat rolul unei femei de moravuri ușoare, scrie the famouspeople.com.

În adolescență a devenit unul dintre cele mai apreciate fotomodele, chiar dacă apărea în seriale TV și în filme. Frumusețea sa a fost mereu apreciată. De aici și până la a ajunge pe coperta revistelor cunoscute sau reclamelor pentru brand-uri celebre nu a mai fost decât un pas.

Tranziția de la un adolescent care a cunoscut deja succesul la un adult atras de actorie a fost făcută cu lejeritate.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Brooke Shields, imagine din adolescență, într-o cămașă roșie
În adolescență, Brooke Shields a devenit unul dintre cele mai apreciate fotomodele, chiar dacă apărea în seriale TV și în filme / Profimedia Images

Unde s-a născut și de cine a fost crescută

Brooke Christa Shields s-a născut pe data de 31 mai 1965, în Manhattan, New York. Părinții ei sunt Teri Schmon și Francis Alexander Shields. Mama sa a afost o actriță de succes, iar tatăl ei un prosper om de afaceri. Acesta a fost fiul unei femei din Italia, Donna Marina Torlonia, care era prințesă.

Reclamă

Părinții lui Brooke au divorțat atunci când actrița avea numai cinci luni. Aceasta a fost crescută de mama sa, care și-a dorit foarte mult ca ea să devină actriță. De aceea, Brooke și-a început cariera de actriță și de model la o vârstă fragedă. Vedeta a apărut în prima reclamă la vârsta de 11 luni. La numai 12 ani a jucat rolul unei femei ușoare în filmul Pretty Baby. La puțin timp după aceea, Brooke a semnat un contract cu o agenție de fotomodele.

În anul 1980, Brooke a apărut pe coperta Revistei Vogue, la numai 14 ani. Mai apoi a jucat într-o reclamă de campanie pentru Calvin Klein. La numai 16 ani ajunsese să câștige 10 000 de dolari pe zi pentru frumusețea sa.

Filmul Laguna albastră și bărbații din viața actriței

Shields a fost admisă la New Lincoln School în New York. Mai apoi, a fost transferată la Dwight-Englewood School în New Jersey. Aceasta a locuit în continuare cu mama sa în New Jersey, iar în anul 1983 a absolvit studiile superioare.

Unul dintre filmele care va rămâne în memoria tuturor și care o ca reprezenta mereu pe Brooke Shileds este Laguna Albastră. Filmul a apărut în anul 1980 și a fost ca o rampă de lansare pentru cariera ei din industria cinematografică.

Din anul 1981, cu patru ocazii diferite, Brooke Shields a fost recompensată cu premiul People’s Choice Awards la categoria Favourite Young Performer.

De-a lungul timpului, Brooke a avut relații cu mai mulți bărbați faimoși. A avut relații cu Liam Neeson, George Michael, prince Naruhito, John Travolta și Dodi Fayed. Pe data de 19 aprilie 1997, actrița s-a căsătorit cu tenismenul Andre Agassi. Din păcate, cei doi au divorțat doi ani mai târziu.

Ulterior, Brooke s-a căsătorit cu Chris Henchy în aprilie 2001 și cei doi au doi copii împreună.

Actrița este căsătorită cu Chris Henchy din anul 2011 și au împreună două fete superbe, Rowan și Grier.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×