Reclamă

Brooke Shields, carieră și viață personală. Cum a ajuns să fie una dintre cele mai apreciate actrițe

De la filmele de Hollywood și până la pictoarele nud, Brooke Shields este una dintre cele mai frumoase femei ale lumii. Deși are mai mult de 50 de ani, actrița încă scrie istorie cu frumusețea ei.

Publicat: 31 mai 2022, 12:55

Datorită filmelor în care a apărut în primii ani ai copilăriei și a carierei strălucite ca model, Brooke Shields a devenit una dintre cele mai emblematice personalități de la Hollywood. Mama sa a fost cea care s-a asigurat că Brooke va deveni o micuță divă încă de la o vârstă fragedă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brooke Shields, carieră și viață personală

Cu toate că și-a început cariera de model și actriță încă din copilărie, aceasta a jucat ulterior roluri controversate. Totul se întâmpla în primii ani ai adolescenței. Primul ei rol care a stârnit rumoare în jur a fost la vârsta de 12 ani. Atunci a jucat rolul unei femei de moravuri ușoare, scrie the famouspeople.com.

În adolescență a devenit unul dintre cele mai apreciate fotomodele, chiar dacă apărea în seriale TV și în filme. Frumusețea sa a fost mereu apreciată. De aici și până la a ajunge pe coperta revistelor cunoscute sau reclamelor pentru brand-uri celebre nu a mai fost decât un pas.

Tranziția de la un adolescent care a cunoscut deja succesul la un adult atras de actorie a fost făcută cu lejeritate.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă
Brooke Shields, imagine din adolescență, într-o cămașă roșie
În adolescență, Brooke Shields a devenit unul dintre cele mai apreciate fotomodele, chiar dacă apărea în seriale TV și în filme / Profimedia Images

Unde s-a născut și de cine a fost crescută

Brooke Christa Shields s-a născut pe data de 31 mai 1965, în Manhattan, New York. Părinții ei sunt Teri Schmon și Francis Alexander Shields. Mama sa a afost o actriță de succes, iar tatăl ei un prosper om de afaceri. Acesta a fost fiul unei femei din Italia, Donna Marina Torlonia, care era prințesă.

Reclamă

Părinții lui Brooke au divorțat atunci când actrița avea numai cinci luni. Aceasta a fost crescută de mama sa, care și-a dorit foarte mult ca ea să devină actriță. De aceea, Brooke și-a început cariera de actriță și de model la o vârstă fragedă. Vedeta a apărut în prima reclamă la vârsta de 11 luni. La numai 12 ani a jucat rolul unei femei ușoare în filmul Pretty Baby. La puțin timp după aceea, Brooke a semnat un contract cu o agenție de fotomodele.

În anul 1980, Brooke a apărut pe coperta Revistei Vogue, la numai 14 ani. Mai apoi a jucat într-o reclamă de campanie pentru Calvin Klein. La numai 16 ani ajunsese să câștige 10 000 de dolari pe zi pentru frumusețea sa.

Filmul Laguna albastră și bărbații din viața actriței

Shields a fost admisă la New Lincoln School în New York. Mai apoi, a fost transferată la Dwight-Englewood School în New Jersey. Aceasta a locuit în continuare cu mama sa în New Jersey, iar în anul 1983 a absolvit studiile superioare.

Unul dintre filmele care va rămâne în memoria tuturor și care o ca reprezenta mereu pe Brooke Shileds este Laguna Albastră. Filmul a apărut în anul 1980 și a fost ca o rampă de lansare pentru cariera ei din industria cinematografică.

Din anul 1981, cu patru ocazii diferite, Brooke Shields a fost recompensată cu premiul People’s Choice Awards la categoria Favourite Young Performer.

De-a lungul timpului, Brooke a avut relații cu mai mulți bărbați faimoși. A avut relații cu Liam Neeson, George Michael, prince Naruhito, John Travolta și Dodi Fayed. Pe data de 19 aprilie 1997, actrița s-a căsătorit cu tenismenul Andre Agassi. Din păcate, cei doi au divorțat doi ani mai târziu.

Ulterior, Brooke s-a căsătorit cu Chris Henchy în aprilie 2001 și cei doi au doi copii împreună.

Actrița este căsătorită cu Chris Henchy din anul 2011 și au împreună două fete superbe, Rowan și Grier.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
2
O femeie care ține în mână un telefon pe care apare un număr de îngeri
Horoscop
Ce înseamnă când vezi numere de îngeri. Află ce mesaje încearcă să-ți transmită Universul
Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă când vezi numere de îngeri? Universul încearcă să-ți transmită anumite mesaje în acele momente. Nu este întotdeauna o coincidență atunci când vezi numere de îngeri. Ele pot transmite mesaje...
3
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
4
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
5
Bianca Censori, pe străzile din Paris
Divertisment
Bianca Censori a dus totul la un alt nivel. Soția lui Kanye West a purtat la Paris cea mai îndrăzneață ținută de până acum
Bianca Censori a dus totul la un alt nivel. Soția lui Kanye West a purtat la Paris cea mai îndrăzneață ținută de până acum. Hainele ei sunt minuscule sau lasă la vedere mult din...
PARTENERI
×