Reclamă

Bruce Willis revine pe marile ecrane cu ajutorul inteligenței artificiale. Actorul și-ar fi vândut drepturile de imagine pentru a avea o dublură digitală

Bruce Willis revine pe marile ecrane cu ajutorul inteligenței artificiale. Se pare că actorul și-ar fi vândut drepturile de imagine pentru a avea o dublură digitală. Nu ar fi prima dată când se întâmplă acest lucru. Actorul a apărut deja anul trecut într-o reclamă, fără să fi fost vreodată prezent la filmări.

Publicat: 4 octombrie 2022, 6:44

Apropiații actorului spun că acesta ar fi permis companiei americane Deppcake, care crează dubluri digitale ale persoanelor celebre ce nu mai pot apărea pe ecrane, să-i folosească fața în viitor. De altfel, într-un comunicat de presă din trecut, Willis a declarat că a fost încântat după ce a văzut pentru prima dată reclama creată de compania americană folosind inteligența artificială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bruce Willis revine pe marile ecrane cu ajutorul inteligenței artificiale

Bruce Willis ar putea reveni pe marile ecrane. Actorul și-ar fi vândut drepturile de utilizare a imaginii sale. Există totuși noi speculații în acest caz, speculații venite chiar din partea agentului actorului. Acesta neagă faptul că Willis, clientul său, și-ar fi vândut vreodată drepturile de imagine.

Vezi mai multe imagini cu Bruce Willis în Galeria Foto!

Bruce Willias, la un restaurant, în timp ce citește meniul
Bruce Willis arată bine la vârsta de 67 de ani / Profimedia Images

Apropiații actorului spun că acesta nu ar fi avut niciodată un parteneriat sau o înțelegere cu compania americană Deepcake. În presă s-a zvonit că actorul a decis să colaboreze din nou cu această companie după ce anul trecut a luat parte la o reclamă creată cu ajutorul inteligenței artificiale. Willis a anunțat deja că se retrage din lumea filmului în luna martie a acestui an.

Reclamă

Actorul a fost diagnosticat cu afazie, o boală care îi afectează treptat abilitatea de a vorbi, dar și funcțiile cognitive. Compania menționată anterior se folosește de inteligența artificială pentru a crea videoclipuri realiste ale figurilor publice care nu mai pot apărea în public din varii motive.

Tehnologia este considerată a fi revoluționară în lumea filmului. Aceasta permițând actorilor care s-au retras să apară în continuare în producții de succes.

Publicațiile Daily Mail și Telegraph susțin că un acord între Willis și Deepcake este încă în discuție, chiar dacă agentul actorului neagă vânzarea drepturilor de imagine. 

Reclamă

Cum funcționează procesul de creare a dublurii digitale

Publicația BBC spune că s-a folosit o dublură digitală a actorului Bruce Willis pentru a se crea o reclamă pentru o companie rusească. Se pare că Willis ar fi devenit primul actor de la Hollywood care și-ar fi vândut drepturile de imagine pentru a avea o dublură digitală, scrie Telegraph.com.

Tehnologia folosită în reclamă aparține companiei Deepcake. Compania în cauză a declarat pentru BBC că a lucrat pentru mai multe luni cu echipa actorului. Compania spune că deține o ”librărie” a personalităților celebre și a figurilor istorice care au marcat lumea.

Pe site-ul companiei apare chiar și o recenzie a actorului Bruce Willis. În această recenzie el povestește cât de încântat a fost de acuratețea personajului creat.

Pentru realizarea spotului publicitar s-au folosit secvențe din filmele Die Hard și Fifth Element pentru a putea crea o dublură cât mai realistă a actorului.

Inteligența artificială este capabilă să recreeze mimica și expresia actorului, iar mai apoi să o afișeze pe fața unui alt actor prin intermediul unui proces digital. Nu este foarte clar dacă Willis este cel care și-a vândut drepturile de imagine.

Agentul actorului a luat legătura cu publicația BBC și a transmis faptul că actorul nu și-ar fi vândut niciodată drepturile. BBC a cerut mai multe amănunte agentului lui Bruce Willis, iar în prezent se așteaptă un răspuns din partea acestuia.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×