Reclamă

Care este ordinea succesiunii la tronul britanic, după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer

După aflarea tristei vești, mulți s-au întrebat care este ordinea succesiunii la tronul britanic. Pe măsură ce Regele Charles al III-lea primește tratament pentru cancer, el rămâne monarhul și șeful statului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 7 februarie 2024, 8:00 / Actualizat: 7 iunie 2024, 16:56

Regele Charles a fost internat în spital pentru o procedură corectivă de tratare a prostatei mărite. El a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar în timpul acesteia medicii au descoperit că are și cancer.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care este ordinea succesiunii la tronul britanic

Vestea că monarhul este bolnav a fost primită cu mare tristețe în întreaga lume. Cu toate acestea, se pare că Regele Charles a început deja un tratament, iar medicii sunt optimiști pentru că afecțiunea a fost depistată precoce.

În aceste condiții, publicațiile internaționale au dorit să menționeze care este ordinea succesiunii la tron în acest moment.

  1. Prințul William, fiul cel mare al lui Charles și al regretatei Prințese Diana. Este cunoscut drept Prinț de Wales și este căsătorit cu Kate, Prințesa de Wales. Cei trei copii ai lor îl urmează pe linia succesiunii.
  2. Prințul George de Cambridge, născut în iulie 2013.
  3. Prințesa Charlotte de Cambridge, născută în mai 2015.
  4. Prințul Louis de Cambridge, născut în aprilie 2018.
  5. Prințul Harry, fiul mai mic al lui Charles și al Dianei, care a renunțat la îndatoririle regale, dar își păstrează locul pe linia succesiunii la tron.
  6. Archie Mountbatten-Windsor, fiul lui Harry și al lui Meghan Markle, Ducesa de Sussex, născut în mai 2019.
  7. Lilibet Mountbatten-Windsor, fiica lui Harry și a lui Meghan Markle, Ducesa de Sussex, născută în iunie 2021.
  8. Prințul Andrew, fiul Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip.
  9. Prințesa Beatrice, fiica cea mare a Prințului Andrew și a fostei sale soții, Sarah Ferguson.
  10. Sienna Elizabeth, fiica lui Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, născută în septembrie 2021.
  11. Prințesa Eugenie, fiica mai mică a Prințului Andrew și a fostei sale soții, Sarah Ferguson.
  12. August Brooksbank, fiul Prințesei Eugenie și al lui James Brooksbank, născut în februarie 2021.
  13. Ernest Brooksbank, fiul Prințesei Eugenie și al lui James Brooksbank, născut în mai 2023.
  14. Prințul Edward, fiul Reginei Elisabeta și al Prințului Philip.
  15. James, vicontele Severn, fiul Prințului Edward și al soției sale Sophie, Ducesa de Edinburgh.

Care va fi titlul Reginei Camilla dacă Regele Charles moare

Reclamă

Tot sub presiunea diagnosticului de cancer al Regelui Charles al III-lea, s-ar putea să te întrebi ce s-ar întâmpla dacă soția lui, Regina Camilla, ar rămâne văduvă.

O situație similară a avut loc atunci când tatăl Reginei Elisabeta a II-a, Regele George al VI-lea, a murit în 1952. Soția sa, Regina Elisabeta Angela Marguerite Bowes-Lyon, a rămas văduvă. Când Regina Elisabeta a II-a a preluat tronul, mama ei a preluat titlul de Regina mamă, pentru a evita orice confuzie cu fiica ei care devenise monarh.

Dar în cazul Reginei Camilla se va întâmpla diferit.

Reclamă

Camilla va prelua probabil titlul de Regina văduvă, definită simplu ca: „văduva unui rege”. Toate văduvele regilor sunt, din punct de vedere tehnic, regină văduvă, dar unele folosesc titlul de regină mamă doar dacă sunt mame naturale ale moștenitorului domnitor.

Dacă Regele Charles moare, fiul său cel mare, William, urcă pe tron. Prințul de Wales este în prezent primul în linia succesiunii britanice, urmat de fiul său cel mare, Prințul George, în vârstă de 10 ani. Iar dacă Prințul William devine monarh al Regatului Unit, soția sa, Prințesa Catherine, preia titlul de regină.

În prezent, titlul Reginei Camilla este regină consoartă. Cu toate acestea, titlul de Regină consoarta a fost eliminat subtil de pe site-ul familiei regale cu câteva săptămâni înainte de a fi încoronată alături de Regele Charles în mai 2023.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×