Reclamă

Care este ordinea succesiunii la tronul britanic, după ce Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer

După aflarea tristei vești, mulți s-au întrebat care este ordinea succesiunii la tronul britanic. Pe măsură ce Regele Charles al III-lea primește tratament pentru cancer, el rămâne monarhul și șeful statului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 7 februarie 2024, 8:00

Regele Charles a fost internat în spital pentru o procedură corectivă de tratare a prostatei mărite. El a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar în timpul acesteia medicii au descoperit că are și cancer.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care este ordinea succesiunii la tronul britanic

Vestea că monarhul este bolnav a fost primită cu mare tristețe în întreaga lume. Cu toate acestea, se pare că Regele Charles a început deja un tratament, iar medicii sunt optimiști pentru că afecțiunea a fost depistată precoce.

În aceste condiții, publicațiile internaționale au dorit să menționeze care este ordinea succesiunii la tron în acest moment.

 1. Prințul William, fiul cel mare al lui Charles și al regretatei Prințese Diana. Este cunoscut drept Prinț de Wales și este căsătorit cu Kate, Prințesa de Wales. Cei trei copii ai lor îl urmează pe linia succesiunii.
 2. Prințul George de Cambridge, născut în iulie 2013.
 3. Prințesa Charlotte de Cambridge, născută în mai 2015.
 4. Prințul Louis de Cambridge, născut în aprilie 2018.
 5. Prințul Harry, fiul mai mic al lui Charles și al Dianei, care a renunțat la îndatoririle regale, dar își păstrează locul pe linia succesiunii la tron.
 6. Archie Mountbatten-Windsor, fiul lui Harry și al lui Meghan Markle, Ducesa de Sussex, născut în mai 2019.
 7. Lilibet Mountbatten-Windsor, fiica lui Harry și a lui Meghan Markle, Ducesa de Sussex, născută în iunie 2021.
 8. Prințul Andrew, fiul Reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip.
 9. Prințesa Beatrice, fiica cea mare a Prințului Andrew și a fostei sale soții, Sarah Ferguson.
 10. Sienna Elizabeth, fiica lui Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, născută în septembrie 2021.
 11. Prințesa Eugenie, fiica mai mică a Prințului Andrew și a fostei sale soții, Sarah Ferguson.
 12. August Brooksbank, fiul Prințesei Eugenie și al lui James Brooksbank, născut în februarie 2021.
 13. Ernest Brooksbank, fiul Prințesei Eugenie și al lui James Brooksbank, născut în mai 2023.
 14. Prințul Edward, fiul Reginei Elisabeta și al Prințului Philip.
 15. James, vicontele Severn, fiul Prințului Edward și al soției sale Sophie, Ducesa de Edinburgh.

Care va fi titlul Reginei Camilla dacă Regele Charles moare

Reclamă

Tot sub presiunea diagnosticului de cancer al Regelui Charles al III-lea, s-ar putea să te întrebi ce s-ar întâmpla dacă soția lui, Regina Camilla, ar rămâne văduvă.

O situație similară a avut loc atunci când tatăl Reginei Elisabeta a II-a, Regele George al VI-lea, a murit în 1952. Soția sa, Regina Elisabeta Angela Marguerite Bowes-Lyon, a rămas văduvă. Când Regina Elisabeta a II-a a preluat tronul, mama ei a preluat titlul de Regina mamă, pentru a evita orice confuzie cu fiica ei care devenise monarh.

Dar în cazul Reginei Camilla se va întâmpla diferit.

Reclamă

Camilla va prelua probabil titlul de Regina văduvă, definită simplu ca: „văduva unui rege”. Toate văduvele regilor sunt, din punct de vedere tehnic, regină văduvă, dar unele folosesc titlul de regină mamă doar dacă sunt mame naturale ale moștenitorului domnitor.

Dacă Regele Charles moare, fiul său cel mare, William, urcă pe tron. Prințul de Wales este în prezent primul în linia succesiunii britanice, urmat de fiul său cel mare, Prințul George, în vârstă de 10 ani. Iar dacă Prințul William devine monarh al Regatului Unit, soția sa, Prințesa Catherine, preia titlul de regină.

În prezent, titlul Reginei Camilla este regină consoartă. Cu toate acestea, titlul de Regină consoarta a fost eliminat subtil de pe site-ul familiei regale cu câteva săptămâni înainte de a fi încoronată alături de Regele Charles în mai 2023.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×