Reclamă

Care este vârsta ideală pentru căsătorie, potrivit experților

Știința este aici pentru a salva ziua sau cel puțin pentru a te ajuta să iei niște decizii cruciale în viață. Căsătorie este un pas mare și sincronizarea pare să fie una dintre cele mai mari preocupări ale oamenilor. Care este vârsta ideală pentru căsătorie, potrivit experților.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 22 iulie 2023, 6:48

Femeilor li se spune constant că ovulele lor au o dată de expirare și că toți bărbații „buni” vor dispărea dacă așteaptă prea mult să găsească unul. Lucrând împreună pentru a găsi cea mai bună vârstă pentru căsătorie, matematica și știința au venit cu regula „37 la sută”. Conform acestui algoritm, cea mai bună vârstă pentru a face pasul cel mare este 26 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care este vârsta ideală pentru căsătorie

Acum, nu mai trebuie să te chinui, întrebându-te dacă este acum sau niciodată. A te căsători la 26 de ani este aparent momentul ideal.

Numărul provine de la Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions, care a fost scris de jurnalistul Brian Christian și omul de știință cognitiv Tom Griffiths. Potrivit cărții lor, oamenii iau cele mai bune decizii după ce au analizat 37% dintre opțiuni.

Ei folosesc exemplul de selecție al solicitanților. Susțin că, după ce au analizat 37% dintre persoanele care au aplicat, ar fi logic să alegi un candidat calificat fără a căuta mai departe.

Autorii studiului spun că tocmai în acest moment evaluatorii solicitanților au suficiente informații pentru a face o alegere bună, dar nu prea mult astfel încât să se împovăreze cu o analiză minuțioasă.

Reclamă

Ei mai susțin că această regulă funcționează pentru alegerea unui partener. Intervalul în care oamenii caută de obicei dragostea este între 18-40 de ani. După aceasta, calitatea opțiunilor începe să scadă.

Cu toate acestea, mulți experți par să fie de acord că sfârșitul anilor 20 este momentul ideal pentru căsătorie. Psihologul Wyatt Fisher spune că motivul pentru care această perioadă din viața ta este atât de ideală pentru a te căsători este că ești în punctul în care ți-ai terminat deja educația și ai început o carieră.

Creierul trebuie să fie complet dezvoltat pentru a ajunge la căsătorie

Reclamă

Asistenta socială Kelsey Torgerson spune că este crucial să aștepți cel puțin până când creierul uman este complet dezvoltat pentru a găsi un partener de viață. Acest lucru nu se întâmplă până la vârsta de 25 de ani.

Ea spune: „Cred că cel mai bine este să așteptați până la acest moment. De asemenea, este important să experimentați factori de stres cu partenerul. Așa că, dacă ai o iubită de liceu, ar trebui să vezi cum vă descurcați la facultate, la distanță lungă. E bine să vedeți ce se întâmplă dacă studiați în străinătate sau aveți două locuri de muncă. Vrei să știi că ai la dispoziție strategiile de gestionare a conflictelor pentru o căsnicie sănătoasă și de succes.”

Terapeutul Weena Cullins, crede că numărul magic este de fapt 28

După cum explică ea, „În experiența mea clinică, am descoperit că cea mai bună vârstă pentru a se căsători pentru femei este 28 de ani. La 28 de ani, viitoarele mele mirese manifestă conștiință de sine și încredere în alegerea unui partener. Majoritatea tinerilor de 28 de ani au avut timp să exploreze cu succes cine sunt la nivel personal și profesional. Să descopere calitățile pe care le doresc cel mai mult la un partener de viață. Să învețe din greșelile pe care le-au făcut în relațiile anterioare”.

Pentru bărbați, Cullins crede că numărul magic este 32. „Așteptarea până la vârsta de 32 de ani le oferă bărbaților ocazia de a se stabili într-o carieră. Și, eventual, de a urma avansarea profesională înainte de a se căsători. De asemenea, le oferă o oportunitate de a se dezvolta social și emoțional prin trăirea pe cont propriu și întâlnirile. Până la 32 de ani, mulți bărbați au petrecut suficient timp pe scena socială pentru a putea lua o decizie informată cu privire la intrarea în căsătorie. De asemenea, ei tind să aibă o perspectivă sobră despre a avea copii și rolul lor în co-parenting. Acest lucru aduce beneficii sănătății generale a relației.”

Deși toată această chestiune pare destul de legitimă atunci când este susținută de știință și matematică, încă nu există o modalitate sigură de a cunoaște vârsta secretă pentru a avea o căsătorie de succes.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×