Ce loc ocupă fiica Ducilor de Sussex în linia succesiunii la tron

Decesul Ducelui de Edinburh nu a afectat linia succesiunii la tron. În schimb, nașterile din Familia Regală Britanică au schimbat ordinea. Acum toată lumea se întreabă ce loc ocupă fiica Ducilor de Sussex în linia succesiunii la tron.

Publicat: 8 iunie 2021, 7:38 / Actualizat: 7 iunie 2021, 13:39

După ce moartea Ducelui de Edinburh nu a adus vremuri tocmai bune în Familia Regală Britanică, vestea că Ducii de Sussex au devenit din nou părinți a adus o rază de speranță.

Ce loc ocupă fiica Ducilor de Sussex în linia succesiunii

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, prima fiică a Ducilor de Sussex, este al treilea nou-născut regal care a venit pe lume în 2021, după nașterea fiului prințesei Eugenie, August, în februarie și a fiului Zarei Tindall, Lucas, în martie. Prințesa Beatrice va deveni și ea mamă în toamna acestui an, scrie Telegraph.

Atunci când s-a născut al treilea copil al Ducilor de Cambridge, Prințul Louis, în aprilie 2018, majoritatea membrilor Familiei Regale a coborât pe treapta succesiunii la tron. Prințul Louis se află pe locul 5, după Ducele de Cambridge, Prințul George și Prințesa Charlotte.

Din punct de vedere al istoriei, Prințesa Charlotte își pierdea locul în favoarea Prințului Louis, fratele ei mai mic. O lege introdusă în anul 2013 a revizuit însă ordinea succesiunii la tron.

Prințul Harry se află acum pe locul șase. Primul său copil, Archie pe locul șapte. Ce loc ocupă fiica Ducilor de Sussex în linia succesiunii? Fiica Ducilor de Sussex, Lilibet, se află pe locul opt. Între timp, Prințul Andrew a coborât pe locul al nouălea. După ce s-a născut Prințul Louis, Prințul Andrew nu a mai fost nevoit să ceară permisiunea mamei sale pentru a se căsători. Noua legislație spune că primele șase persoane care se află pe linia succesorală la tron trebuie să obțină permisiunea Reginei ca să se căsătorească. Anterior, conform unei legi care datează din 1772, toți descendenții lui George al II-lea trebuiau să solicite permisiunea monarhului.

Linia succesiunii la tron

Regina Elisabeta în vârstă de 95 de ani este monarhul cu cea mai lungă domnie din Marea Britanie, care conduce regatul de 69 de ani. Majestatea sa a devenit Regina Marii Britanii după ce unchiul ei a abdicat în favoarea tatălui său, Regele George al VI-lea. Regina Elisabeta a fost încoronată pe tronul Marii Britanii după moartea tatălui său, pe data de 6 februarie 1952.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

regina Elisabeta curtând pălărie albă și costum alb în timp ce face cu mâna oamenilor, iar în piept poartă diamantele Cullian
Broșele Cullian III și IV sunt alături de inima Reginei Elisabeta / Getty Images

Prințul de Wales

Prințul Charles este moștenitorul tronului și următorul Rege al Regatului Unit și al Regatului Commonwealth-ului. Prințul de Țara Galilor, în vârstă de 72 de ani, deține deja recordul pentru cel mai longeviv moștenitor din istoria britanică, fiind în funcție din 1952. De asemenea, va fi cea mai în vârstă persoană care va fi încoronată atunci când Regina va deceda.

Ducele de Cambridge

Prințul William, fiul cel mare al Prințului Charles, va prelua tronul Marii Britanii de la tatăl său.

Prințul George

Primul-născut al Ducelui și Ducesei de Cambridge, Prințul George, în vârstă de șapte ani, va fi într-o bună zi Regele George al VII-lea.

Prințesa Charlotte

Sora în vârstă de șase ani a Prințului George este „rezerva moștenitorului” și se va confrunta cu aceleași probleme ca și Prințul Harry și Ducele de York în încercarea de a-și găsi locul pe tronul Marii Britanii. Ea poate deveni Regina Marii Britanii doar dacă Prințul George va muri fără să aibă copii.

Prințul Louis

Nașterea celui de-al treilea copil al Ducelui și Ducesei de Cambridge a schimbat din nou linia succesorală. Fratele de trei ani al Prințului George și al Prințesei Charlotte este acum al cincilea în linie la tron.

Ducele de Sussex

Prințul Harry, în vârstă de 36 de ani, și-a petrecut cea mai mare parte a vieții fiind al treilea în linie la tron, în spatele fratelui său, Prințul William. Acum el se află pe locul șase. Primul său copil, Archie, a devenit al șaptelea pe linie la tron ​​în 2019.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor

Archie, în vârstă de doi ani, fiul lui Meghan Markle și al Prințului Harry este al șaptelea pe linie la tron. De la nașterea primului copil al lui Meghan și al lui Harry, toți succesorii la tron au coborât cu o treaptă.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor

Al doilea copil al lui Harry și Meghan, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, este al unsprezecelea strănepot al Reginei.

Ducele de York

Prințul Andrew, în vârstă de 61 de ani, este acum atât de jos pe listă. El nu mai face parte din „nucleul” familiei regale care va împărtăși povara angajamentelor oficiale în viitor. Fiicele sale, Prințesele Beatrice și Eugenie, nu mai au dreptul la securitate. Paza lor trebuie să fie plătită acum de prințul Andrew.

Prințesa Beatrice

Prințesa Beatrice a combinat mai mult timp titlul regal cu un job normal. După ce a renunțat la locul de muncă de 20.000 de lire sterline pe an la Sony Entertainment Pictures, în 2014, aceasta s-a bucurat de patru vacanțe în mai puțin de o lună. Tânăra în vârstă de 32 de ani a absolvit Facultatea de Istorie de la Goldsmiths College, Londra. Ea a fost vicepreședinte al parteneriatelor și strategiei de business tech la compania de tech Afiniti din 2016. Aceasta s-a s-a căsătorit cu Edoardo Mapelli Mozzi în iulie 2020. Evenimentul a avut loc la Capela Regală a Sfinților de la Royal Lodge, Windsor. Cuplul așteaptă primul copil în toamnă acestui an.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer LOpez, într-o emisiune televizată / Getty Images
Divertisment
Jennifer Lopez, surprinsă într-o ținută lejeră, la cumpărături. Ce a purtat vedeta care nu își arată vârsta
Jennifer Lopez a fost surprinsă într-o ținută lejeră, în timpul unei ieșiri la cumpărături, în Beverly Hills, alături de fiica ei de 13 ani, Emme. Cântăreața și actrița, în vârstă de 51 de ani,...
2
Madison LeCroy, fotografiată în timp ce se afla prin Zoom, la o emisiune tv
Divertisment
Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben Affleck. Ce a spus frumoasa blondină
Despre frumoasa blondină s-a scris mult în ultimul timp. Chiar dacă a oferit doar scurte declarații despre relația ei cu Alex Rodriguez, recent Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben...
3
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la filmările unui videoclip, în 2002, în timp ce se țin de mână
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Imaginile care confirmă povestea lor de dragoste
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Cei doi nu și-au confirmat încă relația în mod oficial. Acest gest tandru face însă mai mult decât o mie de cuvinte. Povestea lor de...
4
Elvis Presley și Priscilla Presley, îmbrăcați în mire și mireasă, la nunta lor, în 1967
Divertisment
Cum s-a schimbat chipul Priscillei Presley. Fosta soție a lui Elvis Presley a apelat la operațiile estetice
Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, avea doar 15 ani când l-a cunoscut pe bărbatul cu care s-a căsătorit opt ​​ani mai târziu, Elvis Presley. Pentru a opri efectele trecerii timpului, vedeta...
5
Beyonce și Jay-Z, apropiați, la un eveniment NBA
Divertisment
Beyonce a strălucit alături de Jay-Z. Cum s-a îmbrăcat artista pentru un eveniment sportiv
Beyonce și Jay-Z formează unul dintre cele mai sudate cupluri de celebrități. Cei doi au rar apariții în public și preferă să-și trăiască viața de cuplu departe de lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, cei...
PARTENERI
×