Reclamă

Ce să nu-i spui unei femei care trece printr-un divorț. Sfaturi de luat în seamă

Aproximativ una din trei persoane care s-au căsătorit au divorțat cel puțin o dată, potrivit Biroului de Recensământ al Statelor Unite. O persoană divorțată a spus pentru Psychology Today: „Simți stigmatizarea. Mai ales dacă unii prieteni se îndepărtează și simți că ai eșuat ca persoană. A fost greu să interacționez cu oamenii după divorț. Mă simțeam ca și cum aș fi fost o mizerie.” Hai să aflăm împreună ce să nu-i spui unei femei care trece printr-un divorț.

Publicat: 25 iulie 2022, 7:03

Pentru prietenii celor care trec printr-un divorț, este esențial să fie prezenți și să îi susțină. Dar cum? În primul rând, nu-ți lăsa prietena să cadă la pământ, chiar dacă subiectul divorțului este inconfortabil sau nu ești sigură în legătură cu ce poți să-i spui, scrie thelist.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce să nu-i spui unei femei care trece printr-un divorț

Un studiu sugerează că femeile își pierd 40% din prietenii în urma unui divorț. Pur și simplu să rămâi lângă prietena ta este una dintre cele mai bune acțiuni de susținere.

Totuși, poate fi dificil să găsești cuvintele potrivite pentru a-ți comunica sprijinul. Iată ce să nu-i spui cuiva care trece printr-un divorț, precum și câteva cuvinte utile.

Fii atentă la sfaturile tale după divorț

Vizitarea unei persoane dragi care a trecut printr-un divorț dureros poate fi insuportabilă. Mulți prieteni bine intenționați încearcă să îmbunătățească lucrurile împărtășindu-le cele mai bune sfaturi. Cu toate acestea, să dai sfaturi cuiva care trece printr-un divorț poate fi invers. Mai ales atunci când sfatul este nesolicitat, deoarece receptorul se poate simți judecat sau criticat, conform PsychCentral. Acest lucru poate îngreuna vindecarea după un divorț.

Reclamă

Chiar dacă prietena ta îți cere părerea, știi că sfatul tău ar putea să nu funcționeze pentru el în acel moment. Un sfat frecvent oferit este să înceapă rapid o nouă relație după divorț. În realitate, unii sunt gata să se întâlnească imediat. În timp ce la alții durează până la un deceniu înainte de a fi pregătiți emoțional pentru o nouă iubire. Află de aici care sunt cele 3 semne care te feresc de o inimă rănită într-o nouă dragoste.

Nu-ți presa prietena să vorbească despre divorț

Poate fi tentant să ceri un rezumat complet al divorțului, mai ales dacă ești aproape de persoana care trece prin el. S-ar putea chiar să simți că a-i cere detalii arată că ești de partea lor și că ești empatică cu situația. Dar nu toată lumea se simte confortabil să se deschidă, mai ales când decizia de a se despărți este încă proaspătă.

Reclamă

Există o serie de motive pentru care căsătoriile eșuează. A face presiuni pe o prietenă să explice ce a dus la divorțul poate provoca jenă sau poate declanșa amintiri dureroase. Așa cum a spus psihologul Joseph Cilona, PsyD pentru Oprah Daily, „Dacă întâmpinați rezistență, evitați să puneți presiuni de orice fel asupra prietenului dvs”. Întreabă mai întâi dacă vrea să împărtășească ceea ce s-a întâmplat. Respectă-i dorința de a păstra pentru ea anumite detalii. Dacă alege să nu împărtășească detaliile personale, nu o lua în nume de rău.

Încearcă să nu-l jignești pe fostul partener

Cel mai bun lucru pe care cineva îl poate face pentru a ajuta o persoană dragă în timpul unui divorț este să fie de partea ei, nu? O persoană divorțată a spus pentru Reader’s Digest că criticile prietenilor lor la adresa fostului soț au fost ca niște critici împotriva lor. Cu alte cuvinte, să-i spui prietenei tale că soțul ei este o persoană groaznică poate suna ca și cum îi judeci alegerea partenerului.

Poate că persoana iubită ar dori să se plângă după fostul său, dar evită să intervină. Allison Rimland, un terapeut de cuplu, a rezumat bine. A explicat: „Este ca și cum poți vorbi de rău despre familia ta. În schimb, dacă altcineva o face, sari în apărarea lor. Chiar dacă prietena ta se dezvăluie despre fostul ei, rezistă impulsului de a te arunca în joc”.

Nu minimiza divorțul lor

A spune lucruri precum „Măcar nu ai copii cu el” sau „E bine că divorțul tău a fost rapid. Divorțul surorii mele a durat doi ani”, poate banaliza din neatenție greutățile cu care se confruntă prietena ta.

Chiar dacă crezi că divorțul lor nu este atât de rău, probabil că aducerea în discuție a unor scenarii „mai rele” nu o va face să se simtă mai bine. Potrivit Healthline, încercarea de a înveseli pe cineva comparând experiența sa cu alte experiențe dificile se numește minimizare și rareori oferă confortul dorit. În schimb, încearcă să ai un punct de vedere empatic. Verywell Mind sugerează să asculți cu atenție cealaltă persoană, fără a judeca, și să te pui în pielea ei. Imaginează-ți cât de provocator este divorțul lor din perspectiva lor, fără a-l compara cu alții.

Ce ar trebui să spui

Uneori, cele mai bune lucruri de spus cuiva care trece printr-un divorț sunt și cele mai simple. Lasă-ți părerile și sfaturile personale deoparte și pur și simplu spune-i persoanei dragi că ești acolo. Psihoterapeutul Ashley Mead a spus pentru The New York Times că este deseori suficient să spui ceva de genul: „Știu că nu pot repara. Cu toate acestea sunt aici pentru tine”.

Validarea cuvintelor poate arăta, de asemenea, că îi înțelegi sentimentele și le accepți. Verywell Mind spune că fraze precum „Trebuie să fie foarte greu” și „Văd cum te-ai simțit” sunt eficiente în transmiterea validării emoționale.

Psihologul Joseph Cilona a spus pentru Oprah Daily că este în regulă să întrebi ce fel de sprijin este util. Prietena ta poate dori pe cineva care o ascultă. Dar s-ar putea să nu știi până nu întrebi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×