Reclamă

Ce trebuie să facă Prințul Harry pentru a fi cetățean american. Ducele de Sussex ia în calcul această opțiune

Experții regali au dezvăluit ce trebuie să facă Prințul Harry pentru a fi cetățean american. Ducele de Sussex a declarat într-un interviu recent că ia în considerare acest aspect. Soțul lui Meghan Markle trăiește în Statele Unite ale Americii din anul 2020.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 23 februarie 2024, 6:34

Ducele de Sussex a oferit un interviu pentru Good Morning America. Fiul Regelui Charles trăiește în prezent în California alături de soția sa și cei doi copii pe care îi au împreună. Harry și-a luat admiratorii prin surprindere atunci când a declarat că „a luat în considerare” posibilitatea de a fi un cetățean american.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce trebuie să facă Prințul Harry pentru a fi cetățean american

Experții regali au explicat ce ar însemna primirea cetățeniei pentru Prințul Harry. Ducele de Sussex, în vârstă de 39 de ani, nu s-a ferit să recunoască aspectele ce țin de cetățenia sa.

Vezi mai multe imagini în Gelaria Foto!

Ducii de Sussex, pe pârtie, la un eveniment organizat pentru sporturile adaptive
Evenimentul la care au participat la pârtie a fost organizat pentru a marca deschiderea Jocurilor Invictus din 2025 din Canada / Profimedia Images

El și Meghan Markle stau deja de patru ani în Statele Unite ale Americii, iar cei doi nu plănuiesc să se mai întoarcă în Marea Britanie.

Reclamă

„M-am gândit de mai multe ori la cetățenia americană, dar sigur nu este ceva prioritat pentru mine în această etapă a vieții. Viața în Statele Unite ale Americii este uimitoare, dar nu am luat în calcul această opțiune, cel puțin nu foarte în serios. Dacă mă simt american? Nu cred, nu știu exact cum mă simt”, a spus Harry în timpul celui mai recent interviu.

Experții susțin că Prințul Harry va fi nevoit să renunțe în totalitate la titlurile sale regale dacă își dorește să obțină cetățenia americană.

„Politica prevede ca orice solicitant care are titluri de ereditate sau poziții nobiliare într-un stat străin să renunțe la titlul. Totodată trebuie să renunțe și la poziție pentru a primi cetățenia”, a spus un expert regal pentru publicația People.

Reclamă

Ce se întâmplă dacă Prințul Harry primește cetățenia

Sursele susțin că Prințul Harry va fi nevoit să renunțe în mod expres la titlurile pe care le deține. totul ar trebui să se întâmple într-o ceremonie publică.

Nerenunțarea la titlul de funcție poate arăta lipsa de atașament față de Constituție. Asta ar însemna că Ducele nu-și va primi cetățenia. Atunci când va depune jurământul de credință, Ducele va trebui să afirme mai multe lucruri, după cum prevede legea.

„Renunț în continuare la titlul de (…) pe care l-am deținut. Renunț în continuare la ordinul nobil (…) la care am aparținut până acum”.

Cu toate acestea, un avocat din SUA a declarat că legea actuală ar putea fi contestată de fiul Regelui Charles.

„M-am interesat dacă Prințul Harry trebuie să renunțe sau nu la toate titlurile sale. Este o lege stabilită de Congres. Tot ceea ce spune Constituția este că Congresul nu poate conferi titluri străine. Totuși nu spune nimic despre a fi un cetățean străin având sau având un titlu atunci când devii cetățean american”, a explicat avocatul.

Rămâne de văzut dacă fiul Regelui Charles va aplica pentru cetățenia americană. Deși spune că a luat în considerare această posibilitate, Ducele nu se grăbește să renunța la ceea ce încă îl mai leagă de Familia Regală Britanică. De altfel, acesta a mers recent în Marea Britanie pentru a-și vedea tatăl diagnosticat cu cancer. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×