Reclamă

Ce trebuie să facă Prințul Harry pentru a fi cetățean american. Ducele de Sussex ia în calcul această opțiune

Experții regali au dezvăluit ce trebuie să facă Prințul Harry pentru a fi cetățean american. Ducele de Sussex a declarat într-un interviu recent că ia în considerare acest aspect. Soțul lui Meghan Markle trăiește în Statele Unite ale Americii din anul 2020.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 23 februarie 2024, 6:34 / Actualizat: 7 iunie 2024, 18:07

Ducele de Sussex a oferit un interviu pentru Good Morning America. Fiul Regelui Charles trăiește în prezent în California alături de soția sa și cei doi copii pe care îi au împreună. Harry și-a luat admiratorii prin surprindere atunci când a declarat că „a luat în considerare” posibilitatea de a fi un cetățean american.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce trebuie să facă Prințul Harry pentru a fi cetățean american

Experții regali au explicat ce ar însemna primirea cetățeniei pentru Prințul Harry. Ducele de Sussex, în vârstă de 39 de ani, nu s-a ferit să recunoască aspectele ce țin de cetățenia sa.

Vezi mai multe imagini în Gelaria Foto!

Ducii de Sussex, pe pârtie, la un eveniment organizat pentru sporturile adaptive
Evenimentul la care au participat la pârtie a fost organizat pentru a marca deschiderea Jocurilor Invictus din 2025 din Canada / Profimedia Images

El și Meghan Markle stau deja de patru ani în Statele Unite ale Americii, iar cei doi nu plănuiesc să se mai întoarcă în Marea Britanie.

Reclamă

„M-am gândit de mai multe ori la cetățenia americană, dar sigur nu este ceva prioritat pentru mine în această etapă a vieții. Viața în Statele Unite ale Americii este uimitoare, dar nu am luat în calcul această opțiune, cel puțin nu foarte în serios. Dacă mă simt american? Nu cred, nu știu exact cum mă simt”, a spus Harry în timpul celui mai recent interviu.

Experții susțin că Prințul Harry va fi nevoit să renunțe în totalitate la titlurile sale regale dacă își dorește să obțină cetățenia americană.

„Politica prevede ca orice solicitant care are titluri de ereditate sau poziții nobiliare într-un stat străin să renunțe la titlul. Totodată trebuie să renunțe și la poziție pentru a primi cetățenia”, a spus un expert regal pentru publicația People.

Reclamă

Ce se întâmplă dacă Prințul Harry primește cetățenia

Sursele susțin că Prințul Harry va fi nevoit să renunțe în mod expres la titlurile pe care le deține. totul ar trebui să se întâmple într-o ceremonie publică.

Nerenunțarea la titlul de funcție poate arăta lipsa de atașament față de Constituție. Asta ar însemna că Ducele nu-și va primi cetățenia. Atunci când va depune jurământul de credință, Ducele va trebui să afirme mai multe lucruri, după cum prevede legea.

„Renunț în continuare la titlul de (…) pe care l-am deținut. Renunț în continuare la ordinul nobil (…) la care am aparținut până acum”.

Cu toate acestea, un avocat din SUA a declarat că legea actuală ar putea fi contestată de fiul Regelui Charles.

„M-am interesat dacă Prințul Harry trebuie să renunțe sau nu la toate titlurile sale. Este o lege stabilită de Congres. Tot ceea ce spune Constituția este că Congresul nu poate conferi titluri străine. Totuși nu spune nimic despre a fi un cetățean străin având sau având un titlu atunci când devii cetățean american”, a explicat avocatul.

Rămâne de văzut dacă fiul Regelui Charles va aplica pentru cetățenia americană. Deși spune că a luat în considerare această posibilitate, Ducele nu se grăbește să renunța la ceea ce încă îl mai leagă de Familia Regală Britanică. De altfel, acesta a mers recent în Marea Britanie pentru a-și vedea tatăl diagnosticat cu cancer. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×