Deși poate părea că dacă sunt pe raft sunt sigure pentru consum, trebuie să specificăm că nu toate sunt de calitate. Multe sortimente conțin ingrediente care nu ar trebui să se regăsească pe lista de ingrediente a deserturilor.
Ce trebuie să știi atunci când cumperi ciocolată de Paște
Cei mici sunt cei mai bucuroși atunci când Iepurașul le aduce figurine din ciocolată sau fac vânătoare de ouă din ciocolată. Chiar și așa, e foarte important ca pe lângă bucuria pe care le-o oferi când le dăruiești ciocolată de Paște, să te asiguri și că ce mânăncă e de calitate. Iată la ce să fii atentă.
Tradițiile actuale de Paște sunt diverse și includ o serie de elemente preluate din vechile tradiții. Iepurele este unul dintre animalele cunoscute pentru fertilitatea sa. Așa cum se știe, primăvara este anotimpul ideal al fertilității și renașterii. Cele două au fost asociate și nu e de mirare că oamenii le-au adoptat imediat.
„Deși adoptat în mai multe culturi creștine, iepurașul de Paște nu a primit niciodată o interpretare creștină specifică”, conform unei Enciclopedii a religiilor, citată de Mentalfloss.com.
Înainte de a cumpăra ciocolata, inspecteaz-o vizual. Dacă are un aspect mat, estompat sau pare moale, e posibil să fie de calitate inferioară De asemenea, mai poate însemna că depozitarea ei nu este la temperatura corectă. Ciocolata de calitate ar trebui să fie lucioasă și să aibă o textură netedă când o rupi sau muști din ea.
De asemenea, ferește-te de ciocolățele foarte colorate, în special în nuanțe de roșu sau roz intens, deoarece unele pot conține colorantul Red 3, un aditiv controversat. Dacă poți mirosi ciocolata, ar trebui să aibă un parfum intens de cacao, nu doar de zahăr.
Ingrediente de evitat
Verificare etichetei este extrem de importantă. Produsele bune au puține ingrediente, iar ingredientul principal trebuie să fie cacaoa, nu zahărul. Pentru ciocolata neagră, cele două ingrediente esențiale sunt boabele de cacao și zahărul. Pentru cea cu lapte sau albă, lista se extinde, dar ar trebui să conțină doar unt de cacao, lapte și zahăr.