Reclamă

Cine e mama lui Max Verstappen. Sophie Kumpen a avut o carieră impresionantă în karting

Deși are numai 24 de ani, Max Verstappen a câștigat primul său titlul mondial în Formula 1. La succesul lui au contribuit iubita sa, Kelly Piquet și părinții săi. Publicațiile de profil au scris de-a lungul timpului despre talentul mamei pilotului. Sunt multe sacrificiile pe care le-a făcut pentru familia sa. Hai să aflăm mai multe împreună despre cine e mama lui Max Verstappen.

Publicat: 14 decembrie 2021, 12:10

Max Verstappen a devenit primul campion mondial olandez din istoria Formula 1. Acesta a câștigat în fața lui Lewis Hamilton la Abu Dhabi. În timp ce tatăl său, Jos Verstappen, este adesea numit principala inspirație a lui Max, fiind pilot de Grand Prix în anii 1990, merită să subliniem succesele mamei sale, Sophie Kumpen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cine e mama lui Max Verstappen

Kumpen a început să facă karting la vârsta de 10 ani. Sophie a călcat pe unchiul ei, Paul Kumpen, în Rallycross. Până la vârsta de 16 ani, Kumpen era considerată a fi un talent imens, concurând în Campionatul Mondial de Formula A, terminând pe locul nouă.

În anul următor, în 1992, Kumpen a concurat în Campionatul Mondial de karting, încheind sezonul pe locul 26, înaintea pilotului de F1 Giancarlo Fisichella. Ea a continuat să concureze în Campionatul Mondial de Karting, obținând locul al 17-lea în 1994. Dar punctul culminant al carierei de curse a lui Kumpen a fost victoria ei uimitoare pentru Trofeul Andrea Margutti în 1995. Acolo a învins piloți ca Jarno Trulli și regretatul Allan Simonsen.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Reclamă

În 1995, Kumpen a devenit coechipier cu viitorul campion mondial de Formula 1 Jenson Button. Cei doi au concurat adesea unul împotriva celuilalt. Vorbind la podcastul oficial de F1 Beyond The Grid, Button s-a lăudat cu abilitățile lui Kumpen.

El a spus: „Sophie, mama lui Max, a fost un șofer fantastic. Când am concurat în karturi în 1995, ea era coechipierul meu. Am văzut-o conducând și am știut cât de bună este. Iar Button nu este singurul membru din familia curselor care o laudă pe Kumpen.

De ce a renunțat Sophie la visul de a devenit pilot de Formula 1

Reclamă

Directorul echipei lui Max, Christian Horner, a spus: „Am concurat împotriva mamei lui. În 1989 am pilotat împotriva ei în Campionatul Mondial de Kart pentru juniori.

„În acea cursă, au fost niște piloți super talentați. Jan Magnussen, Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella, Dario Franchitti. Ea a fost în top 10 din lume, cu siguranță.”

Kumpen a spus că a visat să fie pilot de F1. Cu toate acestea, detaliile din viața ei personală a redus la minimum acest vis. În 1996, Kumpen s-a căsătorit cu pilotul olandez Jos Verstappen. Apoi au avut doi copii, pe Max în 1997 și pe Victoria în 1999. Dorind să-și crească copiii și să susțină aventura de F1 a soțului ei, Kumpen și-a încheiat cariera de curse la vârsta de 21 de ani.

Vorbind despre decizia ei la F1 Wags, Kumpen a spus: „Am vrut să merg la F1. Am testat câteva mașini de curse, apoi m-am căsătorit cu tatăl lui Max și a trebuit să fac o alegere. Conducea Formula 1, în acea perioadă am fost atât de mult plecați. Așadar, am renunțat la visul meu. Acum îl văd pe fiul meu realizând ce am vrut să fac și mă bucur la fel de mult.”

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×