Reclamă

Cine este soția lui Justin Trudeau. Totul despre Sophie Grégoire Trudeau

După aproape două decenii împreună, premierul canadian Justin Trudeau și Sophie Grégoire Trudeau și-au anunțat despărțirea în 2023. Pentru că în ultimul timp au fost văzuți rar împreună, acum mulți se întreabă cine este soția lui Justin Trudeau și cu ce se ocupă.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 3 august 2023, 10:20

După 18 ani de căsătorie, premierul canadian Justin Trudeau și Sophie Grégoire Trudeau se despart. Cuplul, care s-a căsătorit în 2005 și împart trei copii, și-a anunțat despărțirea pe 2 august 2023. Premierul a scris într-o declarație pe Instagram: „Bună tuturor, Sophie și cu mine am dori să împărtășim faptul că, după multe lucruri semnificative și semnificative. conversație dificilă, am luat decizia de a ne despărți".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cine este soția lui Justin Trudeau

Biroul premierului canadian a confirmat, de asemenea, vestea pentru People. S-a menționat de asemenea împărtășit că familia „va fi împreună în vacanță, începând de săptămâna viitoare”.

În timpul căsătoriei lor, Trudeau a spus mereu despre soția sa că l-a ajutat să fie un tată, lider și feminist mai bun. El a spus pentru Vox în 2016 că își învață copiii despre egalitatea de gen „arătând că sunt atent și respectuos și că sunt foarte mult într-un parteneriat cu Sophie, la fel de mult ca și noi într-o căsnicie”.

El a adăugat: „Nu suntem de acord. Uneori am dreptate, alteori are ea dreptate și există o relație între egali acolo”. Gregoire a fost alături de Trudeau când a fost ales în 2015 și din nou în 2021.

„Sophie: Acum 12 ani, când am decis să fim implicați împreună în politică, este pentru că am vrut să ne apărăm valorile, pentru că am vrut să contribuim la construirea unei Canade mai puternice. Și de la început, am făcut asta împreună”, a spus el în timpul discursul său de victorie a realegerii. Mulțumesc.”

Reclamă

De la cariera ei în divertisment până la despărțirea lor recentă, iată tot ce trebuie să știi despre soția lui Justin Trudeau, Sophie Gregoire Trudeau.

S-au cunoscut când erau foarte tineri, dar nu s-au întâlnit imediat

Gregoire și Trudeau s-au cunoscut când erau copii. Ea era colega de clasă cu fratele lui cel mai mic, Michel. Sophie și-a amintit la Maclean’s în 2005 că se juca la casa soților Trudeau în copilărie. A spus că a fost mereu îndrăgostită de viitorul politician.

Reclamă

„Ei aveau o piscină foarte grozavă cu un trapez și frânghii. Puteam să ne jucăm ca Tarzan ore în șir”, a spus ea. „Ne-am ascundeam în dulapuri pentru a avea primul nostru sărut”.

Perechea s-a reconectat când au co-gazduit un eveniment de strângere de fonduri în 2003. Trudeau nu era însă pregătit pentru nimic serios la momentul respectiv. Când Gregoire i-a trimis un e-mail după întâlnire, el nu a răspuns.

„Am primit e-mailul și am spus: „Frumos. Bine. Bine”. Și nu i-am răspuns”, și-a amintit el. „Nu l-am șters, ci doar am decis: „Nu, ar fi mai bine să nu încep nimic prin care nu sunt dispus să trec”.

Cine este soția lui Justin Trudeau: au avut prima întâlnire la un bar de karaoke

Când nu a primit un răspuns, Gregoire a respins ideea de a se întâlni cu Trudeau. Dar câteva săptămâni mai târziu, s-au întâlnit întâmplător, iar Trudeau și-a dat seama că vrea să fie cu ea. Gregoire i-a spus lui Maclean’s că a luptat din greu pentru a obține un mesaj de la el. Nu i-a dat numărul ei și i-a spus să-i trimită un e-mail.

Trudeau i-a trimis un e-mail în acea seară. Cei doi au mers la prima lor întâlnire la un restaurant afgan, apoi la un bar de karaoke. Acolo au cântat melodii de la Elton John și Beatles.

În timp ce cuplul mergea pe stradă după karaoke, Trudeau a intrat cu capul înainte într-un stâlp. „M-am gândit: „O, Doamne, tocilar!” „, a spus Gregoire. „Și a tot explicat timp de 30 de minute: „Sophie, Sophie, nu fac asta niciodată”.

Pe 18 octombrie 2004, la ceea ce trebuie să fie aniversarea a 85 de ani a lui Pierre Trudeau, cuplul s-a logodit după ce au vizitat mormântul familiei Trudeau din Saint-Rémi-de-Napierville, Quebec, și au primit tratamente spa la un hotel de lux.

„Chiar a ieșit din calea lui”, a spus Gregoire despre propunere. „Peste tot erau lumânări și petale de trandafir. Mă simțeam ca o prințesă.”

Cine este soția lui Justin Trudeau: s-au căsătorit în 2005

Trudeau și Gregoire s-au căsătorit pe 28 mai 2005, într-o ceremonie tradițională catolică la Biserica Sainte-Madeleine d’Outremont din Montreal. CBC News a raportat că, atunci când mireasa a intrat în biserică, ea a spus mulțimii de afară: „Sunt cea mai norocoasă femeie din lume”.

Recepția lor a fost animată de o trupă live, un DJ. Au avut pe masă preparate care includeau carne de vită din Alberta, brânzeturi locale, legume organice și deserturi asortate. Au păstrat lista de invitați limitată la familiile și prietenii lor. Trudeau a spus pentru Maclean’s: „Știam că nu vrem să mergem pe calea invitării demnitarilor și prim-miniștrilor sau ceva de genul acesta. Pentru mine, lista de invitați trebuie să fie ori sub 200, ori peste 1.000″.

Petrecerea a fost simplă și elegantă. Gregoire a avut o cerere care a făcut-o să iasă în evidență față de majoritatea celorlalte nunți. Ea nu a vrut un tort de nuntă. „Consider că oamenii nu mănâncă niciodată”, a spus ea. „Fără acea poză lipicioasă tăind tortul. Așa că am spus: „Nu! Hai să facem ceva diferit!” „Au optat în schimb pentru o multitudine de deserturi, ceaiuri și cafea.

Au trei copii împreună

Trudeau și Gregoire au trei copii: fiii Xavier James și Hadrien Gregoire și fiica Ella-Grace.

Copilul lor cel mai mare, Xavier, s-a născut pe 18 octombrie 2007. Și-au întâmpinat cel de-al doilea copil, Ella-Grace, pe 5 februarie 2009. Cinci ani mai târziu, copilul lor cel mic Hadrien a sosit pe 28 februarie 2014.

În 2005, Trudeau i-a spus lui Maclean’s că vrea „cel puțin trei” copii, deși la acea vreme, el și Gregoire nu se vedeau ochi în ochi.

„Sophie a fost copil unic, așa că spune că unul e bine, doi e bine, dar trei, începi să-l împingi puțin”, a spus el. „Dar sunt foarte încrezător că, odată ce vom intra în asta, o voi putea convinge că trei sunt bine”.

Soții Trudeau împreună pe o scenă, alături de 2 dintre copiii lor
Cuplul a vorbit sincer în trecut despre dificultățile din relația lor / Getty Images

Ea este jurnalistă de meserie

Pe lângă activitatea sa de caritate extinsă, Gregoire a avut o carieră eclectică și ilustră.

Vorbește fluent franceză, engleză și spaniolă, și-a început cariera în publicitate, trecând de la recepționer la director de cont la o firmă de marketing, dar s-a simțit atrasă de altele. „Am decis să merg la școala de radio și TV. Întotdeauna am simțit că abilitățile mele de comunicare sunt cel mai bun atu al meu”, a spus ea autoarei Erica Diamond în 2011. „În momentul în care am intrat în școală, am știut că sunt acasă. M-am simțit cel mai mult ca mine. Îmi găsisem chemarea”.

Următorul ei loc de muncă a fost să scrie articole de știri, pe care ea l-a descris drept „cea mai proastă slujbă vreodată”. Când compania ei, canalul de știri canadian LCN, a avut un loc de muncă pentru un reporter de divertisment, ea a optat pentru asta. În această perioadă, ea a lucrat și ca personal shopper pentru magazinul de lux Holt Renfrew.

În 2005, Gregoire a participat la un eveniment caritabil în care a întâlnit mai mulți angajați ai rețelei de televiziune CTV, ceea ce a determinat-o să devină corespondent pentru eTalk de la CTV, o emisiune de știri de divertisment.

Gregoire va adăuga în curând și titlul de autor în CV-ul ei. În mai 2023, CBC News a raportat că Sophie urmează să publice două cărți axate pe sănătate în următorii ani: Closer Together: Knowing Ourselves, Loving Each Other în 2024 și o carte ilustrată pentru copii în 2025.

Rolul ei de primă doamnă nu a fost niciodată oficializat

Trudeau a depus jurământul ca prim-ministru al Canadei pe 4 noiembrie 2015. Câteva luni mai târziu, el a spus că nu crede că rolul lui Sophie ca primă doamnă ar trebui oficializat, potrivit Canadian Press.

În mai 2016, Sophie a declarat pentru ziarul Quebec Le Soleil că ar putea folosi mai mult ajutor pentru a ține pasul cu angajamentele, invitațiile, pe lângă creșterea a trei copii. Ea a menționat atunci că are un singur asistent. Remarcile ei au strâns critici din partea opoziției politice a lui Trudeau.

Când a fost întrebat mai târziu care ar trebui să fie rolul soției unui prim-ministru, Trudeau a spus: „Există diferite familii care au abilități diferite, așa că, evident, acest lucru ar trebui să fie flexibil”. El a adăugat: „Sunt foarte mândru de tot ceea ce a făcut în toată țara și va continua să-și ofere participarea. Vrem să ne asigurăm că va putea continua să facă munca pe care o face”.

Soții TRudeau la înmormântarea Reginei Elisabeta
Trudeau, de 51 de ani, și Sophie Gregoire Trudeau, 48 de ani, s-au căsătorit în mai 2005 / Getty Images

La rândul ei, Gregoire, care a fost criticată din nou în lunile următoare pentru că ar fi acceptat cadouri de la designeri, conform Global News din Canada, a spus că este fericită să facă toată munca grea pe care o presupune rolul de soție a unui prim-ministru.

„Dacă ești la putere sau ești într-o poziție de responsabilitate și crezi că oamenii sunt acolo pentru tine – este opusul”, a spus ea pentru Global News înaintea alegerilor din 2015. „Suntem acolo să-i slujim. Și așa vreau ca copiii mei să fie crescuți”.

Ea crește gradul de conștientizare pentru tulburările de alimentație și anxietate

Gregoire a fost deschisă cu privire la recuperarea ei din tulburarea de alimentație bulimică, despre care a spus că a început în adolescență. „Vicțiile sunt dezechilibre biochimice ale creierului, iar agățarea și epurarea este un semn al unei răni emoționale mai mari. Mâncatul a fost singurul meu mod de a-mi controla viața, sau așa credeam”, i-a spus ea Ericei Diamond în 2011. „Când ești dependent sau suferind de o boală psihică, crezi că deții controlul complet. Dar opusul este adevărul. De fapt, ești complet scăpat de sub control.”

Ea este, de asemenea, voluntar național pentru Asociația Canadiană pentru Sănătate Mintală, iar în mai 2023, ea a colaborat cu organizația pentru a-i încuraja pe alții să-și împărtășească propriile lupte cu sănătatea mintală „pentru a construi mai multă compasiune și mai multă empatie unii pentru alții”.

Sophie este prietenă cu mai multe vedete și Familia Regală Britanică

Pe lângă faptul că se întâlnește cu lideri mondiali precum Prințul William, Kate Middleton, președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden, Sophie este, de asemenea, prietenă cu vedete de top.

Într-o postare pe Instagram ștearsă de atunci, Emma Watson și-a descris bucuria de a merge cu Vespa cu Sophie în timpul vizitei lui Watson la Ottawa, Ontario, pentru a-și promova campania HeForShe în 2016. Potrivit Global News, Watson a scris că întâlnirea cu Grégoire a fost „cu siguranță un moment culminant al anului meu.”

Soții Trudeau alături de Prințul și Prințesa de Wales, la un eveniment
Gregoire Trudeau se va muta într-o casă separată din Ottawa / Getty Images

Sophie este, de asemenea, o prietenă apropiată a lui Meghan Markle și a apărut pe podcastul său Archetypes în noiembrie 2022. În interviu, Meghan a spus că a cunoscut-o pe Sophie când filma Suits în Toronto, menționând că Sophie a fost o prezență liniștitoare în lumina controlului media cu care ea se confrunta.

Ea și Trudeau și-au anunțat despărțirea în august 2023

„Ca întotdeauna, rămânem o familie apropiată, cu dragoste profundă și respect unul față de celălalt și pentru tot ceea ce am construit și vom continua să construim”, a scris Trudeau în anunț.” Pentru bunăstarea copiilor noștri, vă cerem să vă rugăm respectă intimitatea noastră și a lor. Mulțumesc.”

Biroul premierului canadian a confirmat vestea pentru People, spunând într-o declarație că Trudeau și Sophie „au semnat un acord de separare legală”.

„Au lucrat pentru a se asigura că au fost luate toate măsurile legale și etice cu privire la decizia lor de a se separa și vor continua să facă acest lucru în continuare”, se arată în comunicat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×