Reclamă

Justin și Sophie Trudeau se despart după 18 ani de căsnicie. Cuplul va avea custodia comună a copiilor

Justin și Sophie Trudeau se despart după 18 ani de căsnicie. Premierul canadian și soția sa au declarat că pornesc pe drumuri separate într-un anunț neașteptat. Acesta a fost semnul care a marcat sfârșitul mariajului lor intens discutat în presa din întreaga lume.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 3 august 2023, 9:36

Cuplul a vorbit sincer în trecut despre dificultățile din relația lor. În ultimii ani au fost văzuți mai rar împreună în public. Trudeau, de 51 de ani, și Sophie Gregoire Trudeau, 48 de ani, s-au căsătorit în mai 2005. Au împreună trei copii, de 15, 14 și 9 ani. La aniversarea lor în 2020, el a descris-o drept „stânca mea, partenerul meu și cel mai bun prieten al meu”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Justin și Sophie Trudeau se despart

Pentru Trudeau, există și un precedent în ceea ce privește despărțirea de soție. Tatăl său, fostul premier Pierre Trudeau, s-a separat de soția sa, Margaret, în 1977, când era în funcție.

Dezvoltarea este una dintre cele mai mari crize personale pentru Trudeau de când a devenit prim-ministru în 2015. El sublinia adesea importanța vieții de familie.

Cuplul a făcut anunțul la o săptămână după ce Trudeau a dezvăluit o reorganizare masivă a cabinetului în încercarea de a spori imaginea Partidului său Liberal, care este în urmă în sondaje. Consilierii au spus că este hotărât să conducă partidul la următoarele alegeri, care trebuie să aibă loc până în octombrie 2025.

„Eu și Sophie am dori să împărtășim faptul că, după multe conversații semnificative și dificile, am luat decizia de a ne despărți”, a spus Trudeau pe Instagram. Gregoire Trudeau a postat un mesaj aproape identic pe propriul cont de Instagram.

Reclamă

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Soții Trudeau alături de Prințul și Prințesa de Wales, la un eveniment
Gregoire Trudeau se va muta într-o casă separată din Ottawa / Getty Images

Canadian Broadcasting Corp a declarat că ministrul siguranței publice Dominic LeBlanc, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Trudeau, va informa membrii cabinetului despre decizia celor doi.

Reclamă

CBC a mai spus că Trudeau ar putea vorbi public despre separare în cursul acestei săptămâni.

Biroul lui Trudeau a declarat că cei doi au semnat un acord legal. Cei doi au decis să se concentreze pe creșterea copiilor lor. Familia va pleca împreună în vacanță în perioada care urmează.

Gregoire Trudeau se va muta într-o casă separată din Ottawa. Ea intenționează să petreacă mult timp cu copiii în Rideau Cottage, reședința oficială a premierului. Vrea să se asigure că au o educație cât mai normală posibil, a declarat o sursă apropiată celor doi.

Sursa, care a cerut anonimatul din cauza sensibilității extreme a situației, a spus că cuplul va avea custodia comună a copiilor.

Cum a început povestea lor de dragoste

Gregoire Trudeau, un avocat al egalității de gen care a studiat comerțul în universitate. Ea lucra ca reporter când l-a cunoscut pe Trudeau în 2003. Cei doi s-au căsătorit doi ani mai târziu.

Trudeau avea doar 43 de ani când a devenit prim-ministru la sfârșitul lui 2015. Cuplul a captat rapid atenția presei mondiale. În octombrie 2015, New York Post a numit-o „cea mai tare primă doamnă din lume”.

Revista Vogue a publicat un profil strălucitor al celor doi în numărul său din ianuarie 2016. Atunci au apărut multe fotografii cu ei îmbrățișați. Un articol din revistă spunea despre Trudeau spunea că „îi șochează pe unii cu manifestările publice de afecțiune față de soția sa”.

Trudeau, totuși, a spus clar chiar înainte de a deveni prim-ministru că el și soția sa s-au confruntat cu provocări. El a scris în autobiografia sa Common Ground din 2014 că „căsătoria noastră nu este perfectă și am avut suișuri și coborâșuri dificile”.

În ultimii ani, Gregoire Trudeau a redus aparițiile alături de soțul ei și semnele de tensiune dintre ei erau clare. La aniversarea nunții lor de anul trecut, ea a spus într-o postare pe rețelele sociale că „am navigat prin zile însorite, furtuni puternice și tot ce se află între ele și nu s-a terminat”.

Ea a continuat: „relațiile pe termen lung sunt provocatoare în atât de multe feluri”.

Cei doi au călătorit la Londra în mai pentru încoronarea Regelui Charles și au fost împreună când președintele american Joe Biden i-a vizitat la sfârșitul lunii martie. Recent, Trudeau a fost văzut purtând verigheta, dar se pare că decizia lor a fost una radicală.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×